Loading...
btc
BTC
0.56%
Bitcoin
64.648,15 USDT
eth
ETH
0.65%
Ethereum
3.161,10 USDT
bch
BCH
-0.34%
Bitcoin Cash
477,80 USDT
xrp
XRP
0.42%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
1.75%
Litecoin
84,69 USDT
bnb
BNB
1.16%
Binance Coin
615,88 USDT
sol
SOL
-0.83%
Solana
146,55 USDT
avax
AVAX
-1.45%
Avalanche
35,84 USDT
ada
ADA
-0.22%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
0.04%
Poladot
6,93 USDT
doge
DOGE
0.64%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.85%
Shiba Inu
0,00 USDT

Blockchain tabanlı sosyal medya ile neler değişecek?

Sosyal medya
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain tabanlı sosyal medya platformu Uptrennd sadece 8 aylık özverili bir çalışma ile dünyadaki birçok şeyi değiştirmeyi başardı. Küresel yoksulluk meselesi Uptrennd’in projeleri sayesinde başka bir boyut almaya başladı.


Uptrennd gelir adaletsizliğine çare olabilir mi?

Yaşadığımız Dünya nüfusunun %80’inden fazlası günde 10 doların altında kazanç elde ediyor. Üç milyardan fazla insan ise açlık sınırının altı seviyesi olan 2,5 dolardan daha az kazanıyor. Pek çok insan bu sorunun çözümü hakkında konuşmasına rağmen işi icraata döken kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Blockchain tabanlı sosyal medya platformu Uptrennd kanayan bu yaraya merhem olmaya niyetli. Ünlü sosyal medya platformu Reddit ile büyük benzerlik gösteren yeni oluşumun tek farkı blockchain tabanlı olması. Platform,  hem içerik oluşturucuları hem de içerik kullanıcıları ödüllendiren bir kripto para birimine sahip.

Yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın sonucunda Uptrennd, %80’lik çoğunluğun hayatlarını devam ettirmek için kazandığı 10 doları iki katına çıkarmayı başaran bir platform oldu. Uptrennd sayesinde günlük 2,5 dolar kazanan milyarlarca insan artık bu kazancının 8 katını kazanabiliyor.

Blockchain tabanlı sosyal medya devrim yapabilir

Hükumetlerin yaptığı yolsuzluklar ve zengin güç odakları insanların makul bir yaşam sürmeleri için kazanacakları parayı ellerinden alıyor. Platformun kurucusu Jeff Kirdeikis’e göre Uptrennd zenginlik ve gücü şirketlerden alıp doğrudan insanlara döndüren modern bir hareket.

 

Platformu kullanan milyonlarca insan Uptrennd’de kazandıklarını faturaları ödemek, yiyecek ve kıyafet almak, aileleri ve sevdiklerini desteklemek, en önemlisi de hayatta kalmak için kullanıyorlar.

Uptrennd’in kendisine kılavuz olarak belirlediği 4 esası şu ilkelerden oluşuyor. Konuşma özgürlüğü, veri güvenliği, fırsat eşitliği ve dünyadaki zenginliklerin adil dağılımı.

Platform, yoksulluk ve yolsuzluk yüzünden güçlülerin kölesi haline gelen insanları bu bataklıktan kurtarmayı amaçlıyor. Herkesin insanca yaşamayı hak ettiğini dile getiren Uptrennd kurucusu Jeff Kirdeikis, ürettiğiniz herhangi bir şey ile bunun mümkün olabileceğini iddia ediyor. Kirdeikis bu sözlerine ise şöyle açıklık getiriyor:

“Yazdığınız şarkılar ve şiirler, çektiğiniz videolar ve fotoğraflar, hatta yazdığınız düşünceler ve günlükler bile sahip olmayı istediğiniz yaşam tarzına sizi ulaştırabilir. 10,000’den  az kullanıcı ile dışarıdan kaynak almadan 8 aylık bir çalışma sonucunda günde 20 dolara ulaşabildiysek birlikte neler yapabileceğimizi siz hayal edin!”

2017 yılında Facebook, Twitter ve Google, kripto proje reklamlarını tamamen sansürleyerek yayınlanmasını yasaklamıştı. Buradaki yanlışa dur demek ve sosyal medya platformlarındaki problemleri düzeltmek için faaliyete başlayan Uptrennd şu anda birçok kişiye kendisini kabul ettirmiş durumda.

Lütfen bknz!:HTC’den blockchain tabanlı ikinci telefon yolda

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.