Çinli madencilerin gözü şimdi de bu ülkede!

Ripple (XRP) nedir, geleceğin Bitcoin'i olabilir mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Çin’de Bitcoin madenciliğinin yasaklanmasının ardından Bitcoin madencileri kendilerine farklı lokasyonlar arıyor. Madencilerin bir kısmı faaliyetlerini ABD, Singapur ve Kazakistan gibi ülkelere taşıdı. Şimdi ise gözler Paraguay’da. Detaylar haberimizde.

Çinli madencilerin gözü şimdi de bu ülkede!

Daha önce Çin’de faaliyet gösteren 8 Bitcoin madencilik şirketi operasyonlarını Paraguaya taşıma konusunda oldukça istekli.

Arjantinli Ambito tarafından perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, Bitcoin madencilerinin Çin’den Paraguay’a göçü ve şu anda Parlamentoda tartışılan ülkedeki dijital varlıkların madenciliğini düzenleyen bir yasa tasarısı, yakın gelecekte büyük ölçekli yatırımları tetikleyebilir.

Ambito, Paraguay’ın kripto para birimi endüstrisine yönelik dostane politikasını pekiştirmesi durumunda üç yıl içinde 500.000’den fazla kripto para madencisinin faaliyete başlayabileceğini belirtti.

Çin’de alınan karar ile Bitcoin madenciliği ülkede yasaklandı. Mdecencilik şirketleri operasyonlarını çeşitli ülkelere taşıyor. Çin’in kararının ardından Bitcoin hash oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Ancak madenciler krizi fırsata çevirerek operasyonlarını hemen Çin dışına taşıdı. Bu arada madencilik, zorluk derecesinde yaşanan düşüşler sayesinde daha karlı hale geldi. Bu sayede hash oranı hızlı bir şekilde eski seviyelerine geri döndü.

Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri

Madencilik şirketi Digital Assets’in CEO’su ve kripto para birimlerini düzenlemeye yönelik yerel yasanın danışmanı Juanjo Benítez Rickmann’a göre, en az sekiz Çinli ekonomik grubun madencilik operasyonlarını Paraguay’a taşımakla ilgilendikleri söyleniyor.

Benítez Rickmann, madencilik gruplarından birinin Paraguay’a geldiğini ve önümüzdeki aylarda yaklaşık 90.000 ekipman kurmayı planladığını söyledi.

Paraguay’da iki büyük hidroelektrik santrali bulunuyor. Itaipú ve Yacyretá santrallerinde toplam 8.500 MW elektirik üretilirken ülkede bunun 3.300 MW’ı tüketiliyor. Parana nehrinin mevcut çöküşünün üstesinden gelindikten sonra kripto para birimi endüstrisinin faydalanabileceği yaklaşık 5.500 MW yenilenebilir enerji fazlalığı olmuş olacak.

Rickmann yaptığı açıklamada, meclise getirilen tasarı madencilerin Paraguay’a getirilmesi için büyük avantajlar içerdiğini belirtti.

“Tasarı, büyük madencilik şirketlerinin Paraguay’a gelmesi için tasarlandı. Çin’de 6.000 MW kapatıldı ve bu, Paraguay’da 5.500 MW’lık bir enerji fazlası var. Onlar için çok çekici.”

Çinli şirketlerin yanı sıra Tayvan gibi diğer ülkeler de faaliyet gösteren madencilerin de Paraguay’a taşınmayı değerlendirdikleri biliniyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çinli madencilerin gözü şimdi de bu ülkede!
Yorum Yap
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.