Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitcoin internet gibi geleceğe damga vuracak en büyük trendlerden birisi olabilir!
Bitcoin internet gibi, insan yaşamını derinden sarsabilir!
Çoğu insan Bitcoin hakkında çok az şey biliyor. İnternet, 1990’ların sonlarında, küçük bir fanatik kitleye büyük heyecan uyandırırken, ana akımcılar ve gelenekselciler kayıtsız kalmıştı.
Daha doğrusu, bu yeni teknoloji çoğunlukla düşmanca tutumlara maruz kalmıştı. İşte Bitcoin de internet gibi değeri henüz tam anlamıyla anlaşılmamış bir alametifarika olabilir.
Bazıları “e-postaya ihtiyacım yok” derken; birçoğunun e-mail’in ne olduğuna dair en ufak bir fikri bile yoktu. Esasen anaakımda en çok şaşkınlık yaratan ise sosyal medya oldu. Gün geçtikçe tüm artıları ve eksileriyle birlikte herkes tarafından benimsenir oldu.
Kripto’nun değeri de iyi anlaşılmamış olabilir veya bir yatırımcıya inanılmaz bir yaşam sunma potansiyeline sahip olduğu gözardı ediliyor olabilir.
Bitcoin nedir?
Satoshi Nakamoto takma adıyla ortaya çıkan gizemli bir geliştirici veya geliştirici ekibi tarafından, Ocak 2009’da oluşturulan dijital bir para birimidir.
Bitcoin (BTC) nasıl ortaya çıktı?
Bitcoin, 2008 yılında yaşanan büyük ekonomik kriz sonrası, Wall Street’e bir tepki olarak doğdu.
Bitcoin’in en önemli özellikleri neler?
Bitcoin, geleneksel online ödeme mekanizmalarından daha düşük işlem ücretleri sunuyor.
Devletler tarafından basılan para birimlerinin aksine, merkezsiz bir otorite tarafından kontrol ediliyor.
Bitcoin neyi amaçlıyor?
Bitcoin’in kurulmasındaki ana hedefler, satıcıyı sorumlu kılmak, aracıyı ortadan kaldırmak, faiz ücretlerini iptal etmek, işlemleri şeffaf hale getirmek, yolsuzlukları ve ücretleri minimalize etmektir.
Bu hedefler doğrultusunda da ortaya, fonunlarınızı kontrol edebildiğiniz ve neler döndüğünü bildiğiniz merkeziyetsiz bir sistem çıkmıştır.
Bitcoin internet gibi geleceğe damga vuracak!
Bu arada geçtiğimiz aylarda bir sivil toplum kuruluşu (STK) olan İnsan Hakları Vakfı, Bitcoin’e övgüler dizdi ve kripto paraların potansiyelinin henüz tam olarak keşfedilmemiş olduğunu söyledi.
İnsan Hakları Vakfı’ndan Alex Gladstein’e göre bu teknolojinin, insan yaşamına maksimum potansiyel etkisi doğrudan anlaşılamayabilir.
Bitcoin ne işe yarıyor?
Bitcoin ile bir şeyler satın alabilir ve Bitcoin bankamatik kartlarıyla Visa / Mastercard kabul eden her yerde kullanabilirsiniz. Bitcoin ayrıca B2B (firmadan firmaya işlemler) için de kullanışlı bir para birimidir ve uluslararası ödemelerde Bitcoin kullanımı hızla artıyor.
Neden Bitcoin internet gibi geleceğe damga vuracak?
İnsan Hakları Vakfı Baş Strateji Sorumlusu, Bitcoin’in “büyük çapta sosyal dönüşüm” geçiren bir dünyada çok önemli bir role sahip olduğuna inanıyor.
Resesyon dönemlerinde Bitcoin artar mı?
Evet, gelecekte BTC’nin finans dünyasında önemli bir noktaya yükselebilir ve yatırım için güvenli bir varlık olabilir.
Neden Bitcoin yükselecek?
Çünkü BTC devletler tarafından kontrol edilen fiat paralarla bağlantılı değil. Ve Bitcoin, deflasyonel yapısı sayesinde giderek değeri artan bir varlığa dönüşüyor.
Zaten, en büyük merkezsiz kripto para biriminin, Venezuella gibi otoriter rejimler tarafından yönetilen ülkelerde faydalı olduğu görülüyor.
Yine geçtiğimiz yıl Hong Kong’daki protestocular da hükümetin denetiminden kaçmak için kripto para birimlerine yöneldi. Yani merkezi sistemlere değil; blockchain teknolojisine güvendiler.
Bununla birlikte, enflasyon oranının çok yüksek olduğu, Venezuella gibi ülkelerdeki insanlar da yatırımlarını Bitcoin’e yapmaya başladı.
“Bitcoin internet gibi insan yaşamını derinden etkileyecek!”
İnsan Hakları Vakfı’ndan Alex Gladstein, Bitcoin’in insan yaşamında daha geniş bir etki yaratacağına ve bu etkilerin, internetin getirdiklerine benzer olacağına inanıyor.
Ayrıca Bitcoin’in arkasındaki teknoloji olan blockchaini, bilgi üretim ve erişim araçlarını merkezsizleştiren teknoloji olarak tanımlıyor.
Bitcoin ve küresel ekonomik durgunluk
Kripto paralar resesyon dönemlerinde önemli bir role sahip. Bazı ekonomistler ve uzmanlar, 2008 yılında olduğu gibi, küresel bir ekonomik resesyonun kaçınılmaz olduğuna inanıyordu.
Çin-ABD ticaret savaşı sonrasında uzmanlar sık sık, ABD’yi dolayısıyla da tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik durgunluğun riskleri hakkında konuşuyorlardı. Tabii bu riskleri hepimiz tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgının ardından bizzat yaşayarak daha net gördük.
2008 benzeri bir küresel krizin yaklaşmakta olduğu iddia edilirken; korona viüsün ortaya çıkışıyla birlikte tüm dünya salgının ekonomik etkileriyle boğuşmak zorunda kaldı.
Bknz: Bitcoin 2008 krizinden daha büyük bir kriz için yaratılmış olabilir mi?
Bu sefer, kripto para birimlerinin değeri geleneksel varlıklara bağlı olmadığından dolayı Bitcoin internet gibi küresel ölçekte büyük bir fark yaratabilir.
Nitekim Nakamato için Bitcoin, mevcut sistemden çıkmanın, riske girmenin, gerçek ve nihai öngörülebilir bir şeye sahip olmanın bir yoluydu. Ve dolayısyla düzenlemeye ya da belirli bir otoritenin kontrolüne tabii tutulamadığı için Bitcoin’in değeri sıfır noktasından, binlerce dolara kadar yükseldi.
Sonuç olarak; radikal partiler iktidara gelmeye devam ettikçe, tüm dünyadaki mevcut politik ve ekonomik durum çalkantılı süreçlerden kurtulamakta zorlanacak ve Bitcoin de bu durumu en güzel şekilde değerlendirecek gibi görünüyor.