Loading...
btc
BTC
-0.1%
Bitcoin
64.225,97 USDT
eth
ETH
0.44%
Ethereum
3.154,58 USDT
bch
BCH
-0.31%
Bitcoin Cash
477,94 USDT
xrp
XRP
-0.13%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
0.64%
Litecoin
83,76 USDT
bnb
BNB
0.7%
Binance Coin
613,07 USDT
sol
SOL
-0.01%
Solana
147,77 USDT
avax
AVAX
-2.24%
Avalanche
35,56 USDT
ada
ADA
-0.45%
Cardano
0,47 USDT
dot
DOT
-0.31%
Poladot
6,91 USDT
doge
DOGE
0.17%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
0.62%
Shiba Inu
0,00 USDT

Mayıs 2021 Bitcoin çöküşünü bilen analistten yeni tahmin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs 2021’deki çöküşü ve hatta neredeyse tüm Bitcoin çöküşlerini önceden bilen popüler bir kripto analisti, dijital varlık için tarihsel olarak güvenilir bir göstergenin pozitif sinyal verdiğini söylüyor.

Bitcoin çöküşlerin bilen analist: Bitcoin alma zamanı!

Sosyal medyada Dave the Wave olarak bilinen kripto analisti, en son geçtiğimiz yıl mayıs ayında, Bitcoin’in 60.000 dolardan başlattığı büyük çöküşünü doğru tahmin etmiş ve ardından aynı yılın üçüncü çeyreğinde Bitcoin’in düşüş eğilimini tersine çevireceğini söylemişti.

Ağustos ayına kadar Bitcoin boğa piyasasının yeniden başlayacağını söyleyen analist, tahminlerinde haklı çıkmış; Bitcoin tam da söylediği gibi kasım ayına kadar yükselerek, 69.000 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetmişti.

İlginizi çekebilir:

 

Mayıs 2021 Bitcoin çöküşünü bilen analistten yeni tahmin!

 

Tarihsel olarak neredeyse tüm Bitcoin çöküşlerini, yani ayı sezonlarını önceden bilen analist şimdi ise, sevindiren bir analizle ortaya çıktı. Twitter’da takipçilerine, üstel hareketli ortalamaların ilişkisini basit bir şekilde ortaya koyan teknik bir gösterge olan hareketli ortalama uyumu/uyumsuzluğu göstergesinin (MACD), Bitcoin’in aylardır devam eden ayı piyasasından çıktığını gösterdiğini söylüyor.

 

 

”Baylar bayanlar, ve işte karşınızda aylık MACD’de çok önemli bir ivme değişimi. Garantisi yok, ancak önceki tarihsel eğilim göz önüne alındığında, bu kesinlikle Bitcoin’de büyük bir geri dönüşe dair güçlü bir gösterge.”

MACD, bir varlığın iki hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren ve traderlar tarafından geri dönüşleri saptamak için kullanılan trend tabanlı bir momentum göstergesidir. Bitcoin, ABD Merkez Bankası’nın bir kez daha büyük bir faiz artırımı açıkladığı gün 20.800$’a tırmandıktan saatler sonra (yazımız yayına hazırlandığı sırada CoinMarketCap verilerine göre), 20.125$’dan işlem görüyor.

İlgili:

Dave the Wave ayrıca Bitcoin için 20.600$ fiyat aralığında bir destek tabanının oluştuğunu veya oluşmakta olduğunu söylerken, logaritmik büyüme eğrisine (LGC) işaret ediyor. LGC’nin 2018’den beri güvenilir tahminler ortaya koyduğunu söylüyor.

 

 

“Kısa vadeli haftalık grafikteki momentum, aylık grafiği de destekliyor. Eğrileri 2018’den beri doğru tahminler veren LGC modelindeki faktör ve bir temel oluşturma için makul bir argümanınız var.”

Analist, Bitcoin hakkındaki söylentilerin son boğa piyasası sırasındaki seviyede olmadığını, ancak bunun yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu söylüyor.

“Hype’ı hatırlıyor musun? Karşıt bakış açısıyla, hype (aşırı, abartılı coşku) söndüğünde, şimdi satın alma zamanı. ”

 

 

Son olarak Dave the Wave, BTC büyüme grafiğinde bir sonraki yaya sıçrarsa, önümüzdeki yılın ağustos ayında 38.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

İlgili: 20,000 doları test eden Bitcoin fiyatında düşüş durdu mu? Güncel BTC teknik analizi

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.