Loading...
btc
BTC
0.56%
Bitcoin
64.648,15 USDT
eth
ETH
0.65%
Ethereum
3.161,10 USDT
bch
BCH
-0.34%
Bitcoin Cash
477,80 USDT
xrp
XRP
0.42%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
1.75%
Litecoin
84,69 USDT
bnb
BNB
1.16%
Binance Coin
615,88 USDT
sol
SOL
-0.83%
Solana
146,55 USDT
avax
AVAX
-1.45%
Avalanche
35,84 USDT
ada
ADA
-0.22%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
0.04%
Poladot
6,93 USDT
doge
DOGE
0.64%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.85%
Shiba Inu
0,00 USDT

Güncel KILT Protocol rehberi: KILT Protocol nedir?

KILT Nedir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya merkezli olan KILT protocol, şirketlerin ve kamu kurumlarının kimliklerin, verilerin ve ürünlerin gerçekliğini/orijinalliğini belgelendirdiği (onay, sertifika) bir platform.


KILT Protocol Nedir?

İnternet icat edildiğinde, bir ortak kullanım alanı olacağı düşünülüyordu; ayrıca merkezileşmemiş ve demokratik olması da gerekiyordu.

Günümüzde insanlar internette yeni yeni hizmetler kullanmak istediklerine genel itibariyle kayıt olmak zorundalar ve bu da birkaç soruna yol açıyor.

Kullanıcı adlarının ve şifrelerinin başkalarınca bilinmemesi gerekiyor fakat bu bilgiler hizmetleri yöneten şirketlerle paylaşılıyor.

Bu şirketler devasa merkezi depolardan büyük miktarda (kullanıcılar tarafından oluşturulan) veriler çaldılar ve üstelik, giderek daha fazla veri toplayarak güçlü tekellere dönüştüler.

Tekeller yenilik için potansiyel bir tehdit oluşturuyor, çünkü alternatifleri olan daha iyi fikirlere sahip olan küçük şirketlerin onlarla rekabet edebilmek için büyük çaba sarf etmesi gerek.

Bütün bunlar elbette internete karşı güven kaybına neden oldu.

Herkes kendi verilerinin sahibi olsaydı demokratik ve adil olmaz mıydı?

KILT protocol Güncel KILT Protocol rehberi: KILT Protocol nedir?

Bir blockchain protokolü olan KILT üzerine inşa edilmiş servislerle artık bu konsept analog dünyadan dijital dünyaya aktarılabiliyor.

KILT Protocol Nedir?

Bu platform verilerin kötüye kullanımı ve dolandırıcılık olasılığına karşı tam bir veri egemenliği sağlar. Tüm veriler merkeziyetsiz bir şekilde saklanır ve kullanıcılar tüm kontrolü elinde tutar. Bu KILT’i saldırı, manipülasyon ve veri kaybına karşı dayanıklı kılar.

Projenin arkasında Hubert Burda Media ve Ringier AG’nin ortak olduğu bir blockchain şirketi olan Botlabs var.

Burda Media Yönetim Kurulu Üyesi Philipp Welte şunları söyledi:

“KILT Protocol, tekelci platformların veri depolarına karşı teknolojik bir alternatifi temsil ediyor. Dijitalleşmenin hayatın her alanında hızla ilerlemesiyle internetten gelen bilgi ve verilere olan güvenimizi büyük ölçüde kaybettik. Ancak yeni blockchain protokolü, insanlara, ürünlere ve bilgilere hatasız bir şekilde dijital kimlik sağlıyor.”

Proje internet üzerinden dijital iş modelleri için temel anlamda güvenliği temsil ediyor.

KILT protocol Güncel KILT Protocol rehberi: KILT Protocol nedir?

Robin Lingg, Ringier AG Uluslararası Pazarlar Başkanı ise şunları belirtmiş:

Şirketler için, “güven faktörü” ve dijital egemenlik daha da önem arz etmeye başladı. KILT protokolünün uygulanacağı örnekler arasında banka müşterileri için erişim verileri ve kimlik tanımlama işlemleri (KYC), ürün özelliklerinin belgelendirilmesi ve medya şirketleri için özel bir önem taşıyan güvenilir iletilerin doğrulanması sayılabilir.

KILT protocol Güncel KILT Protocol rehberi: KILT Protocol nedir?

KILT Protocol, bir kullanıcının “attester” (şahit, tanık) olarak adlandırılan güvenilir bir varlık vasıtasıyla kendisi ile ilgili her türlü karakteristik özellik için hak iddia etmesini sağlar (Benim özelliğim, benim ürünüm :)).

Attester kullanıcının onaylaması durumunda talebi belgeler. Sertifikayı claimer’a (hak iddia eden kişiye) verir ve sertifikanın hash değerini KILT Blockchain’inde saklar. Bu sertifikalar istendiği zaman iptal edebilir.

KILT protocol Güncel KILT Protocol rehberi: KILT Protocol nedir?

Hak sahibi sertifikasını aldıktan sonra bunu kullanmak istediği hizmetlere sunabilir. Kişi veya kurumlar sertifikanın geçerliliğini blockchain’deki hash ile karşılaştırarak kontrol edebilir.

Kullanıcılar diledikleri hassas verileri gizleyebilir. Tasarımı gereği KILT, kullanıcıların gizliliğini bu şekilde korumuş olur.

KILT Protocol sayesinde kullanıcılar veri egemenliğine sahiptir çünkü sertifikalar tamamen kendi kontrollerindedir. Kişisel veriler merkezi depolarda saklanmadığından şirketler sahip oldukları veri miktarıyla artık tekel kuramazlar.

Sadece bireyler değil, kurumlar ve hatta nesneler bile karakteristik özellikleriyle ilgili hak iddia edebilir.

KILT, bu sistem sayesinde kullanıcıların para kazanabileceği, sayısız yeni iş fırsatları yaratabileceği bir pazar oluşturmayı amaçlıyor. Örneğin “bilir kişi” gibi bir konumda olup çeşitli hizmetlerde “doğrulayıcı” olarak para kazanabilirsiniz.

KILT, artan “kendi verilerine egemen olma” ihtiyacı ile “birlikte çalışabilirlik” ve “gerçek çözümler” arasındaki eksik teknolojik bağlantıdır.

Projenin arkasında oldukça uzman bir ekip var.

Proje hakkında daha detaylı bilgi için 101 sayfalık Whitepaper‘a bakabilirsiniz :)

KILT Coin hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Twitter’a giriş tarihleri Eylül 2018. Takipçi sayıları 228. Çok çok az…

Kripto Paralar ve Temel Analiz kitabımı incelemek veya almak için TIKLAYINIZ.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.