Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Gayrimenkul yatırımcılarının yeni hedefi Metaverse’de arazi almak. Neden milyonlarca dolar sanal alemdeki arazilere yatırılıyor? Detaylar haberimizde.
Gayrimenkul yatırımcılarının yeni rotası Metaverse! Neden sanal alemden arazi alınıyor?
Metaverse, geleceğin interneti olarak adlandırılıyor. Dünyayı saran bu yeni trend çılgınca büyümeye devam ediyor. Teknolojinin dev isimler bir bir Metaverse projelerini açıklarken finans devleri de gelecekte çok büyük değer kazanacağına dair tahminlerde bulunuyor.
Hal böyle olunca Metaverse evreninde sanal arazilerde revaçta. Milyonlarca dolar gerçek hayatta karşılığı olmayan bu sanal arazilere akıtılıyor. Geleceğin bu dijital dünyada olduğuna inanan yatırımcılar bunu bir fırsat olarak görüyor.
Bu şirketler, milyonlarca insanın sanal mülklere akın edeceğini düşünüyor. Aslında yapılan bu yatırımlar geleceğe dair kuvvetli beklentilerin bir göstergesi. NFT’ler ilk çıktığında onların bir balon olduğuna dair çok görüş vardı. Belki bu görüşler birçok yatırımcıyı alandan uzaklaştırdı. Ancak günün sonunda NFT’ler geçtiğimiz yıl 15 milyar dolarlık bir piyasa haline geldi.
İlgili: NFT nedir, geleceği nasıl?
Şimdi Metaverse trenini kaçırmak istemeyenler fırsatlar kaçmadan değerlendirmenin peşinde. Bu strateji, yatırımcıların daha sonra kârla yeniden satmak amacıyla gelişmekte olan bölgelerde arazi edindiği gerçek dünyadaki gayrimenkul yatırımları benzerlik gösteriyor.
Sanal alemde gayrimenkul, fiyatların konum, nüfus, talep-arz oranı ve diğer faktörler tarafından belirlendiği gerçek dünyada olduğu gibi pahalı bir yatırım. Kripto varlık yöneticisi Grayscale tarafından yayınlanan bir ankete göre, Metaverse’ün dijital varlık envanterleri 1 trilyon doları aşma yolunda ilerliyor. Yatırımcılar, hisse senetleri ve geleneksel gayrimenkullerde olduğu gibi sanal arazileri de portföylerine katıyor.
Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA) ve Enjin (ENJ) bu alandaki gözde projeler olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili: Axie Infinity nedir, geleceği nasıl?
Microsoft, Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri de pazardaki yerlerini çoktan aldı. Microsoft, metaverse emlak programının bir parçası olarak, dünyanın en iyi oyun şirketlerinden biri olan Activision Blizzard’a bu yılın başlarında 68,7 milyar dolar yatırım yaptı. Apple Inc de, CEO Tim Cook’un trilyon dolarlık şirketin bu pazarda önemli bir fırsat gördüğünü ve buna göre yatırım yaptığını ifade etti.
İlgili: Microsoft’tan büyük Metaverse açılımı
2021 yılının sonunda yatırımcılar nasıl NFT’lerin geldiği pozisyonu konuştuysa 2022 yılının sonuna geldiğimizde Metaverse’ün geldiği noktayı konuşuyor olmamız çok muhtemel. Bu nedenle Meta evreni ve sanal araziler görmezden gelinmeyecek kadar büyük bir gerçeklik.