Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Telegram, kripto para ekosistemi için çok önemli bir girişim başlattı. FTX ve benzeri platformlardan kaynaklı yaşanacak potansiyel krizlere dur demek için harekete geçti.
Telegram kripto para ekosistemi için güzel haberi duyurdu!
Bulut tabanlı bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram, yeni bir merkezsiz borsa platformu (DEX) ve kripto cüzdanı geliştirdiğini duyurdu.
Telegram kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, kanalında yaptığı yeni bir paylaşımda, merkezi kuruluşların güçlerini kötüye kullanma eğiliminde olduğunu söyledi. Ve bu yüzden de blockchain geliştiricilerine kriptonun köklerine geri dönmeleri ve merkeziyetsizliğe odaklanmaları yönünde çağrıda bulundu.
İlginizi çekebilir:
- Bitcoin’de düşüş bitti mi? – Güncel BTC teknik analizi
- Bitcoin balinalarından nihayet beklenen atak geldi!
“Blockchain endüstrisi merkeziyetsizlik vaadi ile inşa edildi. Ancak sonunda güçlerini kötüye kullanmaya başlayan birkaç kişinin tekelinde yoğunlaştı. Ki bunun bir sonucu olarak, en büyük borsalardan biri olan FTX iflas ettiğinde birçok insan parasını kaybetti.
Çözüm açık: blok zincir tabanlı projeler köklerine, merkeziyetsizliğe geri dönmeli. Kripto para birimi kullanıcıları, herhangi bir üçüncü tarafa bağlı olmayan ve merkezsiz cüzdanlara geçmelidir.”
Durov’a göre Telegram şimdi, popüler merkezsiz müzayede platformu Fragment’i, kripto cüzdanlarını ve merkeziyetsiz bir borsa platformunu içerecek şekilde geliştirecek. Ünlü CEO, böyle bir adımın, aşırı merkezileşmenin neden olduğu yanlışları düzeltmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.
“Bu hafta Fragment, kullanıcı adlarının ötesine geçecek. Telegram’ın bir sonraki adımı, milyonlarca insanın kripto para birimlerini güvenli bir şekilde alıp satması ve muhafaza etmesi için bir dizi merkeziyetsiz araç oluşturmak. Bu araçlara kripto cüzdanlar ve merkezsiz borsalar da dahil olacak.
Bu şekilde, yüzbinlerce kripto para yatırımcısını yüzüstü bırakan aşırı merkezileşmenin neden olduğu yanlışları düzeltebiliriz.”
İlginizi çekebilir: