Loading...
btc
BTC
1.85%
Bitcoin
64.646,00 USDT
eth
ETH
0.99%
Ethereum
3.094,80 USDT
bch
BCH
-0.85%
Bitcoin Cash
478,81 USDT
xrp
XRP
-0.5%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
0.55%
Litecoin
81,20 USDT
bnb
BNB
1.38%
Binance Coin
559,68 USDT
sol
SOL
0.99%
Solana
143,47 USDT
avax
AVAX
1.3%
Avalanche
35,30 USDT
ada
ADA
3.26%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.01%
Poladot
6,78 USDT
doge
DOGE
-0.07%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.4%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama kullanılmalı?

Bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ve Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama metodu kullanılırsa daha iyi sonuç elde edilir? Analistler en çok hangisini kullanıyor?

Hareketli ortalama nedir? Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama en çok kullanılır?

Hareketli ortalama adından da anlaşılabileceği üzere en son “n” adet fiyatın ortalamasıdır. Örneğin 50 günlük hareketli ortalama demek; fiyatın son 50 gündeki değerlerinin ortalamasıdır. 50 saatlik hareketli ortalama ise son 50 saatlik fiyatın ortalamasının alınmasıdır.

Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama kullanılmalı?

Hareketli ortalama nedir?

Hareketli ortalamalar (Moving avarages – MA) en sık kullanılan ve en eski teknik göstergelerdendir. Stok marketlerde ve forex piyasasında yani geleneksel emtia ve fiat para paritelerinde kullanılan en önemli indikatörlerden biri MA.

Bu gösterge bulunduğunuz andan geçmişin belirli bir noktasına kadar gerçekleşmiş fiyat hareketlerini analiz eder. Belirlediğiniz aralıktaki verilerin ortalamasını alıp anlık değer tablosunun üzerine işaretler. İlgili: Bitcoin grafiğinde hareketli ortalama nedir nasıl çalışır?

Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama kullanılmalı?

Hareketli kelimesi ise şuradan geliyor. (Örneğin günlük Bitcoin (BTC) grafiğinde) yeni bir gün başladığında 50 gün önceki veri denklemden silinir ve denkleme son oluşan fiyat girilir. Böylece hareketli ortalama verisi her gün güncellenir. Bu da bize grafik üzerinde eğri ile gösterilen bir çizim görseli sunar. Bu yüzden hareketli ortalama verisi sürekli “hareketlidir.”

Başta geleneksel piyasalar olmak üzere tüm grafik okumalarında hareketli ortalamalar olmazsa olmaz göstergelerden biridir. Bitcoin için özellikle 200 ve 50 günlük hareketli ortalamaların büyük önemi vardır.

50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkışı adeta Nevruz etkisi yapar. Yani artık bahar gelmiştir. Yükseliş ihtimali daha güçlüdür. Bunun tersi de yan, 200 günlük hareketli ortalamanın yukarı çıkışı da düşüş işareti olarak yorumlanır.

Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama kullanılmalı?

 

İlgili: İşte en ünlü boğa sinyali Bitcoin Golden Cross gerçekleri!

Peki Bitcoin grafiğinde hangi hareketli ortalama kullanılmalı?

 

Hareketli ortalamaların bir çok modeli var. Biz en çok kullanılan standart hareketli ortalama (SMA) ve üssel hareketli ortalama (EMA) modellerine odaklanacağız.

SMA’nın hesaplanması son derece kolay ve nettir. Mumların kapanış verileri alınır ve ortalaması bulunur. Bu kadar basit. Son 7 günün kapanış verisini toplayın ve 7’ye bölün. “7 MA” verisi böylece elde edilmiş olur. Denkleme her giren yeni veri sonuncuyu diskalifiye eder.

Üssel hareketli ortalamanın hesabı ise biraz daha karışıktır. Bu modelde anlık veriler daha büyük önem taşır ve EMA grafiği daha hızlı reaksiyon verir. EMA verisi temelde SMA’yı baz alır. SMA verisi [2/(N+1)] çarpanı ile genişletilerek EMA bulunur. Bu denklemde “N” zaman periyodunu gösterir.

EMA grafik üzerinde daha hızlı ve çabuk reaksiyon gösterir. Bu yüzden ideal alım ve satış yerlerini tayin etmekte daha çok kullanılır. SMA sinyal verene kadar trend çoktan yön değiştirmiş ve fırsatın büyük kısmı kaçırılmış olabilir. Buna mukabil SMA daha sağlam ve daha güvenilir veriler sunar.

Bitcoin ve diğer kripto para grafiklerini analiz eden uzmanlar trendleri kaçırmamak adına daha çok EMA modelini kullanırlar. Diğer teknik verilerle de desteklenen hareketli ortalama verileri sorunsuz bir analizin olmazsa olmaz parametrelerindendir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.