1. Anasayfa
  2. İnceleme
  3. Coin
  4. Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?
0
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Thorchain (RUNE) nedir? Thorchian, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıkları blockchain ağları arasında değiştirmek için geliştirilen Cosmos tabanlı bir blockchain protokolüdür.

Thorchain (RUNE) nedir?

Kripto piyasası olgunlaşırken ve her geçen gün daha fazla finansal ürün geliştirilirken mevcut ağlar talebi karşılama noktasında yetersiz kalıyor. Ve pek çok kripto para hala kendi yerel ağlarında mahsur kalmış durumda.

Bu, Ethereum gibi bir ağda oluşturulan varlıkların Bitcoin ağında veya Binance Smart Chain gibi başka bir kripto ağında kullanılamayacağı veya doğrudan alınıp satılamayacağı anlamına geliyor.

Varlıkları blockchain ağları arasında değiştirme yani swap işlemi, Coinbase veya Binance borsaları gibi aracılara veya Wrapped Bitcoin gibi varlıkların tokenize edilmiş sürümleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu, blockchain ekosistemleri tek başına likit iken – yani aktif bir alıcı ve satıcının yer aldığı tokenlerin anında nakite çevrilebileceği bir piyasa – totalde kripto piyasalarının parçalanmış olduğu ve dolayısıyla likit olmadığı anlamına geliyor.

Bknz: Bitcoin (BTC) nedir? Nasıl alınır? Geleceği var mı?

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

Thorchain, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital varlıkları blockchain ağları arasında değiştirmek için geliştirilen Cosmos tabanlı bir blockchain protokolüdür.

İlgili: En güncel Thorchain RUNE fiyat tahmini (2022-2030)

 

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

 

Thorchain, tüm kriptoları likid hale getirmeyi, yani anında fiat paraya çevrilebilir olmayı, amaçlayan “Blockchain’lerin İnterneti” olarak adlandırılan Cosmos üzerine inşa edilmiş bir blockchain protokolüdür.

Nasıl ki Ethereum’la Bitcoin alım satımı yapılabiliyorsa, Thorchain de bunu yerel olmayan kripto varlıklarında uygulamayı, ancak tamamen merkezsiz bir şekilde yapmayı hedefliyor. Temelde, Coinbase ve Binance’in yaptığının çoğunu yapar; ancak üçüncü bir taraf olarak, fonların kontrolünü ele geçirmeden yapar.

Thorchain protokolü aynı zamanda merkezsiz bir borsa (DEX) olarak da kullanıcılara hizmet sunuyor. Uniswap veya SushiSwap gibi, Thorchain DEX bir varlık havuzuna likidite sağlayarak, kullanıcıların kripto paralarını takas etmesine veya borç olarak vermesine ve karşılığında bu varlıklardan bir getiri elde etmesine olanak tanır.

Thorchain protokolünün kurucusu kim? Proje ne zaman ve hangi soruna çözüm olarak geliştirildi?

Blockchain ağları üzerindeki kullanıcı sayısı arttıkça, aynı şekilde ağlar arası likidite ihtiyacı da artar. Thorchain, kripto varlıklarının farklı blockchainler arasında tamamen merkezsiz bir şekilde alım satım yapılmasını sağlayarak, bu ihtiyacı karşılamayı amaçlayan bir protokoldür.

Thorchain, anonim bir ekip tarafından geliştirildi. 2018’de düzenlenen bir yazılım yarışması sırasında tasarlanan protokolün çok zincirli “kaosnet”i, birkaç test ağında gerçekleştirildikten sonra, nihayet Nisan 2021’de başlatıldı.

Thorchain ekibinin ve topluluğunun asıl amacı, çeşitli nedenlerle yatırımcıların finansal ürünlere veya hizmetlere erişimini engelleyen merkezi taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için merkezsiz likidite oluşturmak.

Dahası Thorchain ekibi, 2022’nin ortalarına kadar ağın kontrolünü tamamen topluluğa devretmeyi planlıyor.

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

DeFi (Merkezsiz Finans), adından da anlaşılacağı üzere, finansmana erişimin merkezden uzaklaştırılması ile ilgilidir. DeFi, kullanıcıların üçüncü taraf aracılara ihtiyaç duymadan kripto varlıklarını ödünç almasını, ödünç vermesini, satın almasını ve satmasını sağlayan finansal ürünlerin genel adıdır.

Bir DEX (Decentralized Exchange – merkezsiz borsa) olarak Thorchain, bu ürün grubunun bir parçasıdır ve merkezsiz finansın sınırlarını daha da genişletmeyi amaçlar.

İlgili: DeFi (Merkezsiz Finans) nedir? DeFi projelerinin önemi nelerdir

Thorchain swap sistemi nasıl çalışır?

Thorchain, işlemleri kolaylaştırmak için Bancor olarak bilinen başka bir DEX kredilendirme sisteminin sürekli kredi havuzlarının uyarlanmış bir versiyonunu kullanır. Bu işlemlerde, tüm varlıklar, Thorchain’in yerel tokeni RUNE ile paylaşılan likidite havuzlarına yatırılır.

RUNE, tüm işlemlerde diğer varlıklarla takas edilebilir. A varlığından B varlığına geçişte, protokol A’yı RUNE ile, ardından RUNE’yi B ile değiştirerek iki işlem gerçekleştirir. RUNE çift swap, varlıkların ağlar arasında gözetimsiz olarak merkezsiz bir şekilde takas edilmesine izin veren sistemdir.

Thorchain başlangıçta Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Binance Smart Chain ve Litecoin gibi varlıkları desteklemek için piyasaya sürüldü. Platformda diğer tokenler ve varlıklar aşamalı olarak desteklenmeye başladı.

Thorchain madenciliği nasıl yapılır?

Thorchain, madencilik konsensüsü, yani proof of work ile çalışmaz. Bunun yerine proof of stake algoritması ile çalışan bir blockchaindir.

Thorchain (RUNE) nedir? Geleceği var mı?

Bu, RUNE tokenini bağlayan ve kazanan düğüm operatörleri tarafından güvence altına alındığı anlamına gelir. Düğümler ise, swapleri yani takasları doğrulayan ve varlıklar için havuzlar oluşturan ve karşılığında ödül alan bilgisayarlardır.

Şimdiye kadar, protokol amacına uygun olarak hizmet verdi. Bu da RUNE’nin 2021 yılında DeFi tokenleri arasında parlamasına ve piyasa değerinin de hızla yükselmesine yardımcı oldu.

Thorchain (RUNE)’nin güncel piyasa verileri

Thorchain fiyatı: Anlık RUNE fiyatı için tıklayınız.
Toplam Thorchain arzı: 500.000.000 RUNE
Piyasada işlem gören Thorchain coin arzı: Dolaşımdaki güncel RUNE arzı için tıklayınız.
Thorchain işlem hacmi. 24 saatlik RUNE işlem hacmi için tıklayınız.
Tüm zamanların en yüksek fiyat (ATH) seviyesi: 21.26 dolar
Tüm zamanların en düşük fiyat (ATL) seviyesi: 0.007939 dolar
Toplam RUNE yatırım dönüşü (ROI) için tıklayınız.

Canlı Thorchain RUNE fiyat grafiği

 

Kaynak