Solana hack sonrası bu kripto borsa ve cüzdanı kullananlar dikkat!

2019'un 5 borsa hack olayı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Solana ağı kısa süre önce büyük bir hack olayı şoku yaşadı. Şimdi bir kripto borsası ve cüzdan ile ilgili de önemli bir uyarı var. Bu borsa ve cüzdanı kullananlar dikkat!


Solana hack olayından sonra bu kripto borsa ve cüzdanı kullananlar dikkat!

Solana ağı dün bir hack olayının kurbanı oldu. Saldırganlar ağdaki binlerce cüzdanın içini boşalttı. Olayın kesin sebepleri henüz bilinmiyor ancak buradaki cüzdanlar ve özel anahtarlarla ilgili bir güvenlik açığı olabileceği ifade ediliyor.

Bakınız: Solana kullanıcılarına hack şoku! Cüzdanlardan milyonlarca dolar kayıp

Şimdi yeni bir olayı hack olayı uyarısı Atomic Wallet ile ilgili yapılıyor. Çünkü saldırganların kendilerine Atomic Wallet süsü vererek Mars Stealer malware üzerinden kullanıcıların kripto paralarını çalmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Atomic Wallet, en popüler kripto para cüzdanlarından biri. Bu cüzdan kullanıcılara kripto paraları saklama olanağı sunmakla birlikte kripto borsası gibi de görev yapıyor. Kullanıcılar burada farklı kripto paralar arasında swap işlemleri gerçekleştirebilir. Sadece Android versiyonunun milyonlarca kullanıcısı var.

Ethereum kökenli ERC20 tokenları için cüzdan sorulsa akla gelen ilk isim Myetherwallet(di). MyEtherWallet'a rakip olan Atomic Wallet Ethereum ERC20

Ancak saldırı altında olan Android versiyonu değil, Windows versiyonu. Dee ismini kullanan bir malware araştırmacısı, sahte bir Atomic Wallet web sitesi keşfetti. Gerçek bir site olmamasına rağmen, şirketin resmi logolarını, temasını, pazarlama görsellerini ve yapısını kullanarak kullanıcıları dolandırmaya çalışıyor. Hatta, siteyi ziyaret edenler SSS bölümü ve iletişim formu bile bulabilir.

İlgili – Bitcoin boğası Michael Saylor bırakıyor! Şimdi ne yapacağını da açıkladı

Sahte Windows uygulaması

En önemlisi ise söz konusu sahte Atomic Wallet sitesinde üç indirme seçeneğinin olması. iOS, Android ve Windows. İOS butonu hiçbir şey yapmıyor. Android butonu gerçek Play Store uygulamasına yönlendiriyor. Muhtemelen kullanıcıların güvenini kazanmak için. Son olarak Windows botunu ise “Atomic Wallet.zip” isimli dosya indiriyor ki bunun da içinde Mars Stealer virüsü var.

Sahte siteye gidip çıkmak da o kadar zor değil. Siber saldırganlar bir dizi taktik deniyor. Reklamlar, sosyal medya kampanyaları, SEO stratejileri ve son olarak da eski usul spam e-mail’leri.

Solana’da yaşanan ve binlerce cüzdanın içinin boşaltıldığı olaydan sonra kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.