Loading...
btc
BTC
0.41%
Bitcoin
64.552,78 USDT
eth
ETH
0.25%
Ethereum
3.148,60 USDT
bch
BCH
0.15%
Bitcoin Cash
480,11 USDT
xrp
XRP
0.06%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.96%
Litecoin
84,03 USDT
bnb
BNB
0.65%
Binance Coin
612,76 USDT
sol
SOL
0.05%
Solana
147,86 USDT
avax
AVAX
-1.87%
Avalanche
35,69 USDT
ada
ADA
-0.67%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.13%
Poladot
6,92 USDT
doge
DOGE
0.13%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.25%
Shiba Inu
0,00 USDT

MACD grafiğine bakılarak Bitcoin fiyat tahmini nasıl yapılır-1?

altcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve kripto para piyasalarında fiyat tahmini yaparken referans alınan grafiklerden birisi de MACD grafiği. MACD grafiğine bakılarak Bitcoin ve kripto para fiyat tahmini nasıl yapıldığını merak ediyorsanız haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz.


MACD grafiğine bakılarak Bitcoin fiyat tahmini nasıl yapılır?

Aşağıda mavi grafik MACD ve kırmızı grafik ise sinyal grafiği olarak veriliyor. Mavi grafik (MACD), kırmızı grafiği keserek üste çıkması bizlere alım sinyali veriyor. Mavi grafiğin kırmızı grafiğin altına düşmesi ise tersine satış sinyali veriyor.

macd grafiği MACD grafiğine bakılarak Bitcoin fiyat tahmini nasıl yapılır-1?Yukarıdaki grafikte dikkat edilmesi gereken diğer eşik hat ise 0 düzeyine gelen merkez hattı. Grafiğin 0 hattını keserek üste çıkması da alım sinyali olarak okunuyor.

MACD grafiği temel mantık olarak hareketli ortalama seviyeleri (moving avarage, MA) sayesinde hesaplanıyor. Hareketli ortalama seviyeleri geçmiş dönemdeki fiyatların ortalamasıdır. Yani 21 dönemlik hareketli ortalamayı hesaplamak için geçmiş 21 günün fiyatlarının ortalamasını almamız gerekecektir. Gerçi hareketli ortalama değerlerini sizin hesaplamanıza gerek yok çünkü bilgisayar programları sizin yerine bu değerleri hesaplıyor.

Lütfen Bkz: IMF, El Salvador’un Bitcoin hamlesinden rahatsız!

Kısaca hareketli ortalama değerleri bize fiyatlarla ilgili bir hafıza veriyor. 21 dönemlik hareketli ortalama (21MA) ile 50 MA kıyaslandığında 50 MA’ya uzun vadeli hafıza, 21 MA’ya ise kısa dönemli hafıza diyebiliriz.

Yukarıda bahse konu olan gecikmeleri siz kendiniz belirleyebilirsiniz. 21 değil de örneğin 9 olarak karar verebilirsiniz. Genelde 21, 50, 100 ve 200 dönemlik hareketli ortalamalar birçok analist tarafından dikkate alınan gecikme süreleridir.

Tekrardan MACD grafiğine dönecek olursak uzun dönemli hafızadan kısa dönemli hafıza çıkarılarak MADC değerleri elde ediliyor.

MACD’deki trend yukarı yönlü ise ilgili kripto para hakkındaki beklenti pozitif yönde diyebiliriz. Yine benzer şekilde MACD değerlerindeki eğilin negatif ise yine benzer şekilde fiyat beklentilerinin düşüş yönünde geliştiğini söyleyebiliriz.

MACD grafiği ile önemli diğer sinyalleri ve göstergeleri ise bir sonraki yazımızda kaleme almayı planlıyoruz.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.