Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Kripto dünyasının başına gelen 290 hack olayında toplam ne kadar zarar var? Öyle görünüyor ki kripto piyasası büyüdükçe, siyah şapkalı hackerler de kuytu köşelerinden çıkmaya başlıyor. Hackerlerin vurduğu zarar milyar dolarlarla ölçülüyor.
Kripto dünyasının başına gelen 290 hack olayı piyasadan kaç milyar aldı götürdü?
Kripto hackerler bu sektörden toplam 13 milyar dolar hortumladı. Toplamda ise 290 farklı hack olayı yaşadı. Bu verileri blockchain güvenlik şirketi Slowmist sağlıyor. Kripto sektörü büyüdükçe, hackerlerin ağzı daha fazla sulanıyor. Çünkü ortadaki ödül daha büyük. Sonuçta kullanıcı ve yatırımcılar da özellikle piyasa boğa bölgesine girdiğinde fonlarını korumak için ek önlemler almalı.
Öyle görünüyor ki her hafta bir kripto hack olayı yaşanıyor. İster bir borsa ya da blockchain saldırısı olsun, isterse de tamamlayıcı hizmetlerden olan cüzdanlara yapılan hack olayları.
Sadece Ağustos ayınca DeFi opsiyon sağlayıcısı Opyn sömürüldü, YAM v1 bir bug dolayısıyla çöktü ve Ethereum Classic de iki çift harcama saldırısı yaşadı.
İlgili – Kripto borsası hacklendi – Bu borsada hesabınız varsa acil kontrol edin!
Genel olarak ise Ethereum bazlı protokoller 142 milyon dolarlık zarar gördü hack saldırılarından. ERC-20 tokenlerin istismar edilmesinde ise 1.15 milyar dolarlık zarar oluştu. Ancak hackerlerin kaptığı en yağlı parçalar merkezi borsalara yapılan saldırılardan geldi. Bu borsalar hackerlere 4.6 milyar dolar kaptırdı. Kripto dünyasının başına gelen 290 hack olayında toplam 13 milyar kayboldu.
Ancak toplam hack saldırı sayısına geldiğimizde EOS dApp’ler 115 hack ile faaliyete başladığı son iki yılda en yüksek seviyede. Ethereum ve Tron dApp’ler ise sırasıyla 21 ve 20 defa hacklendiler
Yine de her bir hack olayı sektöre uzun vadeli güvenlik önlemlerini güçlendirmede yardım ediyor.
İlgili – Hackerlardan 4.5 milyon dolarlık Bitcoin tehdidi!
Kripto paraları düzgün bir şekilde güvence altına almak, bu sektöre yatırım yapmanın son derece stresli bir ön koşulu. Yine de deneyimli kullanıcılar bile güvenlik uygulamalarını yetersiz olduğunu belirtiyor.
Yine de risklerden uzak durmanın birkaç basit yöntemi de var. Bunların başında donanım cüzdanları kullanmak ve “seed” aşamasını birden fazla çevrimdışı konumda saklamak var. Ayrıca merkezi borsalar ve çevrimiçi cüzdanlara olan bağımlılığı da azaltma, fonları güvende tutmanın yöntemlerinden biri.