okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.64%
Bitcoin
63.453,89 USDT
eth
ETH
-1.32%
Ethereum
3.174,40 USDT
bch
BCH
-0.51%
Bitcoin Cash
462,73 USDT
xrp
XRP
0.26%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
-0.38%
Litecoin
83,19 USDT
bnb
BNB
0.63%
Binance Coin
596,54 USDT
sol
SOL
-1.44%
Solana
135,78 USDT
avax
AVAX
-1.82%
Avalanche
34,64 USDT
ada
ADA
-0.36%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
-0.21%
Poladot
6,57 USDT
doge
DOGE
-0.3%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Avrupa Birliği resmi kripto regülasyonlarına bir adım daha yakın

BLOCKCHAIN
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği, resmi kripto regülasyonları konusunda artık ilk adımları attı. Hatta bir anda iki adım attığını da söyleyebiliriz. Artık ilgili belgelere onay da geldi.


Avrupa Birliği resmi kripto regülasyonlarına bir adım daha yakın

Avrupa Birliği’nin (AB) planlı kripto paraları düzenleme çerçevesi resmiyet kazanmaya bir adım daha yaklaştı. AB’nin politik gündemini yöneten kurum olan Avrupa Konseyi, Kripto Varlıklar Piyasaları (MiCA) çerçevesi ve Dijital Operasyonel Esneklik Yasası (DORA) ile ilgili nasıl bir duruşları olduğunu açıkladı.

Bu gelişmeler üzerine, Avrupa Konseyi ve Parlamentosu, nihai olarak yasallaşmadan ve mevzuat olarak onaylanmadan önce söz konusu iki çerçeve ile ilgili tartışmalara başlayabilir.

MiCA çerçevesi, bir hack durumunda yatırımcıların parasının güvende olduğunu garanti etmek de dahil olmak üzere, yatırımcıları ve tüketicileri dolandırıcılıktan korumak için tasarlandı. Yetkililer, belirli kripto borsası platformlarının yatırımcılar veya kullanıcılar için bir tehdit oluşturduğuna inanırlarsa, MiCA kapsamında onlara daha katı düzenlemeler getirebilirler.

İlgili – Kripto regülasyonlar geliyor: DeFi ve Stabil Coinler topun ağzında!

kripto Avrupa Birliği resmi kripto regülasyonlarına bir adım daha yakın

MiCA’nın diğer önemli amacı ise stabil coin basımlarını yönetmek. Özellikle Facebook’un bir stabil coin çıkarma planından sonra bu yasa hazırlandı. Daha önce “Libra” olarak tanıtılan Facebook’un bu kripto parasının değerinin bir dizi fiat paraya bağlanması amaçlanıyordu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yeni düzenlemelerin kullanıcı güvenliğini garanti altına almak için ödeme hizmeti sağlayıcıları için karşılaştırılabilir kültürel standartlar oluşturacağını söyledi. ECB’nin en son duyurusuna göre, çerçeve aynı zamanda şirket yönetimi ve risk yönetimine ilişkin hükümlerin yanı sıra yüksek riskli ödeme araçları gibi hizmetlerin sağlanmasına ilişkin yasakları da içerecek.

İlgili – ABD merkezli yeni kripto para regülasyonları geliyor!

Avrupa Konseyi’nin 400 sayfadan uzun olan MiCA müzakere belgesi, AB’nin başka bir varlığa referansla token çıkarma konusundaki tutumunu gevşetmeyeceğini gösteriyor. Aynı zamanda diğer kripto paraları çıkarma konusunda da daha katı yükümlülük olması gerektiğini söylüyor.

Avrupa Konseyi, MiCA çerçevesini Eylül 2020’de çıkarmıştı. Bu çerçeve aynı zamanda daha geniş dijital finans girişiminin bir parçası.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.