Loading...
btc
BTC
0.59%
Bitcoin
64.667,27 USDT
eth
ETH
0.7%
Ethereum
3.162,67 USDT
bch
BCH
-0.1%
Bitcoin Cash
478,91 USDT
xrp
XRP
-0.32%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.93%
Litecoin
84,00 USDT
bnb
BNB
0.91%
Binance Coin
614,34 USDT
sol
SOL
-1.53%
Solana
145,52 USDT
avax
AVAX
-2.36%
Avalanche
35,51 USDT
ada
ADA
-0.69%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-1.19%
Poladot
6,85 USDT
doge
DOGE
0.32%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.7%
Shiba Inu
0,00 USDT

ABD, kripto madenciliği regüle edecek mi?

Omisego nedir? OMG Network nasıl alınır?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suç örgütlerinin kriptopara kullanımına karşı mücadele tüm dünyada sürerken devletler de yeni yöntemler peşinde. ABD yönetimi, kripto madenciliği regüle ederek bir adım öne geçmek istiyor. 


Kripto madenciliği regüle etmek mümkün mü?

Dünya finans sistemini değiştirme potansiyelini taşıyan Bitcoin gibi kriptoparalar bir yandan da suç örgütleri tarafından insan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti gibi işlerde kullanılıyor. Bundan ötürü ABD yönetimi kriptopara kullanımını denetlemek için 50 yıllık bir yasayı kullanmaya hazırlanıyor.

Banka Gizlilik Kanunu adı verilen yasa, şirketlerin suç örgütlerinin para trafiği takibi için devlete yardım etmesini gerektiriyor. Yasanın kriptoparaları kapsayacak şekilde genişletilmesi oldukça mümkün.

Yeni yöntem, finansal danışmanlık hizmetleri veren bir şirketin başkan yardımcısı olan David Murray tarafından Senato alt komisyonunda verdiği ifadeyle gündeme geldi.

Denetim yöntemlerinin genişletilmesi

Murray, kriptopara regülasyonu için ‘sanal varlık işlem validatörleri’ adıyla yeni bir finansal kurum yaratılmasını önerdi. Kriptoparaların denetimindeki boşluğun suçlular tarafından kolaylıkla değerlendirildiğini ve devletin işlemleri ayırdetmesinin oldukça zor olduğunu ifade etti.

Murray elbette, kriptoparaların çoğunlukla anonim olduğu gerçeğini saklamıyor. Hatta tamamen anonim olmamasına rağmen Bitcoin bile geleneksel finans sistemleri kadar takibi kolay değil. Bir de tabii privacy coin gibi takibi neredeyse imkansız olan varlıklar var.

Bu durumda tercihen Banka Gizlilik Kanunu devreye girecek. Kriptopara borsaları herhangi bir şüpheli işlemi devlete bildirmek zorunda kalacaktır. Kripto madenciliği regüle etme konusu gündeme gelecek.

Validatörler Bitcoin madencileri mi?

Ancak Murray’in bahsettiği validatörler yani işlemi onaylayan kişiler, kripto dünyasının madencileri oluyor. Murray aslında kripto madencilerinden kriptopara regülasyonu yapmalarını istiyor. Madencilerin tüm dünyaya dağılmış olmaları ve kimlik tespitlerinin imkansız olmasını göz önüne alırsak, en başta madencilik yapmanın anlamı yerle bir ediliyor.

Zaten madenciler işlem validasyonunda söz sahibi değiller. Onlar sadece işlemin ledger’a (muhasebe defteri) kaydından sorumlu. Onlardan şüpheli işlem takibi yapmalarını beklemek biraz saflık olur.

Amerikan think tank kuruluşu Coin Center araştırma müdürü Peter Van Valkenburgh, ABD Hazine Bakanlığı’nın ‘Banka Gizlilik Yasasını’ kripto madenciliği regüle etme amacıyla yürürlüğe koyabileceğini söylüyor. Ancak bu durum henüz gerçekleşmedi çünkü devlet ilgisini kriptopara borsalarına yöneltmiş durumda. Van Valkenburgh, ‘Her türlü suç için internet kullanılmıştır. 1998 yılında hadi interneti kapatalım, çok fazla suç işleniyor deseydik bu Amerika için büyük yıkım olurdu’, diyor.

Kaynak

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.