Covid-19 pasaportları hangi aşılara veriliyor? Blockchain üzerinden pasaport kontrolü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Blockchain teknolojisi her alanda hayatımıza dahil olmaya devam ediyor. Bitcoin’in ardındaki teknoloji olarak bilinen blockchain teknolojisi, reel ekonominin her alanını geliştiriyor ve dönüştürüyor.


 

Covid-19 pasaportları hangi aşılara veriliyor? Blockchain üzerinden pasaport kontrolü

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Korona Salgınını küresel pandemi ilan etti. Aradan geçen 1 yıldan fazla süreye rağmen henüz Korona Salgını kontrol altına alınamadı. Yaşadığımız anormallikler artık normalleşmeye başladı. Çok önemli toplumsal davranış değişiklikleri yaşıyoruz.

Yazının kaleme alındığı saatte küresel güncel Korona istatistikleri şu şekilde.

Küresel anlamda toplam virüse yakalanan sayısı: 127.79 milyon

Küresel anlamda virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı: 2.79 milyon

Neyse ki Korona salgınına bağışıklık kazandıracak bir dizi aşı icat edildi. Ülkeler hummalı biçimde aşılama kampanyası yürütüyor. Ancak hangi aşıların etkili olduğu ve kimlerin aşı olduğu konusunda bir belirsizlik söz konusu.

Turizm sezonu geliyor ve ülkeler arası geliş-gidişlerde ciddi artışlar bekleniyor. Ülkeler Korona Salgınının etkisi ile “aşı pasaportu” denilen bir uygulamaya geçiyor. Yani aşı pasaportu uygulayan ülkeler, belirli marka aşıları vurulan ve bunu belgeleyen turistlerin ülkelerine giriş izni verecek.

Lütfen Bkz: Bitcoin haber, gündem ve güncel gelişmeler

Bu noktada şu problem doğuyor: Söz konusu turist, aşı olduğunu nasıl belgeleyecek? Ya da beyanı ne kadar güvenilir olacak?

Dünya finans merkezi olarak bilinen ABD’nin New York Eyaleti bu konuya blockchain tabanlı bir çözüm getiriyor. New York Valisi Andrew Cuomo, IBM blockchain’i üzerinde işlem gören “dijital bir sağlık uygulamasını” başlattıklarını duyurdu. Aşı bilgileri bu sayede blockchain sistemine aktarılacak. Ayrıca bu veriler blockchain teknolojisi sayesinde güvenli biçimde saklanarak aktarılabilecek.

Yukarıda Bitcoin ve kripto paraların ardındaki teknoloji olan blockchain’in sağlık sektöründe de önemli değişimlere neden olabileceğini görmüş olduk.

Kaynak

 

Blockchain teknolojisi sağlık sektörüne el attı

ABD menşeili, TotalClarity isimli Biotek firması ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) bölgesinde yürüteceği araştırma faaliyetleri için dClinic PHB blockchain ile anlaşmaya vardı.

Glokom, kanser ve çeşitli mantar hastalıkları alanlarında yenilikçi ilaç üreticisi konumunda olan TotalClarity firması, yeni ilaçlarıyla ilgili denemelerini Endenozya ve Singapur bölgelerinde yürütecek.

 

TotalClarity CEO’su Shekhar Shastri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

dClinic’e ait, klinik odaklı gelişmiş blockchain teknolojisi ile çok önemli operasyonel verimlilik elde edeceğiz…

 

 

Konu üzerinde dClinic firmasından da açıklama geldi. dClinic CESO’su Richard Satur açıklamasında;

 

TotalClarity, Blockchain teknolojimizi kullanarak, yüksek maliyetli idari giderlerden kurtulacak. …. PHB Akıllı Sözleşmelerimizi klinik deney katılımcılarının onay süreçleri için de kullanacağız. Dedi.

 

 

blockchain haber Covid-19 pasaportları hangi aşılara veriliyor? Blockchain üzerinden pasaport kontrolü
dClinic PHB blockchain

 

 

Son yıllarda ürettiği yenilikçi kanser ilaçları ve üzerinde çalıştığı Covid-19 ilacıyla ön plana çıkan TotalClarity, AI (Yapay zeka) teknolojisini, blockchain teknolojisi ile birleştirerek, global biyoteknoloji endüstrisine muazzam değerler katan eksiksiz bir biyoteknoloji eko sistemi yaratmayı planlıyor.

 

 

 

 

Kaynak

Blockchain hakkında sıkça sorulan sorular

 

Blockchain nedir ve nasıl çalışır?

Eşler arası (P2P) bir sisteme dayanan blockchain (ya da blok zincir), verilerin küresel olarak binlerce sunucuda depolanmasına izin veren bir teknoloji. Blockchain, ağdaki her kullanıcının diğer herkesin girişlerini neredeyse gerçek zamanlı olarak görmesine izin veren dağıtılmış bir defter teknolojisi (DLT) kullanıyor.

 

Exahash nedir?

Madencilik sisteminde, matematiksel bulmacalar çözerek yeni bloklar keşfedilir. Bu bulmacaları çözmede kullanılan hesap gücüne hash denir. Toplam hash oranı ise her bir sanyiede kaç tane hash gerçekleştirildiğini gösterir.
Böylelikle, 176 EH/s, Bitcoin ağı genelinde, her bir saniyede 176 katrilyon (18 sıfır) hashin hesaplandığı anlamına geliyor. Bitcoin hash oranı, 2020 başlarında 120 EH/s iken bir yılda %50 oranında artmış görünüyor.
Hash oranının korunması için Bitcoin ağı, zorluğunu düzenli ve otomatik olarak ayarlar. Bu şekilde, muazzam bir hesaplama gücü akışı olsa bile, yeni blokları keşfetme süreci orantılı olarak daha zor hale gelecektir.

 

En basit şekilde blockchain nedir?

Blockchain, bireylerin ve şirketlerin herhangi bir aracı olmadan (eğer merkezi değillerse) bir ağ üzerinde anlık işlemler yapmalarına izin veren bir teknoloji.

 

Blockchain ne için kullanılıyor?

Bir blockchain, birçok bilgisayardaki işlemleri kaydetmek için kullanılan blok adı verilen kayıtlardan oluşan, merkezsiz, dağıtılmış ve çoğu zaman halka açık bir dijital defter. Böylece ilgili bloklar, sonraki tüm bloklar değiştirilmeden geriye dönük olarak değiştirilemez.

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.