Monero ve ekürileri için tehlike çanları çalıyor

kripto dolandırıcılık
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Monero (XMR) son 24 saatin en kötü performansa sahip kripto parası. Bu gizlilik odaklı kripto para son bir günde yüzde 15 düştü. XRP, kilit destek seviyelerini kırarak aşağı yönlü harekete devam ediyor.


Popüler borsanın delist kararı sonrası Monero zor durumda

Bitcoin fiyatı 29,000 dolar bölgesine tutunmak için elinden geleni yapıyor. Ancak öyle görünüyor ki BTC yükselirken diğer altcoinler düşüş yaşıyor.

Monero ise popüler bir borsadan delist ediliyor haberinden sonra düşüşe geçti. Tabii bu kararla ilgili henüz bir gerekçe açıklanmadı.

Popüler borsanın delist kararı sonrası Monero zor durumda

Son bir haftanın Monero fiyat görünümü Kaynak: TradingView

Monero’da yüzde 15 düştü

Monero son 24 saatte yüzde 15 düştü. Tam da Bittrex’in XMR için desteğini çekiyor haberinden sonra. Popüler borsa, Monero ile birlikte aynı delist sepetine birkaç kripto parayı da ekliyor.

Bittrex’in açıklamasında şöyle deniliyor:

“Belirtilen pariteler 15 Ocak 2021 Cuma günü kaldırılacak. BTC-XMR, ETH-XMR, USDT-XMR, BTC-ZEC, ETH-ZEC, USDT-ZEC, USD-ZEC, BTC-DASH, ETH-DASH, USDT-DASH, USD-DASH. Bu paritelerle ilgili işlemler Cuma gününe kadar devam ediyor. Bu pariteler kaldırıldıktan sonra Bittrex genelde delist edilen tokenlerin çekilmesi için kullanıcılara 30 günlük süre veriyor. Ancak bazı durumlarda çekim süreleri daha kısa olabilir. Kullanıcılar belirtilen çekim tarihinden önce tokenlerini çekmeli.”

Bu haber üzerine DASH ve ZEC de düşüşe geçti.

Daha fazla düşüş gelir mi?

Borsanın bu adımının gizlilik odaklı kripto paralarla ilgili hükümetlerin endişeleri üzerine gelmiş olabileceği düşünülüyor. Avukat Jake Chvervinsky şöyle diyor:

“Borsaların sırf gizlilik odaklı özellikleri olduğu için bu kripto paraları delist etmesi çok üzücü. Bunun gerektiren hiçbir yasa ya da düzenleme yok. Sadece DOJ, gizlilik özelliğinin ‘muhtemel bir suç unsuru göstergesi” olabileceği görüşünde.”

Kaynak

Monero, Dash ve Zcash için sırada ne var?

Öyle görünüyor ki Monero, Dash ve Zcash gibi gizlilik odaklı kripto paralar bundan sonra da borsalarla sorun yaşayacak. Çünkü hükümetler bu gizlilik odaklı kripto paraların suç odaklı kullanıldığını düşünüyor. Bundan dolayı da borsalara gizli de olsa bir baskı oluşturabiliyorlar.

Monero’ya hacker saldırısı!!

Edinilen bilgiye göre, bir kaç gün önce Monero bir hacker saldırısına uğradı. Henüz kimliği ortaya çıkmayan hacker ya da hacker grubu bazı hassas paylaşımlarda bulunarak Monero saldırısını duyurdu. Riccardo Spagni’den açıklama geldi.

Monero bir kaç gün önce bir hacker saldırısına maruz kaldı. Kimliği bilinmeyen bir hacker ya da hacker gurubu, Monero’yu hackleyebilecek sihirli bir formül bulduklarını açıkladılar.

Fireice_UK isimli bir sitede pek çok Monero kullanıcısının şahsi ve özel bilgileri paylaşıldı. Paylaşılan bilgiler arasında kişilerin cinsel tercihleri de bulunuyor. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Anonim” kripto para #Monero kırıldı.

Şimdi gidip kaç pedofilinin onu [Monero] gizli zannettiğine bakabilirsiniz. Herün 100 yeni IP adresi, işlem detayları ve porno tercihleri yayınlanacak. #SaveTheChildren $xmr

— Fireice UK (@fireice_uk) 5 Kasım 2020

İlgili: Monero XMR coin nedir, nasıl alınır?

Monero’nun bilinmeyen yüzü mü var?

Monero

Kullanıcı bilgilerini ifşa eden site ayrıca bir SSS (Sık Sorulan Sorular) bölümü de hazırlamış.

Fireice_UK blockchaini bir süredir takip ettiğini, Monero geliştiricilerinin projenin açıkları konusunda bilgi sahibi olduklarını ancak bunu görmezden gelerek parayı tercih ettiklerini iddia ediyor.

Fireice iddialarının devamında;

Neredeyse bir yıldır Monero işlem ayrıntılarını kaydediyorum.
Halka açılmamın ana nedeni, Ciphertrace hakkında endişelenecek bir şey olmadığı ve Monero‘nun gizli olduğu şeklinde açık yalanlardır.

İlgili: Bitcoin Cash nedir? BCH coin nasıl alınır, nasıl saklanır?

Hackerın bu bilgilere nasıl eriştiği merak konusu. Hacker Ciphertrace’ı hedef gösteriyor ancak bilgileri nodelar üzerinden almış olma ihtimalleri de mümkün.

Eğer #monero işleminiz birkaç dakikalığına mempoolda takılı kaldıysa. Size kötü haberlerim var- bunun anlamı işlemin BADCAC tarafından kaydedilmiş olmasıdır.

–Fireice_UK(@fireice_uk) 5 Kasım 2020

Aslında Monero’da ne oldu

Monero’da uzun süre baş geliştirici olarak çalışmış, Riccardo Spagni “fluffypony”, olayın iç yüzüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Spagni; endişelenecek bir şeyin olmadığını, tam aksine, Monero’nun orjinal dizaynı sayesinde kullanıcı kimliklerinin tam anlamıyla ortaya çıkarılmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Spagni açıklamasının devamında şunları yazdı;

Bir süre önce, son derece beceriksiz bir saldırgan, Sybil yoluyla, yayınlanan nodeların ip adreslerini kullanarak işlemlere müdahil olmaya çalışıp Monero’ya saldırdı. Bu bu şekilde, ilk Sybil saldırısı oldu. Saldırı bir o kadar da etkisiz kaldı.

—Riccardo Spagni (@fluffypony) 10 Kasım 2020

Spagni ileride meydana gelebilecek Sybil saldırılarından çekinen kullanıcıların işlemlerini Tor vasıtasıyla gerçekleştirmeleri tavsiyesinde bulunuyor.

Chainlink LINK coin nedir? Yatırım yapılır mı? Geleceği var mı?

Sybil saldırısı nedir?

Bir Sybil saldırısı, kötü niyetli bir aracının, birden fazla hesap ya da node açma ve ya işlemleri bloklama gibi yollarla kullanıcı bilgilerini ele geçirmeye çalışmasıdır.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.