Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Rusya’nın ünlü Ermitaj müzesi de blockchain ve kripto para dünyasına adım atıyor. Müze, elindeki dünyaca ünlü ressamların resimlerini NFT olarak satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak önünde aşması gereken Rus yasalarının koyduğu kısıtlamalar var.
Ermitaj müzesinden Leonardo, Monet, Van Gogh NFT’leri
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bulunan Ermitaj Müzesi, non-fungible token (NFT) furyasına kapıldı. Müze, koleksiyonundaki bazı ünlü sanat eserlerinin tekenize versiyonlarını açık artırmayla satacağını duyurdu. Bunlar arasında Leonardo da Vinci’nin bir resmi de var. Söz konusu satışlar Binance NFT pazar yeri üzerinden yapılacak. https://remotepilot101.com
Ermitaj tarafından NFT olarak satılacak Leonardo da Vinci’nin Madonna Litta (1490) tablosu
Müzenin önünde aşması gereken Rus kripto para yasası var. Bu yasa dijital varlıkları bir para birimi olarak kullanmayı yasaklıyor.
Ermitaj Mezesi Müdürüs Mikhail Piotrovsky, bu NFT satışlarının birçok anlamda yenilik ve özgürlük getirdiğine inandığını söylüyor.
İlgili – IOTA’nın NFT Pazaryeri birinci haftada akın akın
Müzenin elinde bulunan ve dijital kopya olara satışa sunulacak tablolar ve sanat eserleri şöyle: Leonardo da Vinci’nin Madonna Litta’sı, Giorgione’nin Judith’i, Vincent van Gogh’un Lila Bush’u, Wassily Kandinsky’nin VI. Kompozisyonu ve Claude Monet’nin Montgeron’daki Bahçe Köşesi
Bu NFT satış projesine ise şu isim verildi: “Sizin tokeniniz Ermitaj’da korunacak.”
Vincent van Gogh, Lilac Bush (1889)
Piotrovsky ise bu projenin, müzenin dijital büyümesinin ilk adımı olacağını belirtiyor. Şöyle devam ediyor:
“Koleksiyonları ve sarayı tanıtacak diğer fırsatları, özellikle dijital olanları genişleteceğiz. Yeni teknolojilere dayalı yeni deneyler inşa edeceğiz.”
Ermitaj’ın NFT’leri Piotrovsky tarafından imzalanacak ve her birinden bir kopya müzede kalacak. Güz döneminde NFT sanatı için yapılacak sergide gösterilecekler.
Müzeden yapılan açıklama göre ise Piotrovsky bu yapılanlarla şunları gerçekleştirmiş oluyor:
“Yalnızca sınırlı bir dizi eserin gerçekliğini garanti etmekle kalmadı, aynı zamanda imzasını, tarihini ve kesin imza saatini uygulayarak bağımsız bir eser yarattı, böylece onlara blockchain ile mutlak benzersizlik kazandırdı.”