Loading...
btc
BTC
0.55%
Bitcoin
63.772,91 USDT
eth
ETH
-0.42%
Ethereum
3.089,05 USDT
bch
BCH
-3.83%
Bitcoin Cash
488,83 USDT
xrp
XRP
-0.06%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
2.47%
Litecoin
80,02 USDT
bnb
BNB
-2.62%
Binance Coin
538,23 USDT
sol
SOL
-1.33%
Solana
136,68 USDT
avax
AVAX
-0.67%
Avalanche
34,92 USDT
ada
ADA
-0.08%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
0.21%
Poladot
6,72 USDT
doge
DOGE
-2.68%
Doge Coin
0,16 USDT
shib
SHIB
4%
Shiba Inu
0,00 USDT

2021’de Bitcoin boğa dönemini başlatan indikatör yine devrede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin son zamanlarda düşüş trendinden tam olarak kurtulamamış olsa da en son Temmuz 2021’de ortaya çıkan ve Bitcoin boğa dönemini başlatan indikatör, yeni bir sürecin başlangıcına işaret ediyor.

Yeni Bitcoin boğa dönemi ne zaman?

Bitcoin (BTC) son zamanlarda düşüş trendinden tam anlamıyla bir türlü kurtulamadı. Ve birden fazla toparlanma girişiminde bulunmasına rağmen, tüm zamanların en yüksek seviyesinden hala çok uzakta. 

Son günlerde yükseliş ve düşüş eğilimlerine işaret eden bir dizi gösterge var. Ancak en büyük dijital varlık, bir süre daha yatay seyir izlemeye kararlı gibi duruyor.

Bununla birlikte; popüler bir indikatör, dijital varlığın fiyatına 6 bin dolar kadar ekleyerek daha fazla yükseliş kaydedeceğine işaret ediyor.

İlgili: Ünlü boğadan Bitcoin fiyatını aya çıkaracak tahmin!

2021'de Bitcoin boğa dönemini başlatan indikatör yine devrede!

Günlük OBV grafiği Bitcoin için ne diyor?

Twitter’da popüler bir kripto para teknik eğitimi ve piyasa analizi hesabı, hacim bazlı bir indikatör olan günlük OBV’nin yeni bir Bitcoin boğa dönemine işaret ettiğini gösteren bir grafik yayınladı.

İlgili: Güncel Bitcoin (BTC) fiyat tahmini, gelecek beklentisi 2022- 2025

Bu grafikte önceki hareketlerin haritasını çıkaran Income Sharks; dijital varlığın, daha fazla yükselmesine neden olabilecek önemli bir noktaya bir kez daha dokunduğunu gösteriyor. Burada en çok dikkat çeken husus ise, kripto para biriminin grafikte bu hareketi en son Temmuz 2021’de yapmış olması.

Temmuz ve ağustos aylarının dijital varlık piyasası için önemli bir dönem olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Bitcoin ilk kez bu dönemde 60.000 dolarlık fiyat noktasına ulaşmıştı.

Birkaç hafta içinde 30.000 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi ve bunların hepsi OBV grafiğinde Bitcoin’in çift dip yapması ile başladı. Şimdi, Bitcoin bir kez daha aynı patterne girdi. Ve eğer aynı şey bir kez daha tekrarlanırsa, Bitcoin benzer bir ralli için hazırlanıyor olabilir.

İlgili: Rusya Maliye Bakanı’ndan Bitcoin yasağına çok net yanıt!

Bitcoin OBV Grafiği

2021'de Bitcoin boğa dönemini başlatan indikatör yine devrede!
OBV grafiği, Bitcoin’in dibi bulduğunu gösteriyor | Kaynak: Income Sharks

 

Dijital varlığın, grafikte yükseliş eğimli çok keskin bir çift V yaparak yeni bir çift dip oluşturduğu görülüyor. Dolayısıyla bu da 50.000 doların üzerinde bir kırılmanın yakın olduğuna işaret edebilir. 

Bu önemli bir sinyal, ancak hepsi bu değil. Aynı zamanda bu indikatör şimdi, çok daha büyük bir yükselişe işaret ediyor. Ve ayrıca dijital varlığın yeni bir boğa koşusuna başlayabileceğini gösterirken; düşüş trendinde dibin görüldüğüne işaret ediyor.

İlgili: Tüm Bitcoin ayı sezonlarını doğru bilen analistten yeni tahmin!

Yeni bir Bitcoin boğa dönemi başlıyor!

Bitcoin bir kez daha 44 bin doların üzerine doğru devam eden bir toparlanma eğilimine girdi. Ayın başlarında bu seviyeyi kırmasına rağmen, ayılar pariteyi başarılı bir şekilde aşağı çekmiş ve yeni bir boğa piyasasına giriş olasılığını kuvvetlendirecek 46 bin dolarlık fiyat eşiğinden uzaklaştırmıştı.

2021'de Bitcoin boğa dönemini başlatan indikatör yine devrede!

Dünyanın en büyük dijital varlığı şu anda 50 günlük basit hareketli ortalamanın üzerinde işlem görüyor. Bu, ayıların piyasadaki hakimiyetini kaybettiğini gösteriyor. Ancak yine de daha da aşağıya çekilme olasılığını tamamen ortadan kaldırmıyor. Nitekim yatırımcıların kriptoya karşı hislerini gösteren, piyasa duyarlılığı yükseliş gösterdi, ancak çok fazla değil.

Burada bir sonraki büyük direnç noktası, boğaların büyük olasılıkla ayılardan gelen güçlü satış baskısının sonucunda dirençle karşılaşacağı 44.900 dolarda yer alıyor. Daha fazla düşüş riskini ortadan kaldırmak için ise Bitcoin’in 46 bin doların üzerine çıkması gerekiyor.

İlgili: Bitcoin teknik analizi: BTC fiyatı ne olur?

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.