Loading...
btc
BTC
-0.88%
Bitcoin
66.229,60 USDT
eth
ETH
-0.66%
Ethereum
3.179,32 USDT
bch
BCH
-2.35%
Bitcoin Cash
510,45 USDT
xrp
XRP
-2.01%
Ripple
0,54 USDT
ltc
LTC
-0.85%
Litecoin
84,67 USDT
bnb
BNB
0.93%
Binance Coin
610,17 USDT
sol
SOL
-1.38%
Solana
154,78 USDT
avax
AVAX
-2.02%
Avalanche
38,39 USDT
ada
ADA
0.29%
Cardano
0,52 USDT
dot
DOT
-0.44%
Poladot
7,43 USDT
doge
DOGE
-1.6%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
-0.34%
Shiba Inu
0,00 USDT

Nano Coin nedir, nasıl alınır? Geleceği var mı?

Nano Coin nedir, nasıl alınır? Geleceği var mı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nano Coin  nedir? Nano, diğer kripto para birimlerinde kullanılan blok zincirlerin aksine, RaiBlocks’un block-lattice (blok-kafes) yapısını kullanan bir kripto paradır.


NANO rehberi: Nano Coin nedir, nereden alınır-satılır, geleceği nasıl

Nano Coin nedir, nasıl alınır? Geleceği var mı?

 

Eski adıyla RaiBlocks olarak bilinen Nano, diğer kripto para birimlerinde kullanılan blok zincirlerin aksine, RaiBlocks’un block-lattice (blok-kafes) yapısını kullanan bir kripto paradır. Her hesabın, işlem/bakiye geçmişine eşdeğer kendi blok zinciri vardır.

Herbir hesap zinciri yalnızca hesap sahibi tarafından güncellenmektedir. Dönem dönem popülerliği artan XRB gündelik hayatımızda ücretsiz ve fazlasıyla hızlı kullanabileceğimiz bir para birimidir. Nano, ücretsiz kripto para birimi işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış bir yazılımdır.

Nano’nun tasarımının anahtarı, her hesabın yalnızca sahibinin güncelleyebileceği kendi blockchain sahibi olmasıdır. Bir işlem yapmak için, bir hesap sahibi kendi defterini güncelleyen bir işlem imzalar ve bunu Nano ağında yayınlar. Nano düğümler işlemi doğrulamak için yeterli onay gördüğünde, hepsi bağımsız olarak işlemi geri alınamaz olarak kabul ederek defterin kopyasını güncelliyor. 

Bu şekilde, Nano’nun tasarımı, blockchain işlemlerinin tam kaydını tutmadığı için diğer kripto para birimlerinden ayrılıyor. Bunun yerine Nano blockchain, hesap bakiyelerini ve bunlarla ilişkili işlem tutarlarını izlemekte.

Bu, tüm işlemlerin kaydedildiği ve sınırlı bir kapasiteye sahip bloklar halinde toplandığı Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi diğer kripto para birimlerinden keskin bir şekilde farklı olduğu ortadadır. Bu tür sistemlerde, işlemler bir bloğa dahil edilmek için teklif verir ve ücretler, yeni bloklar oluşturan dağıtılmış düğümlerden oluşur. 

Amaç, düğümlerin blok oluşturma hakkı için rekabet etmek için kaynakları harcaması gerektiğinden, ücretlerin bu blockchainlerin devam eden çalışmasını teşvik etmektedir. 

Nano, blockchain tasarımının bu geleneksel yönlerini ortadan kaldırır. Bunun yerine, düğümler blokları kimin oluşturacağına yön verir ve bu düşük maliyetle veya ücretsiz olarak gerçekleşebileceğinden, kullanıcıların Nano blockchain içine dahil edilmiş işlemler için ödeme yapması gerekmez. 

Buradaki fikir, bu tasarım değiş tokuşlarının Nano üzerinde daha fazla işlem yapılmasını teşvik edeceği ve büyük hacimler gerektiren kullanım durumlarında NANO kripto para biriminin daha fazla benimsenmesine yol açacağı fikrini esas almaktadır. 

Şimdiye kadar Nano Vakfı, teknik yol haritasında sürekli güncellemeler yayınladığı resmi web sitesinde NANO kripto para biriminin küresel olarak benimsenmesini takip ederek devamını sağlıyor. 

Nano Coin tarihçesi

Nano coin nedir? Nasıl bir tarihi geçmişe sahip bakalım. Nano, Dell ve AMD gibi teknoloji devlerinde daha önce deneyime sahip bir yazılım mühendisi olan Colin LeMahieu tarafından geliştirildi. Colin öncelikle, 2014 yılında RaiBlocks adında bir kripto para geliştirdi ve 2015‘te piyasaya sürdü. Ancak 2017 yılında yaptığı lansmanla RaiBlocks’un adını Nano olarak değiştirerek, yeni oluşumu da 2018‘de piyasaya sürdü.

İlgili: NANO coin fiyat tahmini, fiyat analizi ve gelecek öngörüleri

Nano nasıl çalışır?

Tüm kripto para birimleri gibi Nano, kullanıcıların yazılım kurallarını çiğnemesini önlemek için düğüm ağının senkronize kalmasını sağlamak için bir fikir birliği algoritması kullanır. Daha spesifik olarak, Nano, “delegated proof-of-stake” adı verilen bir belgelendirilmiş hisse kanıtı (DPoS) varyasyonu kullanır. 

Bu sistemde, düğümlere hesap bakiyelerine göre bir “oy ağırlığı” atanır. Daha sonra oylarını ağdaki başka bir düğüme kullanmayı veya tahsis etmeyi seçebilirler. 

Bir düğüm yeterli oy ağırlığına sahip olduğunda, Asıl Temsilci olarak atanır ve hesabındaki fonlarla ve kendisine tahsis edilenlerle orantılı olarak işlemlerde oy kullanabilme hakkını kazanır. Temsilcilere, ağın hangi işlemleri ve blokları kabul etmesi gerektiği konusunda oy vermeleri için ödeme yapılmamaktadır. 

Nano’nun Kullanım Alanları

  • Trade:  Nano coin ile anlık ve tamamen ücretsiz bir şekilde al sat işlemi yapılabilir.
  • Para transferi:  XRB, kullanıcılarının fatura ve kira gibi günlük yaşamda bulunan tüm harcamaları için ödeme kapısı işlevi görebilir.

Nano’nun faydaları ve özellikleri nelerdir?

Nano Coin nedir, nasıl alınır? Geleceği var mı?

Nano, blok kafes mimarisi olarak adlandırılan kendi teknolojisini kullanan tek kripto para birimidir. Bu kripto parada, her bireye kendi blok zinciri, her işleme ise kendi blogu verilmiştir.

Her Nano işlemi, kullanıcı hesap zincirindeki öncekinin yerine geçen yeni blogunu oluşturur. Sonuç olarak, her kullanıcının güncellenmiş bakiyesini kaydeden yeni bir blok vardır.

Nano’nun en önemli özelliklerinden birisi de, madencilere ödenecek bir para olmadığı için sıfır işlem ücreti almasıdır.

Nano tokenin çalışma mantığı nasıldır?

Nano Coin nedir, nasıl alınır? Geleceği var mı?

Bitcoin’den örnek verecek olursak, bildiğimiz gibi Bitcoin’de bir blok zinciri var ve bütün işlemler bunun üzerine yazılmaktadır. Raiblock ise bundan farklı olarak block-lattice mantığıyla çalışmaktadır. Yani Railblock sistemi kullanan kullanıcıların tek bir blok zinciri ile veri yazmasına gerek yoktur. Bunun yerine, her kullanıcı kendi blok zincirini kullanır. Yani kullanıcı bir işlem yaptığı zaman, işlem kendi blok zincirine yazılır.

İlgili: Bitcoin (BTC) nedir ve geleceği nasıl? Bitcoin nasıl alınır?

Nano’nun hızlı olmasının sebeplerinden biri de sıra beklenmesi gereken bir madencilik sistemine sahip olmamasıdır. Blok şifreleri madenciler tarafından değil istemciler tarafından çözülür. Bir manada herkes kendi kendisinin madencisidir. Bununla beraber dolaşımdaki Nano arzı için herhangi bir sınırlandırma konulmamıştır. İhtiyaca göre bu sayı artırılabilir.

Block Lattice nedir?

Nano’nun en önemli yeniliği, Block Lattice adını verdiği yeni bir veri mimarisidir. Bu tasarım altında, her hesap kendine ait bir blockchain sahibidir, bu da kullanıcıların ağın geri kalanını beklemeden hesaplarını hemen güncellemelerini sağlar.

Bu bireysel blockchain  “hesap zinciri” olarak adlandırılır. Banka hesabınıza benzer şekilde, kafesteki her blok bir hesabın durumunu kaydeder ve günceller. Bu nedenle işlem tutarları, ardışık bloklar arasındaki hesap bakiyesindeki fark olarak yorumlanıyor. Her işlem kendi bloğudur ve her blok hesaptaki bir öncekinin yerini alır.  Kullanıcılar, tüm ağı kullanmadan blok gönderebilir ve güncelleyebilir. Ayrıca, yalnızca hesap sahipleri blockchain değiştirebilir. 

Nano’daki işlemler şu durumlarda gerçekleşir:

  • Gönderen, gönderilecek tutar için hesabını borçlandıran bir blok yayınlamaktadır.
  • Alıcı, kendi hesabını şarj eden eşleşen bir blok yayınlıyor.

Nano’daki her blok ayrıca spam işlemlerini engellemek için kullanılan küçük bir iş kanıtı bileşeni içermekte. Ve bu, kullanıcıların sürekli işlem göndermesini önlemek için yapılır.

 İlgili – Bitcoin madenciliği nedir ve BTC nasıl üretilir? Evde Bitcoin mining nasıl yapılır?

 

Nano token (XNO) fiyatı: Anlık Nano fiyatı için tıklayınız.
Nano coin arzı: 133.248.297 XNO
Piyasada işlem gören Nano coin arzı: Dolaşımdaki güncel Nano arzı için tıklayınız.
Nano coin işlem hacmi. 24 saatlik Nano işlem hacmi için tıklayınız.
Tüm zamanların en yüksek fiyat (ATH) seviyesi: 37,62 dolar (2 Ocak 2018)
Tüm zamanların en düşük fiyat (ATL) seviyesi: 0,006658 dolar (10 Mart 2017)
Toplam Nano yatırım dönüşü (ROI) için tıklayınız.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.