Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi!!!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Bitcoin çılgınca bir varlık değil aslında.  Aksine günümüzde insanlığın görüp göreceği en sağlam para sistemi. Bitcoin üretmenin çok çeşitli metodları var ama yazımızda Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi yer alacak, göreceksiniz aslında bu işi yapmak o kadar da zor değilmiş!


 Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi

Madencilik, yeni üretilen bloklara Bitccoin işlemlerini eklemenin ve internette yerleştirmenin adı. Bir sonraki bloğu oluşturmak için madencilerin yapması gereken, cevabı 0 ile 4,294,967,296 arasında bir yerlerde olan bir matematik problemini çözmek. Bu görevin karşılığında madenciler o bloktaki işlem ücretleri ile ödüllendiriliyorlar ve bir de şu anda 12,5 BTC olan ve 2020’de 6.25 BTC’ye düşecek olan bir ödül de hak ediyorlar. İşte bu Bitcoin madenciliği.

Bitcoinin şu andaki değerini ele alırsak bir ödülün yaklaşık dolar değeri 130,000 dolar. Değer bu kadar olunca pek çok madencinin matematik problemini çözerek bir sonraki bloğu oluşturmak için çabalamaları hiç de şaşırılacak bir durum değil.

Bitcoin madenciliği bir bakıma kol yarışı. İşlemi en makul şekilde  çözümleyip hash oranını en yükseğe çıkarmak gerekiyor. Hash oranı ise madencilerin saniyede yaptıkları işlem sayısı. Bu arada yapılabilecek bir diğer mantıklı işlem masrafların en aza indirilmesi. Hepimizin bildiği gibi bitcoin madenciliği yapabilmek için çok uçuk oranlarda elektrik tüketimi gerekiyor.

Bakınız: Bitcoin madenciliği ve enerji tüketimi

Ancak insan oğlunun zekası pek çok soruna çözüm bulduğu gibi Bitcoin madenciliğini en kolay ve ucuz yoldan yapabilmenin çözümünü de bulmuş, uygulama yöntemlerini ve fiziki şartları zorlayarak çok ilginç sıra dışı metodlar geliştirmiş.

Yazımızda bu ilginç ve sıra dışı yöntemlerden söz edeceğiz. Kim bilir belki okurlarımız arasında bu yöntemleri deneyenler çıkabilir, bizden söylemesi…

Bakınız: Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır? Bitcoin Madenciliği Karlı Mı?

  1. Yöntem: Atık gazlar

“Yakmayın,paraya dönüştürün”, bu  söz  Upstream Data’ya ait bir slogan. Bu şirket, gaz açığa çıkarması gereken petrol şirketlerinin tesislerine yüklenebilen mobil madencilik veri merkezleri  sağlıyor. Bitcoin.com’un haberine göre yakıtın piyasa fiyatından 15 kat fazla gelir elde edebilirler ve bu arada karbon ayak izini de sınırlayabilirler. (Karbon ayakizi insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın adı) Bitcoin asla çevreye zarar veren bir faaliyet değil. Aşağıdaki twit şirketin paylaştığı ve Bitcoin madencilik ürünü olduğunu söylediği petrol tesisi ile ilgili.

https://twitter.com/UpstreamDataInc/status/1152233409277648897?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1152233409277648897&ref_url=https%3A%2F%2Fnews.bitcoin.com%2F7-unorthodox-ways-to-mine-bitcoin%2F

2.yöntem: Ay bilgisayarı

Apollo Guidance Computer (AGC),Apollo Yol Gösterici bilgisayar, 1960 larda Amerika’nın aya roket attığı zaman yol gösterici olarak kullanılmış bir bilgisayar. Bitcoin madenciliği için kullanılabilen bu bilgisayar o kadar yavaş ki, bir bitcoin üretmesi belki milyonlarca yıl alacak!

Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi!!!

3.Yöntem: Kalem ve kağıt

Bitcoin madenciliğini ay bilgisayarı ile yapmayı deneyen kişi, bu sefer de kalem ve kağıt ile denemiş! Kağıt üzerinde matematik problemini çözmek teknik olarak işe yaramış tabii, Ken Shirrif ” algoritmanın bir roundunun 16 dakika 45 saniye sürdüğünü söylüyor. Günlük olarak hash oranı ise 0,67. Ay bilgisayarı buna karşılık her 10.3 saniye de bir hash çıkarabiliyor.

 4. Yöntem: Nükleer Reaktör

Tabii ki kimse kalkıp da bir Bitcoin üretmek için nükleer reaktör kurmaz! Tek bir reaktör saatte 5,1 terawat güç üretiyor, bu oran Bitcoinin yıllık  enerji tüketiminin % 10 u kadar. Nükleer reaktörler aslında çok fazla enerji üretirler, peki bu kadar fazla enerji ne işe yarar? Tabii ki Bitcoin madenciliğinde kullanılmaya!

Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi!!!

5.Yöntem: Camiler!

Çok şaşırdınız değil mi? Camiler de nereden çıktı diyebilir siniz. Ancak eğer camilerin elektriği ücretsiz ise Bitcoin üretmek için çok cazip bir alan haline gelivermez mi? İran’da şu anda camileri bu amaçla kullananların olduğu gelen haberler arasında. Sadece camiler değil kiliseler de aynı amaçla kullanılıyor.

Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi Bitcoin madenciliği yapmanın 7 sıradışı yöntemi!!!

6. Yöntem: Domates yetiştirirken Bitcoin de çıkaralım!

Kripto para madenciliğinin ısı ortaya çıkardığını bilmeyen yoktur. Bazı girişimci bireylerimiz ortaya çıkan bu ısıyı israf etmemenin yollarını bulmuşlar ve domates yetiştirmeye başlamışlar. Şimdi ne diyelim Bitcoin üretirken domates yetiştirelim, ya da domates yetiştirirken Bitcoin çıkaralım, her türlü karlı!

 7.Yöntem: Ev ısıtırken Bitcoin üretelim!

Ev ısıtırken ortaya çıkan aşırı ısı ne işe yarar dersiniz? İklim ne kadar soğuk olursa şansınız o kadar çok. Sibirya’da madenciler tabanın altına yerleştirdikleri bir sistemle çıkan ısıdan yararlanmayı öğrenmişler.

Bitcoin nerden bakarsanız işimize yarayacak çözümlerle kendini gösteriyor. Bitcoini her ne kadar durdurmak ya da yok etmek için uğraşsalar da bir sonuca ulaşamayacakları bir gerçek.

Madencilik yapanlar arttıkça, daha yüksek hash oranı ve daha düşük maliyetler karşımıza çıkacak gibi. Bitcoin madenciliğinin çeşitli yollarını ele aldık, belki çok daha farklı yöntem kullananlar da vardır, onları da zamanla öğreniriz.

Bakınız:Yapay zeka Bitcoin madenciliğinde kullanılabilir mi?

Kaynak

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.