Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Crypto.com tarafından yapılan analize göre Ocak 2021’de kripto para kullanımı %15’lik bir artış gösterdi. Sizce kripto para kullanan sayısı kaça yükseldi?
Dünya geneli kaç kişi kripto para ve Bitcoin kullanıyor?
Bitcoin ve kripto paraların kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor ve kripto paralar daha yaygın hale geliyor. Birçok işletme fiat paraların yanında kripto para da kabul etmeye başladı.
2020 yılında Bitcoin ve kripto para lehine en önemli açılım ünlü ödemeler platformu Paypal’dan geldi. Paypal, Bitcoin ve kripto para alımını kolaylaştıran bir özellik geliştirdi. Bu sayede Paypal kullanıcıları kolay biçimde Bitcoin satın alabiliyor ve kripto para varlıkları ile internet üzerinden alış-veriş yapabiliyor. Paypla’ın bu açılımının ardından Bitcoin fiyatları bullish bir trend göstermeye başladı. 21 Şubat 2021’de Bitcoin 58,330 doları görerek tüm zamanların rekoruna imza attı.
Lütfen Bkz: Bitcoin haber, gündem ve son dakika gelişmeleri
Paypal’ın yanında Visa ve MasterCard’tan da önemli açılımlar geldi. İki önemli kredi kartı şirketi, kripto para borsaları ile bağlantılı debit kart üretti. Bu karlar sayesinde kripto para yatırımcıları Pos cihazları üzerinden sanal varlıklarını harcayabiliyorlar. Benzer şekilde GooglePay, SamsungPay ve Paycell’den de benzer açılımlar geldi.
Gelelim başlıkta verdiğimiz sorunun cevabına!
Dünya geneli Bitcoin ve kripto para kullanan sayısı 106 milyona ulaştı. 7.8 milyarlık dünya nüfusu ile kıyaslandığında 106 milyon oldukça düşük kalıyor. Oransal olarak dünya nüfusunun ancak %1.3’lük kesimi Bitcoin ve kripto para kullanıyor.
Crypto.com tarafından yapılan analize göre Ocak 2021’de kripto para kullanımı %15’lik bir artış göstererek 106 milyona ulaştı. Son günlerde Bitcoin fiyatlarında yaşanan artış oranları Bitcoin ve kripto paralara yönelik ilgiyi arttırıyor. Ayrıca Elon Musk gibi popüler isimlerin de Bitcoin’in tanıtılmasında önemli katkılarının olduğunu belirtmekte yarar var.
Bitcoinleri kaç dolardan satmayı hedeflersiniz?
Piyasada neler oluyor? Normal şartlarda yıl içinde % 60 kadar bir kazanç elde eden yatırımcılar ellerindeki varlığı satarlar. Hiç fena bir rakam değil %60 kar oranı. Ama bu yıl durum farklı.
Bitcoin 10,000 doları kırdıktan sonra 12,000 doları da gördü. Yılın başından bu yana ise %60 oranında değer kazandı. Hele bir de o dipleri bulduğu Kara Perşembe’den bu yana değeri %200 arttı. Bu kadar yüksek oranda bir artışa rağmen kimse Bitcoin’ini satmak istemiyor. Bitcoin cüzdanlarında bir hareket yok. Satış işlemleri bu kazanç oranı ile paralel değil. İyi de bu kadar yüksek bir kazanç varken insanlar neden satmaz? Neyi bekliyor olabilirler?
Bitcoin’e değer katan dinamikler!
Öncelikle Bitcoin’in benzersiz bir finansal değer olduğunu biliyoruz. Bitcoin’e bu benzersizliği, nadir bulunan bir varlık olması ve dayandığı blockchain ağının getirdiği eşsiz ayrıcalıklar gibi sahip olduğu olağanüstü özellikler kazandırıyor. Blockchain ağına ait blockchain dağıtık defter teknolojisinin en güzel tarafı tüm işlemlerin, cüzdanların ve bu ağa ait her şeyin şeffaflıkla yürütülmesi. Herkes nerde ne işlem yapıldığını görebiliyor. Bitcoin’in dünya çapındaki hareketi, hangi cüzdandan hangi cüzdana aktarıldığı blockchainde kayıt altına alınıyor.
Analistler de bu şekilde Bitcoin temel dinamiklerini daha da derinden inceleyebiliyor ve fiyat hareketi için sadece teknik analizlere bakmak zorunda kalmıyorlar. Analistler, hash oranı, zorluk, adres sayısı, Bitcoin hareket sıklığı ve diğer kilit unsurlar gibi metrikler ile Bitcoinin durumunu inceleyebiliyorlar.
Bu metriklerden Bitcoin hareket sıklığına bakarsak, son iki yılda Bitcoin fazla hareket etmemiş. Bunun anlamı da, daha fazla yatırımcının Bitcoini elinde tutuyor olması, hem de Bitcoindeki fiyat artışına rağmen. Neden yatırımcılar bu kadar kazanç varken Bitocinlerini satmıyor? Veriler, satmaya istekli yatırımcı sayısının pek fazla olmadığını ortaya koyuyor. Bu davranışın ardındaki neden de bu yatırımcıların çok daha büyük kazanç peşinde olmaları. Bitcoin araştırmacısı Charles Edwards Twitter’da bu konuda bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Bitcoin hesaplarının %40’ının iki yıldır hiç hareket etmediğini söylüyor.
Satmak için daha yüksek fiyat beklentisi
Hedefler bize çok yüksek gelebilir ama eğer kaynak az ise ve talep de durmadan artıyorsa o emtianın değeri ne olur sizce bir düşünün? Beklemeye değmez mi?