Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Son dönemlerde piyasada esen meme kripto rüzgarına öncülük eden Shiba Inu’mu Ripple’mı (XRP)? Detaylar ve teknik veriler haberimizde.
Shiba mı, Ripple mı? İşte cevabı!
Eylül ayında piyasada bir meme kripto rüzgarı esti. Shiba rallisinin öncülük ettiği rüzgar meme kriptoların bilinirliliğini artırdı. FLOKI’de Shiba’ya ayak uyduran kripto paralardan biri olarak dikkat çekti. Köpek temalı kripto para efsanesi Elon Musk’ın Dogecoin’e verdiği açık destekle başlamıştı.
İlgili: Shiba Inu fiyat tahmini
Nisan ve mayıs aylarında Doge’de benzer bir ralli başlatmış ve kullanıcılar arasında yaygınlaşan bir kripto para haline gelmişti. Meme kriptolardaki bu dönemsel yükselişler Shiba ve Doge’yi en değerli varlıklar arasına soktu.
Ripple’da nisan ayında benzer bir yükselişe imza atmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaşadığı yasal süreç Ripple’ın gücünü biraz törpülese de hala ekosistemin en değerli varlıkları arasında.
İlgili: Ripple (XRP) fiyat tahmini
Avustralya’da Saxo Markets tarafından yapılan yakın tarihli bir anket, ülkede hangi kripto paranın daha popüler olduğunu ortaya koydu. Ankette ortaya çıkan sonuçlara göre meme kripto paralar Ripple (XRP), Cardano ve Polkadot gibi kripto paralardan daha çok biliniyor.
İlgili: Cardano nedir, geleceği nasıl?
Lider her zaman olduğu gibi piyasanın lokomotifi olan Bitcoin. Ankete katılanların %38’i Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtti. Piyasada olduğu gibi ankette de Bitcoin’i Ethereum takip ediyor. Ethereum hakkında bilgi sahibi olanların oranı ise %12. Meme kriptolardan Dogecoin, %8 oranında bir bilinirliğe sahipken Shiba Inu’de bu oran %5. Ripple (XRP) ise %3 oranında bir bilinirliğe sahip.
Ancak, Avrupa ve Amerika’nın aksine Avustralya’da hala kripto paralara olan ilgi düşük seviyede. Avustralyalıların sadece %11’i herhangi bir kripto paraya yatırım yaptığını ifade etti. Kullanımın önündeki en büyük engel ise kripto para ekosisteminde bir yasal düzenleme yapılmamış olması gibi duruyor. Ankete katılanların %42’si kripto paraların yasal otorite tarafından düzenlenmesi halinde kullanacaklarını belirtti. Tasarruf etmek ve alışveriş yapmak için kripto para kullanabileceklerin oranı ise sırasıyla %34 ve %23 olarak gerçekleşti.