Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitfinex borsası Tether davasında New York Başsavcılığı Ifinex’in Nisan 2019’dan itibaren Bitfinex borsası ve Tether’ın iş ilişkileri ile ilgili belgeler üretmek için işbirliği içinde olduğunu bildirdi.
Dava kime zarar verir?
New York Başsavcılığı hem kripto borsası Bitfinex’in hem de stabilcoin arzı yapan Tether’in ana şirketi olan iFinex Inc’in aralarında devam eden yasal savaşları için talep edilen belgelerin üretilmesi amacıyla son bir uzatma talebinde bulundu.
Savcılık makamı 9 Aralık 2020’de Yargıç Joel Cohen’e, son tarihin 15 Ocak 2020’ye kadar ertelenmesi için yazılı ricada bulundu. – muhtemelen bir yazım hatası olan ricanın aslında 2021’nin aynı günü için bir talep olması gerekiyordu.
Talep, 17 Eylül’deki sanal bir duruşmanın ardından gerçekleşti.
Duruşmada yargıç, Bitfinex borsası ve Tether arasında Nisan 2019’da gerçekleşen iş anlaşmalarına ilişkin belgeleri sunması için İfinex’e 90 günlük süre verdi. Savcılık makamı Ifinex’i gölge banka Crypto Capital’in hizmetleriyle kaybettiği 850 milyon doları telafi etmek için iki şirket arasındaki fonları karıştırmakla suçluyor.
Savcılık iFinex’in 17 Eylül’den bu yana talep edilen belgeleri sunmak için işbirliği yaptığını iddia ederek, sürecin bir kaç haftaya kadar kesinleşeceğini söylüyor.
Herşeye rağmen Tether!
Devam eden tartışmalara rağmen, Tether’in USDT’si, Omni, Ethereum, Eos, Algorand, Liquid ve Solana ağlarında çalışmak üzere genişleyen istikrarlı tokeniyle birlikte, benimsenme adına başka bir rekor yıl daha görmüş durumda.
CoinMarketCap’e göre, Tether’in kapitalizasyonu Ocak başında 4.1 milyar dolardan % 382 artarak bugün 19.76 milyar doların üzerine çıktı – bu Tether’in Mayıs 2019’daki USDT’nin sadece% 74 oranında nakit ve nakit benzerleri tarafından desteklenmesini kabulünün, stabil coin talebinin artmasına çok az etki ettiğini gösteriyor.
Tether’in BTC üzerindeki göreceli hacim hakimiyeti, yılın başındaki % 16,2’ye kıyasla% 65,5’e çıktı. USDT şu anda birleşik kripto hacminin% 38’ini temsil ediyor.
Bitfinex’ten IOTA, Chainlink ve Uniswap’a sihirli dokunuş!
Dün yayınlanan bir basın açıklamasında Bitfinex Borsası , platformunda IOTA , Chainlink (LINK) ve Uniswap (UNI) içeren yeni kalıcı sözleşmeler başlattığını duyurdu:
”Bitfinex Borsası olarak 18 Kasım itibariyle 3 yeni kripto parayı türevler bölümüne ekleyerek kullanıcılarımızın hizmetine sunduğumuzu belirtmekten mutluluk duyarız.
- IOTA (IOTAF0:USTF0)
- Chainlink (LINKF0:USTF0)
- Uniswap (UNIF0:USTF0)”
Bu tür sözleşmelerde alışılageldiği üzere kullanıcılara 100x’e kadar kaldıraç imkanı sağlanır ve tüm işlemler Tether (USDT) üzerinden gerçekleştirir.
Eklenen paritelerin ardından Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino açıklamalarda bulundu:
”Türev borsamıza IOTA, Chainlink ve Uniswap’ın eklendiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Riskten korunma ve risk yönetme değerlerine saygı duyan fon yöneticilerinden ve de profesyonel yatırımcılarından bu ürünlere büyük ilgi bekliyoruz.”
Değerlendirme
Bildiğiniz gibi IOTA, Chainlink ve Uniswap son dönemin en popüler kripto paraları arasında gösteriliyor. Özellikle Defi alanında Chainlink ve Uniswap’ın gösterdiği başarılar, hemen hemen her iki yatırımcıdan birinin portföyüne bu iki kripto parayı eklemesine neden oluyor.
Merkezsiz borsa fikriden hoşlanan yatırımcılar, kısa sürede 845 token listeleyerek Binance’yi (820) geride bırakan Uniswap Borsası’nın çıkarttığı UNI Coin’e büyük ilgi gösteriyor.
Bu bağlamda Bitfinex tarafından gelen IOTA, Chainlink ve Uniswap’ın kaldıraçlı işlemler borsasına eklenme hamlesini oldukça değerli buluyoruz. Yapılan bu hamlenin önümüzdeki süreçte bu üç koinin değerlenmesine büyük katkı sağlayabileceği düşüncesindeyiz.