Bitcoin Diamond nedir ve geleceği nasıl? Güncel BCD haber ve gelişmeleri

Bitcoin Diamond nedir ve geleceği nasıl? Güncel BCD haber ve gelişmeleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin Diamond (BCD) bir Bitcoin forku. Projenin amacı daha hızlı işlem onayları, düşük ücretler ve daha kapsayıcı madencilik sunmak. Daha merkezsiz madencilik sağlamak için SHA-256 algoritması bu projede kaldırıldı. Bitcoin Diamond (BCD) ile ilgili ayrıntılara bakalım.


Bitcoin Diamond nedir ve geleceği nasıl?

Bitcoin Diamond (BCD), Bitcoin’in 495866 numaralı blokundan fork yapılarak gün yüzüne çıkmış bir kripto para. 24 Kasım 2017’de Bitcoin’in ana ağından ayrılan BCD, yeni ismiyle piyasada kendine yer edinmeyi başardı. BCD’nin toplam piyasa arzı 210.000.000 adet BCD ile sınırlı. Şu an dolaşımda 186,492,897 BCD (Haziran 2022 itibariyle) var.

Piyasaya oldukça hızlı giren BCD ilk bir kaç günde 60 dolara kadar çıkarak adından sıkça söz ettirmiş, ancak zaman içinde ciddi kayıplar yaşayarak, 1 doların altına kadar düşmüştü. Bu yazı hazırlanırken (Haziran 2022) CoinMarketCap verilene göre 1 BCD 0.1666 dolardan işlem görüyor. Son çöküşle sadece birkaç cent fiyat sahip.

İlgili – Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST) nedir?

Bitcoin Diamond’ın amacı nedir?

Bitcoin Diamond nedir ve geleceği nasıl? Güncel BCD haber ve gelişmeleri

Bitcoin Diamond’un asıl amacı, 8 MB blok boyutu sayesinde daha hızlı işlemler sunmak. Şimdilerde Lightning Network sayesinde bir nebze çözülen Bitcoin ağındaki tıkanıklığı daha az aza indirmek için çalışıyor.

Yapılan testlerde Bitcoin Diamond ağının günlük 4,8 milyon işlem gerçekleştirebileceği kanıtlanarak, BCD ağının sahip olduğu hız tescillendi. Bu nedende BCD, küçük ama yüksek sayıda işlem yapanların uğrak noktası haline geliyor.

İlgili – Bugüne kadar kaç Bitcoin forku gerçekleşti?

Bitcoin Diamond’ın özellikleri nelerdir?

Klasik Bitcoin blokları 4 MB’ı geçmezken, Bitcoin Diamond 8 MB’lık bloklardan oluşur. Bu da blokların 5 kat daha hızlı üretilmesi anlamına gelmektedir. Hızlı üretilen bloklarda işlemler daha hızlı gerçekleşir ve komisyon ücretleri minimize edilir.

Diğer kripto paralardaki güvenlik önlemlerine ek olarak Bitcoin Diamond’da, cüzdan bakiyeleri de şifreleniyor. Bu da saldırganların işini zorlaştırıyor. Sonuçta hesabınıza erişim hakkı olsa bile BCD’lerinize dokunmalarının önüne set çekiyor.

Bitcoin Diamond’u diğer Bitcoin türevlerinden ayıran önemli bir özelliği var. Diğer BTC türevleri 21 milyon ve buna yakın sayılarda üretilmesine rağmen, BCD 210 milyon adet ile sınırlı. Bu sayı, enflasyon düşüncelerinin beynimize hücum etmesine neden olsa da BCD’yi günlük kullanım için Bitcoin’den çok daha cazip bir kripto para haline getiriyor.

Bitcoin Diamond (BCD) ilk 150 coin arasında yer alıyor ve piyasa değeri de 450,012,884 dolar.

Bitcoin ve Bitcoin Diamond’ın farkı nedir?

Bitcoin Diamond, “daha iyi bir Bitcoin” oluşturmak için bir dizi özelliği bir araya getiriyor. Bunlar arasında Segwit ve Lightning ağı (Bitcoin’den), daha büyük blok boyutları (Bitcoin Cash’ten) ve GPU için optimize edilmiş bir madencilik algoritması (Bitcoin Gold’a benzer) da var. Ayrıca bir miktar  gizlilik de vadediyor. Bunun için her işlemin değerini şifreliyor.

Bitcoin Diamond nedir ve geleceği nasıl? Güncel BCD haber ve gelişmeleriBitcoin Diamond (BCD) fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Bitcoin Diamond (BCD) fiyatı en yüksek değerini 104.84 dolarda (25 Kasım 2017) kaydetmişti. O zamandan bu yana ise bu seviyeye yaklaşmadı. 2021 sonunda ise mini bir ralli (11 dolara kadar çıkmıştı) dikkat çekiyor. Ardından yine önemli ölçüde değer kaybetti.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.