Loading...
btc
BTC
0.03%
Bitcoin
64.311,23 USDT
eth
ETH
0.37%
Ethereum
3.152,29 USDT
bch
BCH
-0.06%
Bitcoin Cash
479,12 USDT
xrp
XRP
-0.24%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.07%
Litecoin
83,29 USDT
bnb
BNB
-0.44%
Binance Coin
606,10 USDT
sol
SOL
-0.44%
Solana
147,13 USDT
avax
AVAX
-0.71%
Avalanche
36,11 USDT
ada
ADA
-0.01%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
0.2%
Poladot
6,94 USDT
doge
DOGE
-0.48%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-2.8%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin kağıt cüzdan nedir, nasıl kullanılır?

bitcoin kağıt cüzdan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin kağıt cüzdan nedir? Bitcoin’lerinizi saklamanın çeşitli yolları var. Bunların arasında cold wallet dediğimiz fiziksel cüzdanlar en güvenlileri olarak kabul edilir. Bitcoin kağıt cüzdan ise fiziksel cüzdanlar arasında en popüleri ve güvenlisi.


Bitcoin Kağıt Cüzdan Nedir?

Bitcoin soğuk cüzdan aslında üzerinde cüzdanın özel anahtar kodunun basılı olduğu fiziksel bir kağıt parçasından ibaret.

Bu yöntem büyük miktarlarda Bitcoin’leri hackerların açgözlü emellerinden uzakta tutmanın bilinen en güvenli yöntemi. Eğer elinizdeki BTC miktarı düşük sayıdaysa muhtemelen diğer cüzdan türleri sizin için daha ideal olacaktır.

Bitcoin Kağıt Cüzdan Nasıl Çalışır?

Bitcoin kağıt cüzdanı özel anahtarınızın bir kağıt parçasına basılmasından başka bir şey değil. Özel anahtarınızı bilgisayarınızda ya da internet bağlantısına açık cihazlarınızda tutmak riskli olabilir. Çünkü hackerlar her geçen gün yeni tekniklerle saldırıya geçiyor. Özel anahtarınızı dijital cihazlardan uzakta tutmak bu riskleri tamamen ortadan kaldırıyor.

Bu yöntemin en büyük dezavantajı ise kağıdın çalınması ya da hasar görmesi durumunda tüm paranız erişiminiz dışında kalır. Bu konuda alınacak bir önlem bulunmuyor.

Bitcoin Kağıt Cüzdan Türleri

İki tür kağıt cüzdan vardır. Her iki yöntem de güvenli olmakla birlikte içlerinden biri ekstra güvenlik katmanına sahiptir. Bitcoin kağıt cüzdan üzerine özel anahtarınız basılması sırasında bilgisayara bulaştırılmış bir virüs üzerinden bilgileriniz çalınabilir. Uzmanlar bu konuyu da düşünüp önlem geliştirmişler.

bitcoin kağıt cüzdan

Güvenlik Seviyesi Düşük Kağıt Cüzdan

Özel anahtarınızı basılırken kullandığınız bilgisayarın internete bağlantısı olduğunu düşünün. Bu durum basım işlemi sırasında birilerinin sizin ekranınıza erişim imkanı olması manasına gelir.

Bu pek de güvenli olmayan Bitcoin kağıt cüzdan basımı konusunda yardımcı olan siteler de var. BitAddress de bunlardan biri.

  • BitAddress sitesine erişim yaptığınızda site sizden yeni bir anahtar geliştirilene kadar imlecinizi hareket ettirmenizi talep eder.
  • Ardından çıkan menüde “özel anahtar oluştur” seçeneğini seçmeniz gerekir.
  • Devamında kağıt cüzdan seçeneğini işaretlersiniz.
  • Ve kağıda basım gerçekleşir.

Kağıdın üzerine 3D barkod da basılır. Bu sayede yeni cüzdanınızdan başkalarına veya bizzat o cüzdana havale gerçekleştirilebilir.

Bu yöntemde Bitcoin kağıt cüzdan basım süreci gerçekten basittir. Lakin bilgisayarınız internete bağlı olduğu için ekranınız hackerların erişimine açık olabilir. Günümüzde standart güvenlik sistemlerine sahip bir bilgisayarın ekranına kolayca sızabilecek onlarca yöntem bulunmaktadır.

Ayrıca kağıt cüzdan basımı için kullanacağınız BitAddress veya diğer sitelerin ana serverları da hacklenmiş olabilir. Ya da gelecekte hacklenme ihtimali bile site üzerinden basılan yüzlerce kağıt cüzdanı güvensiz hale getirebilir.

Güvenli Kağıt Cüzdan

Güvenli Bitcoin kağıt cüzdan oluşturmak yukarıda bahsini ettiğimiz risklerin tamamını ortadan kaldırıyor. Bu süreç yaklaşık 1 saat alıyor ve basım için ihtiyacınız olan şey 4 gigabyte’lik harici bellek.

Güvenli Bitcoin Kağıt Cüzdanı Nasıl Yapılır?

1-Gerekli Yazılımları İndirin

Yapmanız gereken ilk şey bilgisayarınızın internet bağlantısını koparmak ve BitAddress’in offline versiyonunun da içinde olduğu yeni bir işletim sistemi kurmak. İşleme başlamadan önce aşağıdaki 3 bileşeni kurmanız gerekiyor

  • Ubuntu
  • LiLi (Linux Live USB creator)
  • BitAdress

Önce LiLi USB creator’u açın. Flash diskinizi takın ve “ISOIMG/ZIP” seçeneğini aktif hale getirin. Daha önceden yüklediğiniz UBUNTU ISO dosyasını seçin. Önce flash diskinizi FAT32 formatına biçimlendirin. Sadece FAT32’yi seçin ve şimşek imgesine tıklayın. Ubuntu flash belleğinize kuruldukta sonra BitAddress offline rar dosyasını USB’niz içinde “unzip”leyin.

2. Tüm Çevrimiçi Bağlantıları Kapatın

Sizi Dünyaya bağlayan tüm bağlantıları kapatın. Wi-fi, GSM ağı ve bluetooth dahil herşey. Hatta modeminizi fişten çekmeniz en doğrusu olacaktır. Bu işlem hackerların olası her türlü sızma hamlelerini boşa çıkaracaktır.

3. Ubuntu’yu Bilgisayarınıza Kurun

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve flash bellek üzerinden Ubuntu’yu bilgisayarınıza kurun. Boot menüsüne girmek için bilgisayar markanıza bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte genelde F2 veya F12 tuşlarına basmanız yeterli olacaktır. Boot menüsüne girince boot sector olarak flash diskinizi seçin ve kurulumu başlatın.

4. Printerı Yükleyin

Şimdi sıra bilgisayarınıza printerı tanıtmaya geldi. Sistem ayarlarına girin ve menüde alt sıralarda printer seçeneğini bulun. Açılan pencerede sırayla ilerleyerek printerınızı yükleyin. Test sayfasını basın ve fonksiyonların çalıştığını görün.

5. Offline BitAddress’i Açın

Firefox tarayıcısını açın. Özel yan sekmeye şu adresi yapıştırın: file://cdrom/bitaddress.org-master/ Açılan sayfadaki BitAddress.org.html linkine tıklayın. Sizden ekranın sağ üst köşesinde rakam 0 oluncaya kadar imleci hareket ettirmenizi isteyecek.

6. Bitcoin Kağıt Cüzdanınızı Basın

Adınıza yeni bir adres tanımlanacak. Ve artık kağıt cüzdanınızı basabilirsiniz. Menüden kağıt cüzdan seçeneğini seçin ve ilerleyin.

7. Bitcoin Kağıt Cüzdan Hazır

Basılan cüzdanın sol tarafında genel adres olur. Bu adrese güvenle BTC transferi yapabilirsiniz. Kağıdın sağ tarafında ise 3D barkod olacak. Bu barkod sayesinde cüzdanınızdan istediğiniz adrese BTC transferi yapabilirsiniz.

Cüzdanlar hakkında daha fazlası için Tıklayın

(İlgili: XRP’lerinizi saklamak için 4 etkili yol)

(İlgili: Kripto paranızı borsada tutmak ile cüzdanda tutmak arasında ne fark var?)

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.