Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
SushiSwap, DeFi ekosisteminin gelişen yıldızlarından Avalanche ile işbirliğine gidiyor.
SushiSwap-Avalanche işbirliği
SushiSwap, Avalanche ile işbirliğine gidiyor.
Toplam kilitli varlık (TVL) değeri açısından en büyük merkezsiz borsa (DEX) ve otomatik piyasa yapıcı (AMM) olan SushiSwap, Avalanche DeFi ekosistemi ile entegre oluyor.
Avalanche, DeFi uygulamalarının ölçeklenmesini ve geleneksel finans uygulamaları ile aynı seviyede performans göstermesini sağlar. Diğer blockchain platformlarından farklı olarak, işleminizin tamamlanması için saatlerce beklemenize gerek yoktur; Avalanche işlemleri neredeyse anında onaylanır. Ayrıca Avalanche’da işlem ücretleri de oldukça makul durumda.
Avalanche-Ethereum Köprüsü (AEB) 8 Şubat’ta hayata geçirildi. Bu tarihten sonra Avalanche üzerindeki akıllı sözleşme faaliyetleri de bir patlama yaşadı. Bu dönemde işlem miktarı %1051 ve cüzdan sayısı, %1752 oranlarında artış gösterdi.
Öte yandan Ağustos 2020’de piyasaya giren SushiSwap, TVL bakımından en büyük DEX konumunda. DeFi Pulse verilerine göre DEX üzerinde, 4,5 milyar dolar değerinde varlık kilitli durumda.
SushiSwap-Avalanche işbirliği konusunda konuşan SushiSwap CTO’su Joseph Delong:
TVL, likidite ve hacim genişletme yolunda önemli bir adım olarak Sushi’yi Avalanche üzerinde konuşlandırmayı dört gözle bekliyoruz”
İlgili: SushiSwap nedir? SUSHI coin nasıl alınır? Geleceği var mı?
İlgili: Uniswap (UNI Token)’ı rekora taşıyan faktörler!
SushiSwap milyarderler kulubünde
SushiSwap, SUSHI coin fiyatı, 2021 yılı başından beri, %278 oranında artınca market cap değeri olarak 1 milyar doları aştı. SushiSwap bu haliyle en büyük 40 proje arasına girmeyi başardı.
Merkezsiz borsalar, son bir kaç aydır piyasanın gözdesi. Ancak Uniswap’ın başarısı sonrası rekabet her iki projeye de yaramış görünüyor.
SushiSwap, Uniswap’a ne kadar zorlu bir rakip olduğunu ispatlamış gibi; proje şu anda CoinGecko verilerinde 36. sırada görünüyor. SUSHI fiyatı, yalnız geçtiğimiz hafta %30 değer kazandı. SushiSwap üzerinde yapılan günlük işlem hacmi de 2 milyar doları bulmuş görünüyor.
SushiSwap’tan zor bir başlangıç
SushiSwap edindiği yere gelebilmek için çalkantılı bir yol izlemek zorunda kaldı. SushiSwap, Uniswap’tan hard fork yardımıyla ayrılmıştı. Kendini ortaya çıkaran proje ile yarışmak hiç kolay olmadı.
Chef Nomi olarak bilinen proje geliştiricisi, bir süre sonra kurucu hisselerini sattı. Olay exit-scam, dolandırıcılık olarak değerlendirildi, SUSHI fiyatı %50 değer kaybetti.
Olayın ardından, Chef Nomi özür diledi ve Ethereum’da bulunan 14 milyon dolarlık fonu projeye geri iade etme kararı aldı.
DeFi Pulse verilerine göre, proje TVL değeri şu anda, 2.2 milyar doları bulmuş durumda.
SUSHI fiyatı hız tredinde
SUSHI fiyatı gösterdiği muazzam yükselişten sonra bir düzeltme aşamasına girdi. SUSHI şu anda 10.31 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Aslında, Binance borsasında ilk listelendiği anda gördüğü seviyeleri saymazsak bu fiyat tüm zamanların en yüksek değeri durumunda.
SushiSwap, DeFi alanında Uniswap’a ciddi bir rakip olmaya devam ediyor. SUSHI’nin 1.26 milyar dolarlık işlem hacmi var.
İlgili: SushiSwap nedir? SUSHI coin nasıl alınır? Geleceği var mı?
İlgili: Uniswap (UNI Token)’ı rekora taşıyan faktörler!
SUSHI token UNI tokeni gölgede bıraktı
SushiSwap’in SUSHI tokeni Uniswap’in UNI tokeninden daha fazla on-chain değer taşıyor. İkisi de ilk ona giren DeFi borsa protokolleri. Bu durumda bu ikisi arasındaki rekabetle ilgili bir dizi soru ortaya çıkıyor.
SUSHI ve UNI tokenlerin taşıdığı toplam değerde bu ikisinin payına baktığımızda şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. Toplam taşınan değerin yüzde 70’inden SUSHI, yüzde 30’dan ise UNI token sorumlu.
UNI (yeşil) vs. SUSHI (kırmızı) ABD Doları olarak değer taşıma grafiği Kaynak: Coin Metrics
Tabii bu iki platformun hakimiyetini ölçmede daha fazlı verileri de var. Eğer her bir borsanın işlem hacmine bakarsak, Uniswap’in işlem hacmi SushiSwap’ten daha fazla. Uniswap’in günlük işlem hacmi 346 milyon dolar. Bu değer SushiSwap’te sadece 45 milyon dolar civarında.
Yatırımcılar Uniswap’i bir kripto borsası olarak kullanıyor. Ancak değer taşımada SushiSwap’in yerel tokeni SUSHI daha çok tercih ediliyor. Buradaki fark da dikkate alınması gereken önemli bir durum.
Likidite madenciliği önemli
SUSHI token daha fazla değer taşıyor. Çünkü SushiSwap likidite madenciliği için daha fazla destek sağlıyor. Bu süreçte ise token sahipleri platformun yerel tokenini kazanıyor.
Uniswap 18 Eylül ve 17 Kasım arasında 20 milyon UNI dağıtmıştı. Ancak bu özelliğini devam ettirip ettirmeyeceği belirsiz.
SushiSwap ise hala tüm havuzlarda likidite madenciliği sunuyor. Bir sağlayıcı 1,000 dolarlık getiri karşısında 0.25 ile 1.167 SUSHI kazanabiliyor.