Loading...
btc
BTC
-2.51%
Bitcoin
64.747,70 USDT
eth
ETH
-1.21%
Ethereum
3.180,47 USDT
bch
BCH
-4.75%
Bitcoin Cash
481,01 USDT
xrp
XRP
-2.67%
Ripple
0,53 USDT
ltc
LTC
-0.57%
Litecoin
84,55 USDT
bnb
BNB
-0.97%
Binance Coin
600,26 USDT
sol
SOL
-1.34%
Solana
152,68 USDT
avax
AVAX
-3.16%
Avalanche
37,09 USDT
ada
ADA
-4.6%
Cardano
0,48 USDT
dot
DOT
-2.67%
Poladot
7,05 USDT
doge
DOGE
-4.04%
Doge Coin
0,15 USDT
shib
SHIB
-3.19%
Shiba Inu
0,00 USDT

Cardano ve Ethereum yarışında kim önde?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano ve ethereum son zamanlarda çok sıkı bir rekabetin içindeler. Ancak sahip olduğu en iyi geliştiricilerle öne geçen hangisi dersiniz?

Cardano ve ethereum yarışında Cardano’dan atak!

Cardano platformunun geliştiricileri bu hafta çok beklenilen Alonzo güncellemesini gerçekleştirecekler. Cardano PoS algoritması ile çalışan ve merkeziyetsiz uygulamalar ve NFT nin bir oyun alanı olarak Ethereum ile rekabet eden bir blockchain. Kripto yatırım firması Outlier Ventures’in rakamlarına göre Cardano ekibi çok ciddi çalışıyorlar.

Outlier’ın, ilk 50 blockchaini  yerli tokenlerinin piyasa hacmine göre, Temmuz 2020 ile Temmuz 2021 dönemi için analiz eden son Blockhain Gelişim Trendleri Rapor’una göre  Cardano’nun 701 proje ile GitHub kod deposunda aylık olarak en çok çalışan platform olduğu belirlendi. Bu rakam önceki yıldan %24 daha fazla. Ethereum ise 447 ile ikinci sırada. IOTA 394 ile 3. sırada. Filecoin 368 ile 4. sırada ve NFT merkezli blockchain Flow ise 305 ile arkalarından geliyor.

 

cardano ve ethereum

Ethereum ve Cardano, aylık aktif geliştiriciler açısından sırasıyla 168 ve 165 ile birinci ve ikinci sırada yer aldı. Ayrıca, Avalanche, Ocean, Terra ve Cosmos dahil olmak üzere diğer protokoller, geçen yıl gösterdikleri üç basamaklı yüzde büyüme güçlü bir performans sergiledi.

Github projeleri kusurlu olsa da, bir blockchain topluluğunun sağlıklı olduğunun göstergesidir. Bununla birlikte, geçen yılın raporuna bir göz attığımızda bu rakamların ne kadar ciddiye alınabileceğini de görmüş oluyoruz.

Outlier Ventures’ın 2. Çeyrek raporu, Polkadot ve Cosmos için “geliştirici etkinliğinde önemli bir artış” ortaya çıkardı. Birkaç ay sonra ise, Polkadot’un DOT’u  sıfırdan geldi ve piyasa değerine göre ilk 10’a girdi. Bu arada CoinGecko’nun verilerine göre Cosmos’un fiyatı geçen yıl %438 arttı.

Aynı rapor, EOS, Bitcoin Cash ve TRON’un geliştirici aktivitesinde büyük düşüşler belirlemişti. Gerçekten de, üç blok zincirinin tümü için coinler geçen yıl içinde önemli kazanımlar elde etmiş olsalar da, DeFi uygulamalarını ve NFT’leri vurgulayan platformlar daha çok öne çıktığından, ağların kendileri büyük ölçüde piyasa gündeminden düştü.

İnsanların  geleneksel finansal aracı kurumlara gitmeden eşler arası bir temelde kripto varlıklarının ticaretini yapmasına, ödünç almasına ve ödünç vermesine imkan veren merkezi olmayan finans uygulamaları, geçen yılki DeFi yazında çok yaygınlaşmıştı. Bu dalgayı hızla, dijital veya gerçek dünyadaki bir varlığın sahipliğini belirtmek için kullanılan blockchain  tabanlı tokenler  olan NFT’ler izledi.

Hem DeFi hem de NFT’ler, Solana ve  kısa süre önce de Cardano gibi diğer platformlara geçmeden önce Ethereum’da ortaya çıkmıştı. Ve her ikisi de akıllı sözleşmeler, blockchain işlemlerini otomatikleştiren ve üçüncü taraflara olan ihtiyacı ortadan kaldıran kod parçaları ile mümkün olabiliyor. İşin çok fazla teknik detayına girmeden şunu söylemek gerekiyor Cardano ekibi çok sıkı bir çalışma içinde.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.