Loading...
btc
BTC
-0.16%
Bitcoin
64.395,21 USDT
eth
ETH
-0.11%
Ethereum
3.152,39 USDT
bch
BCH
-0.47%
Bitcoin Cash
475,93 USDT
xrp
XRP
-0.26%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
0.67%
Litecoin
84,34 USDT
bnb
BNB
-0.25%
Binance Coin
611,65 USDT
sol
SOL
-0.58%
Solana
144,01 USDT
avax
AVAX
-0.35%
Avalanche
35,47 USDT
ada
ADA
-0.11%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.31%
Poladot
6,84 USDT
doge
DOGE
-0.74%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-0.78%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin neden rekor seviyelerden keskin düşüş yaşadı ve sırada ne var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı yeni zirve seviyesinden kesin bir düşüş yaşadı. BTC’deki bu düşüşün sebebi ne ve bundan sonra neler olabilir? Piyasada yaşanan son gelişmelerin ayrıntılarına bakalım.

Bitcoin neden rekor seviyelerden keskin düşüş yaşadı ve sırada ne var?

Bitcoin rekor seviyelerden keskin bir düşüş yaşadı. Dünyanın en büyük kripto para birimi Cuma gününün erken saatlerinde %9 düşüşle 66.885 dolara geriledi. Lider kripto para kısa süre önce 74.000 dolar gibi eşi benzeri görülmemiş bir fiyata ulaşmıştı.

Bitcoin’in ani düşüşünün tek bir nedenini saptamak zor. Çünkü birçok neden söz konusu.

İlk olarak, birçok kripto yatırımcısı, BTC’nin son 12 ayda %175 oranında yükselişini gören olağanüstü bir boğa rallisinin ardından kazanç elde etmeye için harkete geçti. Bu da ellerindeki coinlerinin en azından bir kısmını sattıkları anlamına geliyor.

Bir diğer sebep ise ABD’de beklenenden daha yüksek çıkan enflasyonun faiz indirimi umutlarını şüpheye düşürmesiyle küresel ekonomideki daha geniş çaplı belirsizlikle ilgilidir.

İlgili – Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

Bitcoin neden rekor seviyelerden keskin düşüş yaşadı ve sırada ne var?

 

City Index analisti Matt Simpson ise şöyle diyor:

“Bitcoin’in rekor bir seviyeye ulaştıktan sonra volatiliteli ve acımasız olma konusunda köklü bir geçmişi var. Ve sadece son zamanlarda yeni bir zirveye ulaşmakla kalmadı, aynı zamanda Federal Rezerv traderlerin umduğu kadar güvercin olmayacak gibi görünüyor.”

Geçmişte Bitcoin, her zirvenin bir öncekinden belirgin şekilde daha yüksek olduğunu kanıtlayan keskin yükseliş ve çöküş döngülerinde hareket etme eğilimindeydi.

Bu durum kısmen, her dört yılda bir gerçekleşen ve “halving” (yarılanma) olarak adlandırılan nadir bir olaydan kaynaklanıyor. Adından da anlaşılacağı üzere, yarılanmalar piyasaya giren yeni Bitcoin sayısının kalıcı olarak %50 oranında azalmasına neden oluyor.

Bunun Nisan ayında gerçekleşmesi planlanıyor, yani günde sadece 450 yeni BTC oluşturulacak.
Genel olarak, Bitcoin’in maksimum arzı 21 milyon. Meraklıları bu kıtlığın onu bu kadar değerli kılan şey olduğunu savunuyor.

Bu yıl yaşanan bir diğer yeni gelişme de Amerikalı yatırımcıların doğrudan Bitcoin’e sahip olmadan Bitcoin’in fiyatına maruz kalmalarını sağlayan spot BTC ETF’lerin yani borsa yatırım fonlarının ABD’de onaylanması oldu. Bu da BTC’deki son yükselişlerin ana sebebi olarak görülüyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.