Kripto madenciliği için hangi cihaz en ideal sonucu verir?

Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitcoin’in 5 haneli rakamlar için mücadelesi sürerken kripto severler madenciliğin hâlâ kârlı olup olmadığını merak ediyor. Kripto madenciliği için hangi cihaz ön planda? Yazımızda bu cihazları inceleyeceğiz.
Kripto madenciliği kârlı mı?
Kripto madenciliğiyle para kazanabileceğinizden emin değilseniz, bu sorunun cevabı hayır olmalı. Birçok kârlı yatırımın devasa batık maliyetleri vardır. Kripto madenciliğinde toptan enerji alımı, soğutma giderleri ve ASIC cihazları batık maliyetleri oluşturur. Kripto madenciliği için hangi cihaz kullandığınız maliyet hesabında başta gelen kalemdir.
Yakın zamanda ASIC cihazlarına rakip birkaç yeni ürün piyasaya giriyor. En dikkat çekeni ise Samsung’un yeni ASIC cihazları. Bu gelişme Bitfury ve AsicMiner gibi şirketlerin Bitmain’e kendi kriptoparasını çıkarması için gaz verebilir.
Bir GPU ile coin kazmak oldukça kolaydır. Standart madenciler ASIC-dirençli coinlere kolaylıkla ulaşabiliyor ancak bu coinler oldukça savunmasız. Nicehash gibi hash kiralama servisleri sayesinde ASIC-dirençli coin ağlarına %51 oranında saldırı başlatabiliyorsunuz. Bitcoin.com’daki makalede gösterildiği gibi, düşük hash oranı olan bir GPU-tabanlı ağ, olası bir saldırı karşısında ayakta kalamaz.
Ayrıca dikkat edilmesi gereken diğer birşey de çoğu altcoinin artık bildiğimiz coin olmadığıdır. Elektrik maliyeti nedeniyle, verimli ve güçlü bir cihaza sahip olmadan çoğu altcoin için madencilik yapmaya değmez.
Amerika’da GeForce 2080Ti rig kullanan standart bir madenci gün sonunda en fazla 2-3 dolar kazanabilir. Bu gelirle bir ekran kartı almak birkaç yılı bulabilir. Kazançlardaki yetersizliğin yarattığı bu durum yakında GPU-tabanlı altcoinlerin ölümüne sebep olacak gibi görünüyor.
Çok harca az kazan: Asic Cihazları
Kripto madenciliği için hangi cihaz seçilmeli? Günde ne kadar kazanacağınızı görmek için en güncel ve çok yakında piyasaya sürülecek ASIC cihazlarından bazılarına bir göz atalım:
Obeliks GRN1 cihazı henüz piyasaya çıkmadı. O yüzden onu bir kenara bırakıp diğer güncel cihazlara bakalım.
Şu anda mevcut en yüksek performanslı Asic’lerden biri olan Asicminer 8 Nano Pro örneğini düşünün. Saatte 13 cent elektrik parası ödediğinizi varsayarak size günlük 21 dolarlık bir meblağ kazandırabilir. Temiz para, değil mi?
Ancak ufak bir problemimiz var. Bu cihaz standart bir kullanıcıya göre değil. Yani AsicMiner’dan bu cihazı sipariş verirseniz ünite başına 9000 dolar ateşlemeniz gerekecek. Ve dahası, iş başladığında toplam 50 ünite sipariş etmeniz şart!
İster inanın ister inanmayın ama Asicminer 8 Nano Pro şu anda stoklarda görünmüyor. Onun yerine 9500 dolarlık indirimli fiyatıyla ASICminer Zeon Turbo’yu seçebilirsiniz. Cihaz günlük 25 dolar kâr bırakıyor.
Haydi biraz gerçekçi olalım ve Bitmain Antminer S17’a bakalım. Hâlâ birkaç bin dolarlık fiyatı var ve standart kullanıcılar için iş görür ve elektrik masrafından sonra günlük 17 dolar kâr bırakabilir.
Yine de maliyetinizi karşılamak için en az 500 gün madencilik yapmanız gerekiyor. Kripto madenciliği için hangi cihaz alınmalı? Bu size kalmış. Ancak işin keyfini çıkarmak için sabrı elden bırakmayın!