İşte 2021 yılının en iyi akıllı sözleşme platformları!

akıllı sözleşme
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

2021’de birçok akıllı sözleşme platformu kullanıcıların ilk tercihi olmak için yarıştı. Geçtiğimiz yılın en popüler akıllı sözleşme platformlarına göz atalım. Detaylar yazımızda.

İşte 2021 yılının en iyi akıllı sözleşme platformları!

2021’de birçok akıllı sözleşme platformu kullanıcıların radarına girmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele etti. Ethereum, bu platformların başında geliyor. Diğer rakipler Ethereum’un ezici üstünlüğünü elinden almaya çalışıyor.  DeFi, GameFi ve NFT gibi kripto piyasasının trend akımları akıllı sözleşme platformları olmadan mümkün olmazdı.

Geçtiğimiz yıl bazı platformlar rakiplerine kıyasla öne çıktı. Bu platformları genel özelliklerini ve geleceğe dair planlarına göz atalım.

Ethereum

Ethereum dünyanın ilk akıllı sözleşme platformudur. Geliştiriciler, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) üzerinde merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) oluşturur. Kullanıcılar, özerk olarak çalışan dApp’lerle etkileşim kurabiliyor. Ethereum alanın ilki olduğu için birçok aktif geliştirici barındırıyor. Platform, DeFi’de en fazla Kilitlenen Toplam Değere (TVL) sahiptir. Birçok avantajına rağmen negatif yönleri ile eleştirilerin de odağında bulunuyor. Bunların başında işlem hızının yavaş olması ve işlem ücretlerinin yüksek oluşu geliyor. Ethereum saniyede yaklaşık 10 işlem (TPS) işleyebiliyor ve rakiplerine kıyasla bu uzun süren işleme daha yüksek ücret kesiyor. Ancak yine de sektörün liderliğini kaptırmış değil. Ağ üzerinde yüzlerce yeni proje uygulanıyor.

İlgili: Etherum nedir, geleceği nasıl?

Binance Smart Chain

Binance Smart Chain (BSC), EVM ile tamamen uyumlu bir akıllı sözleşme blok zinciridir. Bu nedenle geliştiriciler, tamamen yeni bir dil öğrenmeden dApp’ler yazmak için mevcut araçlardan yararlanabiliyor. Ethereum’a kıyasla işlem hızı oldukça yüksek. Binance akıllı zincir saniyede 60 işlem işleyebiliyor. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında BSC’de GameFi projelerinin patlama yaptığına şahit olduk. Bununla birlikte, birçok topluluk üyesinin sahip olduğu en dikkate değer endişelerden biri, Binance’in merkezi bir borsa oluşu ve doğrulayıcılarının çoğunun Binance’e bağlı olmasının Binance zincirinin merkezileştirilme riskidir.

İlgili: Binance nedir?

AVAX (Avalanche)

Avalanche, birlikte çalışabilir, yüksek düzeyde ölçeklenebilir bir ekosistemde DeFi uygulamalarını ve kurumsal blok zinciri dağıtımlarını gerçekleştirmek için kurgulanmış açık kaynaklı bir platformdur. Prof. Dr. Emin Gün Sirer’in liderliğinde hayata geçirilen proje bir işlemi saniyenin altında bir sürede onaylıyor. 4500 TPS’ye sahip olan AVAX’ın son dönemlerdeki en büyük dezavantajlarından biri ilk zamanlardaki düşük işlem ücretlerinin eskide kalması.

İlgili: Avax (Avalanche) nedir, geleceği nasıl?

Solana

Solana, yüksek performanslı bir açık kaynaklı blok zinciridir. Saniyede 2000 işlem işleyebilen Solana, Ethereum’a en büyük rakip olarak gösteriliyor. Platform özellikle NFT pastasında önemli bir yer edindi. Ağ üzerindeki projelerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Solana blok zinciri, açık bir ağda 50.000 TPS’nin üzerine ölçeklendiğini iddia ediyor. Ancak gerçek TPS’si 2000 civarında. Bu işlemlerin 3/4’ünden fazlası da oy işlemleri. Bu yanıltıcı TPS bilgisi Solana’nın negatif yönleri arasında gösterilebilir. Bir zamanlar kriptonun yükselen bir yıldızı olarak görülse de yalnızca geçen ay meydana gelen altı blok zinciri kesintisiyle Solana, ağ istikrarı hakkında temel sorularla karşı karşıya.

İlgili: Solana nedir, geleceği nasıl?

Tron

TRON, nihai hedefi interneti merkezden uzaklaştırmak olan uygun maliyetli bir çözüm çözümü sağlamaya odaklanan yenilikçi bir açık kaynaklı blok zinciridir.  Sistemin sunduğu yüksek düzeyde ölçeklenebilirlik ve düşük maliyet zorunluluğu, kripto dünyasına ilk adımlarını atmayı düşünenler için cazip teklifler sunuyor. Geçen Nisan ayından bu yana, TRON’daki Tether USDT miktarı, Ethereum’u geçerek dünya çapında 1 numara oldu. TRON ağının artan dApp’leri ve NFT projeleri, diğer blok zincirlerinden birçok yeni kullanıcıyı da kendine çekti. Saniyede 2.000 işlem işleyebilen blok zincir geçtiğimiz yılın dikkat çeken platformları arasına adını yazdırdı.

İlgili: Tron nedir, geleceği nasıl?

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.