Loading...
btc
BTC
-0.1%
Bitcoin
64.225,97 USDT
eth
ETH
0.44%
Ethereum
3.154,58 USDT
bch
BCH
-0.31%
Bitcoin Cash
477,94 USDT
xrp
XRP
-0.13%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.64%
Litecoin
83,76 USDT
bnb
BNB
0.7%
Binance Coin
613,07 USDT
sol
SOL
-0.01%
Solana
147,77 USDT
avax
AVAX
-2.24%
Avalanche
35,56 USDT
ada
ADA
-0.45%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.31%
Poladot
6,91 USDT
doge
DOGE
0.17%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.62%
Shiba Inu
0,00 USDT

Binance, SEC ile anlaşmaya vardı: İşte, müşteri fonlarının akıbeti

Binance, SEC ile anlaşmaya vardı: İşte, müşteri fonlarının akıbeti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD’deki kolu olan Binance.US, SEC ile devam eden dava konusunda önemli bir açıklama yaptı. SEC ile varılan yeni bir anlaşma müşteri fonlarına ne olacağı konusuna açıklama getiriyor.


Binance, SEC ile anlaşmaya vardı: İşte, müşteri fonlarının akıbeti

ABD’de Yargıç Amy Berman Jackson, 17 Haziran’da Binance.US, Binance ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında varılan anlaşmayı onayladığını duyurdu. Bu anlaşma ile Binance.US’in tüm varlıklarını donduracak olan ve SEC’in talep ettiği karar artık rafa kalkıyor.

Yargıç Jackson, 14 Haziran’da yaptığı açıklamada, kendisinin vereceği bir karar yerine, tarafların kendi başlarına bir anlaşmaya varmasını tercih edeceğini söylemişti. Şimdi ise Binance ve SEC’in 16 Haziran’da anlaşmaya vardığı bildiriliyor.

İlgili – Dev kripto şirket, SEC baskısı sonucu 4 coin alımlarını durdurdu: MATIC, MANA…

Binance.US Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şöyle diyor:

“Mahkemenin, platformumuzdaki varlıkların dondurulması talebini kabul etmediğini size bildirmekten memnuniyet duyuyoruz. SEC, borsanın varlıklarının geçici olarak dondurulmasını talep etmiş olsa da bunun hiçbir açık gerekçesi yoktu.”

Şimdi ABD’li Yargıç, taraflar arasında varılan anlaşmayı onayladı. Onaylanan anlaşmaya göre, dava çözülene kadar yalnızca Binance.US çalışanları müşteri fonlarına erişebilecek. Binance’in kendisinin bu fonlara erişimi olmayacak. ABD merkezli müşteriler ise bu süre boyunca paralarını çekebilecekler.

Binance CEO'su Bitcoin boğa koşusunu başlatacak katalizörü açıkladı!

Kripto borsası ile ABD’li düzenleyici arasında yapılan bu yeni anlaşmaya göre, ana şirket Binance’in yetkilileri, Binance.US’in cüzdanları ve donanım cüzdanlarının özel anahtarlarına erişemeyecek. Buna ek olarak Binance’in Binance.US’in Amazon Web Hizmetleri araçlarına kök erişimini de engelliyor.

İlgili – XRP yanlısı avukat, SEC’in kriptoya saldırmasının şoke edici sebebini açıkladı

SEC, 6 Haziran’da Binance.US üzerinde geçici bir yasaklama emri için acil bir talepte bulunmuştu. SEC, söz konusu fonlara erişim yasağı talep etmeden önce Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’yu Binance.US müşteri fonlarına erişimi olmakla suçlamıştı. ABD’li düzenleyiciye göre, Zhao, Binance’in 12 milyar dolarlık fonunu Merit Peak adlı bir kuruluş aracılığıyla kontrol ediyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.