Moonbeam (GLMR) coin nedir? GLMR/USD Yorum ve Geleceği

Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Moonbeam GLMR coin nedir? GLMR coin yorumları nasıl? GLMR coin geleceği ve fiyat tahminleri umut vaad ediyor mu? GLMR coin ile ilgili gelişmeler bu yazımızda.

Moonbeam GLMR coin yorum

 

GLMR/USD – 1 GLMR coin kaç dolar?

GLMR coin yorumları, geleceği ve fiyat tahminlerine geçmeden önce Moonbeam GLMR coin projesi nedir, tanıyalım.

 

Moonbeam Network nedir? 

Blockchain dünyasında, birbiriyle rekabet eden ve kendi içinde güçlü ve zayıf yönleri olan bazı projeler var. Bazıları, dünya çapındaki ağın devasa bir blockchain üzerinden çalışacağını öne sürüyor; bazıları ise kendine has özellikleri olan binlerce bağımsız blok zincirinden oluşan küresel bir ağ geliştirmenin hayalini kuruyor.

Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?

Peki hangisi daha makul bir yaklaşım?

Toplu halde dev bir blockchaine mi geçelim; yoksa sayısız, birlikte çalışabilir ağlara mı yayılalım? Belki de çözülmesi gereken en önemli sorun şu:

Küresel, çok zincirli bir blockchain ağı, bugün kullandığımız merkezi sistemleri değiştirme şansına sahip olmadan önce; önce birlikte çalışabilirlik sorununu çözmeli.

Başka bir deyişle; en büyük blockchainlerin, diğer birçok blok zincirleri ile hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurabilmesi ve bilgi alışverişinde bulunabilmesi gerekir. Ancak, şu ana kadar bunun tam anlamıyla gerçekleştirildiği söylenemez.

Blockchain teknolojisinin birlikte çalışabilirlik noktasındaki eksikliği yeni bir sorun değil ve kolay bir şekilde çözülmesi de şimdilik pek mümkün görünmüyor.

İşte Moonbeam’in çözmeyi amaçladığı en temel sorun bu!

Moonbeam ağı Ocak 2020’de, en büyük blockchain ağları ve diğer zincirler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için geliştirildi.

Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?

Moonbeam nedir?

Moonbeam, en büyük blockchain ağları ve diğer zincirler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için geliştirilen, odak noktası birlikte çalışabilirlik olan bir blockchain platformudur.

GLMR coin nedir, ne işe yarar?

 Glimmer (GLMR) merkezsiz akıllı sözleşme platformu Moonbeam’in yerel tokenidir. Bu token, Moonbeam’in tasarımının merkezinde yer alır.

Moonbeam’de Glimmer tokeninin kullanım alanrından bazıları şunlardır:

Gas Ölçümü: Akıllı sözleşme faaliyetlerinde gas ölçümünün desteklenmesi
Protokol Güvenliği: Düzenleyicileri teşvik etmek ve platformun üzerinde çalışabileceği merkezsiz bir düğüm altyapısı oluşturmak için mekaniği güçlendirmek
Ağ Yönetimi: Referandum önermek, konsey üyelerini seçmek, oy kullanmak gibi on-chain yönetişim mekanizmasını kolaylaştıran faaliyetler
Ağ İşlemleri: Ağdaki işlem ücretlerini ödeme
Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?

GLMR/USD fiyat grafik yorumu

GLMR coini daha iyi anlamak için bir de grafiği ve fiyat verilerine bakalım. GLMR coin şimdiye kadarki en yüksek seviyesini 2022 yılında yaşanan ralli sırasında kaydetmişti. Ancak o tarihten bu yana, coinin değeri yüzde 98’in üzerinde değer kaybetti. Tüm zamanların en düşük seviyesini ise 2023 yılında görmüştü. İşte, GLMR coinin zirve ve dip seviyeleri:

  • GLMR coin fiyatı tüm zamanların zirvesi: 29.84 dolar (11 Ocak 2022)
  • GLMR coin fiyatı tüm zamanların dip seviyesi: 0.1606 dolar (22 Eylül 2023)

moonbeam Moonbeam (GLMR) coin nedir? GLMR/USD Yorum ve Geleceği

GLMR grafiğine Elliot Dalga analizi yaptığımızda şöyle bir tablo ortaya çıkıyor. Buna göre fiyat Mart ayındaki yerel zirveden sonra ABC düzeltmesi yaptı. Kısa süre önce ise oluşan destekten bir miktar toparlanma çabası var. Ayrıca bir süredir oluşan düşen trend çizgisinin de üzerine çıktı. Eğer kısa süre önce kırdığı 200 EMA (mavi) çizgisinin destek olarak korursa daha fazla yükselebilir. Böylece grafikte gösterilen seviyelere yeni bir beş dalgalı yükseliş yapar. Aksi durumda daha fazla konsolidasyon görebiliriz.

 

Bkz: Bitcoin (BTC/USD) Yorum: Fiyat, Grafik ve Geleceği

Moonbeam GLMR coin geleceği ve fiyat tahminleri 2024, 2025 – 2033

Fiyat tahmini analizlerine göre, GLMR coin fiyatı 2025 yılında 0.781075 dolara kadar yükselebilir. 2030 yılına kadar ise en yüksek 1.044834 dolara ulaşması öngörülüyor.

İşte, Moonbeam GLMR coin geleceği ve fiyat tahminlerini özetleyen tablo:

Yıl En düşük En yüksek
2025 $ 0.166253 $ 0.781075
2026 $ 0.138874 $ 0.439332
2027 $ 0.152133 $ 0.310374
2028 $ 0.22405 $ 0.526989
2029 $ 0.419656 $ 1.044834
2030 $ 0.414188 $ 0.671569

Moonbeam coin geleceği ve fiyat tahmini 2024

Analizler, Moonbeam coinin fiyatının 2024 yılında 0.37 dolar ile 1.80 dolar arasında olabileceğini gösteriyor. Bu, fiyatta ortalama %1,012’lik bir artış anlamına geliyor.

Moonbeam coin geleceği ve fiyat tahmini 2025

2025 yılında, Moonbeam’in kripto para alanındaki büyümesinin devam etmesi bekleniyor. Böylece coinin fiyatı da artırabilir. Moonbeam coinin 2025 yılında 0.61 dolar ile 8.50 dolar arasında olması bekleniyor.

Moonbeam coin geleceği ve fiyat tahmini 2030

Moonbeam coinin 2030 yılında 1.75 dolar ile 150.00 dolar bölgesine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da önümüzdeki yıllarda fiyatın ortalama %25,100’lük bir artış yapacağı anlamına geliyor.

Bu tahminler, Moonbeam’in kripto para alanındaki büyüme potansiyeline dayanıyor. Ancak, bu tahminlerin kesin olmadığını ve kripto para piyasasının volatilitesi nedeniyle değişebileceğini belirtmek önemlidir. Yatırım kararları vermeden önce kendi araştırmanızı yapmak ve farklı kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

Genesis (İlk) Token Tahsisi

Moonbeam ağı başlatıldığında, Glimmer tokenin toplam arzı bir milyardı. Tokenlerin bir kısmı, Polkadot ağında bir parachain kanalı oluşturulmasını sağlamak için ayrıldı.

Bu arada yıllık %5 enflasyon oranını hedefleyen Moonbeam, sınırsız bir token arzına sahip. Bu enflasyonun amacı ise, ağın devam eden güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak. 

Moonbeam’de işlemler ve akıllı sözleşme uygulamasına ilişkin ücretler iki şekilde işlenir. Harcanan ücretlerin %80’i yakılır. Bu da deflasyonist bir güç görevi görür ve ağın artan kullanımına bağlı olarak, mevcut GLMR yatırımlarına değer katar. Nitekim harcanan ücretlerin %20’si ise, on chain yönetişim yoluyla ağa daha fazla uyum sağlayan ve ağa dahil olan projelere ve girişimlere tahsis edilebilen ağ hazinesine gider.

İddialı bir girişe rağmen, Moonbeam’in kurucusu Derek Yoo’nun Web3 Vakfı’ndan platform için bağış kazandığı aynı yılın temmuz ayına kadar nispeten sessiz kaldı.

Web3 vakfının verdiği bağış ve güven oylamasının ardından, Moonbeam Eylül 2020’de Testnet’ini başlattı. Lansman coşkulu geçse de Moonbeam, ağın bir Polkadot parachain kanalını güvence altına aldığı Kasım 2021’e kadar, tam olarak kendini kanıtlamayı başaramadı.

Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?

Bu dönemde 200.000’den fazla Moonbeam destekçisi, Moonbeam’i bu yeni bir parachain kanalına taşımak için yaklaşık bir milyar dolarlık DOT tokeni devretti. Ve Moonbeam ekibi platformu Polkadot’a taşımaya başladı ve 11 Ocak 2022’de Moonbeam resmi olarak Polkadot ağında hayata geçirilmiş oldu.

Daha önce bahsetiğimiz gibi, birlikte çalışabilirlik şu anda mevcut blockchain ekosisteminin en büyük sorunlarından biri. Bunu çözmenin yolu da tekelleştirilmiş, merkezi olarak kontrol edilen ağlar yerine merkezsiz, blockchain tabanlı sistemlere dayanan ücretsiz bir webten geçiyor.

Moonbeam, bu soruna odaklanan tek protokol olmasa da rakiplerinin çoğunda olmayan bir dizi avantajlı araç, özellik ve hizmet sunuyor:

 

Geniş ve sürekli büyüyen bir ekosistem
EVM uyumluluğu
Web3 API’leri
Substrate uyumluluğu
Çapraz zincir entegrasyonları
Akıllı Sözleşme dilleri
Ağa ilk taşınan olma avantajı
Moonbeam (GLMR) nedir? Geleceği var mı?

 

 

 

Geniş ve sürekli büyüyen ekosistem – Moonbeam

Moonbeam’in topluluğu şimdiye kadar seksenden fazla protokol ve entegrasyona imza attı ve her zaman daha fazlasını hedefliyor.

Şu ana kadar Moonbeam, Polkadot ve Ethereum gibi Moonbeam ile bağlantılı çeşitli ekosistemlere erişebilen ve bu ağlarla iletişim kurabilen çok sayıda API, köprü, oracle, DApp, DeFi, depolama sağlayıcısı ve Web3 cüzdanı entegre etti.

EVM (Ethereum Virtual machine) uyumluluğu

Şu anda Ethereum Sanal Makinesi (EVM) üzerinde çalışan Solidity tabanlı akıllı sözleşmelere sahip geliştiriciler, çok fazla değişiklik yapmadan bunları Moonbeam’e taşıyabilir. Akıllı sözleşmeleri bir ağdan diğerine taşımak için gereken zaman ve maliyet, genellikle geliştiricileri, bu taşıma işlemlerini yapmaktan caydırır. Dolayısıyla Moonbeam için bu esneklik, rakipleri karşısında büyük bir avantaj sağlar.

Web3 API’si

Moonbeam’ API, Web3 ağlarına kapsamlı erişimin yanı sıra, Solidity akıllı sözleşmelerini ve Ethereum tabanlı DApp’leri Moonbeam’de yeniden dağıtmak isteyen geliştiriciler için daha kolay bir yolculuk sağlar.

Substrate (Altyapı) uyumluluğu

Substrate, geliştiriciler tarafından palet adı verilen, yeniden kullanılabilir bileşenlerin olduğu, mevcut ihtiyaçlara göre uyarlanmış blockchainler oluşturmak için kullanılan modüler bir blockchain çerçevesidir. Rust programlama dilini kullanır ve bu yapı, çoğu geliştiricinin Polkadot ağı için parachainler oluştururken kullandığı çerçevedir.

Moonbeam, Substrat tabanlı bir blockchain olduğu için, bu ağla entegre olan uygulamalar, Polkadot ve Ethereum zincirlerinin yanı sıra Bitcoin (BTC) gibi başka ağlar arasındaki birlikte çalışabilirlikten faydalanır.

Geliştiriciler ayrıca blok kaşifleri ve cüzdanlar dahil olmak üzere Ethereum’da yaygın olarak kullanılan Substrate uyumlu ekosistem araçlarını ve ayrıca Truffle ve Remix gibi geliştirme araçlarını da kullanabilir.

Çapraz zincir entegrasyonları

cBridge ve Multichain Swap Protocol gibi birçok köprü Moonbeam ile entegre edilmiştir. Şöyle ki; her köprü, Moonbeam’deki protokollerin, varlıkları diğer zincirlerdeki protokollere geçirmesini sağlar. Moonbeam ile daha fazla köprü entegre edilirken, platform birlikte çalışabilirlik amacına giderek daha fazla yaklaşır.

Akıllı Sözleşme dilleri

Solidity, Moonbeam’de kullanılan en yaygın dil olsa da protokol Vyper gibi, EVM bayt kodunu derleyen dilleri de destekler. Bu da Moonbeam’in programlama dillerine aşina olan geliştiricilerin, ağa geçişini kolaylaştırır.

Ağa ilk taşınan olma avantajı

Moonbeam çalışan ilk Polkadot parachaini olduğu için, Moonbeam ile entegre DApp’ler ve protokoller, hem Ethereum hem de Polkadot ağlarına ilk eş zamanlı erişimden yararlanır.

Açıkçası, Moonbeam’in hızla büyüyen bir topluluğa sahip olmasından da anlaşılacağı üzere, geliştiriciler Moonbeam’in birlikte çalışabilirliğinden faydalanmak istiyorlar. Hatta Chainlink gibi kriptolar, SushiSwap gibi popüler borsalar ve hatta Ledger gibi donanım markaları kendilerini Moonbeam’in ortakları arasında sayıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.