Ripple neden hala bankaların ilk tercihi?

Ripple neden hala bankaların ilk tercihi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Gelecekte kripto paraların bayrak taşıyıcısı bankalar olursa, kimse şaşırmasın! O zaman da bankaların ilk tercihi yine Ripple mı olur?


Ripple neden hala bankaların gözdesi?

Ripple Regionals etkinliği çerçevesinde TransferGo, Mercury FX ve Euro Exim Bank yetkililerini ağırladı.

Bu tarz etkinliklerin faydası, blockchain ve olası kullanım şekilleri hakkında konuşmaların ve yeni fikirlerin üretilmesi. En nihayetinde toplum tabanında farkındalık yaratılması ve bilinirliğin artırılması bile yeter.

Günümüzde bazı üniversiteler blockchain eğitimine başladı bile. Zamanla bu konuda eğitim seviyesi yükselecek ve bankalar, finansal kurumlar birer birer blockchainin sağladığı avantajlara kulak kabartmak zorunda kalacak.

Bu bankalar zamanla kripto paraya yöneldiğinde müşteri tabanını da topyekün kripto paralarla tanıştıracaklar. Önümüzdeki dönemde kripto paraların bayrak taşıyıcısı bankalar olursa kimse şaşırmasın.

Ripple ürünlerinin verimliliğinden bahseden Euro Exim’in Uyum ve Operasyonlar Başkanı Graham Bright, şirketin amacının sadece güvenilir, güvenli, hızlı ve güvenilir hizmetlerin müşterilerine ve tüm bu hizmetlere sunulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Bu kapsamda kendilerine blockchain yardımcı olacaksa neden hayır desinler ki?

Bright ayrıca xRapid’in kullanımı hakkında da konuştu ve bunun, iş hizmetlerinin Afrika ve Doğu Asya’da yaygınlaştırılmasını ve genişletilmesini kolaylaştırmak amacına hizmet ettiğini açıkladı:

“xRapid’i tercih ettik. Çünkü fonları, olası en düşük fayda-maliyet oranı ile göndermek istiyoruz. Bu durumunda en iyi seçenek xRapid olarak görünüyor.”

Euro Exim Bank Ripple ve xRapid ile çalışmaya başladıktan sonra uluslararası işlerini artırdıklarını duyurdu.

Ripple neden hala bankaların ilk tercihi?

Ripple bankaları etkilemeye devam ediyor

Ripple Regionals kapsamında konuşan Mercury FX CEO’su Alastair Constance’nin görüşlerini sizlerle paylaşmıştık. 

Mercury FX ilgili konuşmasında Ripple’ın sunduğu geniş seçeneklerden bahsetmişti. Sınırötesi işlem yapan firmaların beraber çalışacakları çok seçenek yok.

Ya geleneksel sistemle devam edip SWIFT üzerinden işlem yürütecekler ya da para transferlerini Ripple’ın blockchain ağı üzerinden gerçekleştirecekler. Ripple ağı SWIFT’ten daha verimli ise bankaların kendi kârlarını maksimize etme amacıyla bu firmaya yönelmesinde şaşılacak bir şey olmasa gerek.

Ancak 2019 başında JP Morgan bankası -ki kendileri ABD’nin en büyük bankası olurlar, ilginç bir karara imza attı. 2017’de Bitcoin’i tamamen saçmalık olarak nitelendiren banka bu sözlerin üzerinden 2 yıl bile geçmeden kendi kripto paralarını çıkarma kararı aldı.

Bu hamle Ripple’ın ayağına çelme takmaktan farksızdı. Eğer bankalar kendi kripto parasını çıkarıp işlemlerini bu varlık üzerinden gerçekleştirecekse Ripple kime hizmet edecek?

Karşı Hamleler

JP Morgan’ın bu hamlesini Japonya’nın ve Latin Amerika’nın büyük bankaları izledi. Onlar da 2019 yılı içinde kripto para çıkaracaklarına dair açıklamalarda bulundular. Peki sistemin işlerliği açısından kripto para çıkarmak tek başına yeterli mi? Elbette hayır.

Bu kripto paranın üzerinde rahatça hareket edebileceği etkin bir blockchain ağı kurmak zorundasınız. Ölçeklenmesi yüksek seviyede olması lazım, işlemleri hızlıca doğrulayabilmesi lazım en önemlisi düşük kesinti ücreti uygulaması lazım. Tüm bu özelliklerinin yanında verimli olması lazım ki eski sisteme göre tercih edilebilir olsun.

İşin önemli kısmı kripto para çıkarmak değil, onun üzerinde rahatça hareket edebileceği zemini yani blockchaini var etmektir.

Önceleri sistem SWIFT’in elindeydi. Tekel olarak istediğini yapıyordu. Sonra ciddi bir rakip olarak Ripple çıkınca onlar da kendilerini geliştirme yoluna giderek hız ve kesinti ücretleri konusunda adım attılar. Şimdi ise Ripple beklemediği bir yerden yeni rakipler edinmiş durumda.

Bknz: Ripple Swift sistemine meydan okuyabilir mi?

Rekabet iyidir, verimliliği ve inovasyonu beraberinde getirir. Şimdi Ripple diğer bankaların kendine rakip olmaması için ücretleri daha aşağıya çekmek ve daha cazip hale gelmek zorunda. Bankaların Ripple’a rakip olup olamayacakları şimdilik muamma. Ufukta görünen ise sıkı bir rekabet ortamı.

Peki Ripple neden hala bankaların hala ilk tercihi?

Çünkü, bankalar o kadar işlemleri arasında kendilerine blockchain ağı kurmakla uğraşmazlar, büyük kısmı da yapmayacaktır.

Siz herhangi bir sektörde iş yapan bir firmanın o sektörün tüm alt bileşenlerini kendisinin ürettiğini gördünüz mü? Göremezsiniz. Hammadde ve işçilik satın alınır ve ürüne dönüştürülür.

Bir banka kendi blockchain ağını yaratmak için harcayacağı zaman ve emeği bir tarafa Ripple ağı kullanırken yapacağı harcamayı bir kenara koyup karar verecektir. Ve çoğu banka için bu denge Ripple lehine bozulacaktır.

Günde 6 trilyon dolar gibi devasa bir işlem hacmi olan JP Morgan ve diğer büyük bankalar kendi ağlarını kurabilir. Buna değer diyebilir. Ama siz herhangi bir ülkede iş yapan sıradan bir bankanın bu riski alacağını düşünüyor musunuz? Ripple neden hala bankaların ilk tercihi olmayı sürdürüyor diye soracak olursanız, cevap büyük ihtimalle bu şekilde olacaktır.

Ripple hakkında daha fazlası için Tıklayın

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.