Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitcoin’deki düşüşe rağmen dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Goldman Sachs kripto para için heyecan veren bir tahminde bulundu. Detaylar haberimizde.
Dev finans kuruluşundan heyecanlandıran Bitcoin tahmini!
Fed’in beklenenden erken faiz artışı sinyali vermesi finansal piyasaları alt üst etti. Mart ayında faiz artışının başlayabileceğine dair beklentiler, Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralarda büyük bir geri çekilmeye neden oldu.
İlgili: Bitcoin teknik analizi
Bitcoin, uzun süredir 47,000-49,000 dolar arasında yatay bir seyir izliyordu. Lider kripto para birimi 41,200 dolara kadar geriledi. Yazının kaleme alındığı anlarda 41,729 dolardan işlem gören BTC,son 24 saat içerisinde %3,47 değer kaybetti. Haftalık değer kaybı ise %12,04.
Haftalık Bitcoin grafiği
Yaşanan düşüşe rağmen ünlü kripto analistleri ve dev finans kuruluşları Bitcoin tahminlerinden geri adım atmıyor. 2020 verilerine göre 1,2 trilyon dolarlık toplam varlığı barındıran ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Bitcoin’in altı haneli rakamlara çıkacağını ön görüyor.
Goldman Sachs Küresel FX ve EM Stratejisi Eş Direktörü Zach Pandl, Bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak potansiyelinin önümüzdeki 5 yıl boyunca büyümeye devam edeceğini belirtti. Pandl’e göre BTC yıllık %17-18 büyüyebilir ve sonunda 100,000 dolarlık değere ulaşabilir.
Bitcoin’in en çok eleştiri aldığı konulardan biri dalgalı yapısı. Şu anda da bu dalgalı yapıya örnek olacak bir zamandan geçiyoruz. Lider kripto para birimi tüm eleştirilere ve baskılara rağmen 2021 yılında %60 getiri sağladı. Bu oran onu Goldman Sachs’ın 2021’de en fazla getiri sağlayan varlıklar listesinde zirveye koydu.
Goldman Sachs başta olmak üzere birçok uluslararası finans kuruluşu 2021 yılında kapılarını kripto paralara açtı. Bireysel benimsenmenin artması ve müşterilerinin taleplerine göre hareket eden finans kuruluşları kripto ekosistemine daha fazla kayıtsız kalamadı. 2022’de kurumsal benimsenmenin de artması bekleniyor.