Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Visa’dan önemli açıklama. VISA belirli kripto para birimlerini doğrudan destekleyecek.
VISA’dan kripto dünyasına dev adım
Reuters’te yer alan bir habere göre, VISA ağ üzerinde kripto paraların yerleşmesine izin verecek.
VISA ilk kripto para olarak USDC coini destekleyecek. Bilindiği gibi USDC, Circle ve Coinbase borsasının ortak projesi olarak, ABD doları ile 1:1 esasına göre sabitlenmiş bir stablecoin.
Öncelikle başlayacak olan pilot uygulama, kripto ve ödeme platformu Crypto.com işbirliği içerisinde gerçekleşecek. VISA yıl içerisinde iş ortağı sayısını da artırmayı planlıyor.
VISA kripto bölümü başkanı Cuy Sheffield konuyla ilgili şunları söyledi;
Dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin dijital para birimlerine erişme, bunları tutma ve kullanma talebinin arttığını görüyoruz ve müşterilerimizden de bu erişimleri sağlama noktasında talep görüyoruz.
Yeni gelişmenin asıl çarpıcı yanlarından biri ise VISA’nın ödemeleri Ethereum blockchaini üzerinde kabul edecek olması.
Bu durumda, VISA ve Ethereum blockchaini üzerinden yapılan ödemler her hangi bir fiat paraya çevrilmeden gerçekleşebilecek.
VISA, dijital varlık bankası Anchorage ile bir ortaklık kurduğunu ve Mart ayı içerisinde, Crypto.com’un VISA’nın Anchorage üzerindeki Ethereum adresine USDC göndermesiyle ilk işlemin de gerçekleştiğini duyurdu.
Visa kripto dünyasına yeni bir adım atıyor!
Visa şu anda 35 farklı kripto cüzdanı ve platformu ile ortaklık yapıyor.
Küresel finansal hizmetler süper gücü Visa, cüzdan ve platform ortaklıkları aracılığıyla zaten kripto para piyasasına yabancı değildi; dijital varlık şirketleri BlockFi, Fold ve Crypto.com halihazırda Visa markalı ürünler yayınlıyorlar. Ancak CEO Alfred Kelly, kripto para birimlerinin gelecekte doğrudan Visa ağında çalışabileceğini ileri sürdü.
Visa’nın dün 2021 mali yılının ilk çeyreği için kazanç çağrısında Kelly, açılış konuşmasında özellikle kripto ve bu alanda gördüğü fırsata değindi. Visa’nın 35 platform ve cüzdanla ortaklığından bahseden Kelly, bu şekilde sektördeki en büyük finansal hizmetler markası olduklarının altını çizerek detaylandırdı.
Kelly, “Bu alanda ekosisteme farklılaştırılmış değer katabiliriz” dedi. “Küresel varlığımız, ortaklık yaklaşımımız ve güvenilir markamız aracılığıyla kripto para birimlerinin ödemeler için daha güvenli, kullanışlı ve uygulanabilir hale getirilmesine yardımcı olmak için benzersiz bir konumda olduğumuza inanıyoruz.”
Kelly, sektörü iki tür coin arasında bölünmüş olarak kabul ediyor: Bitcoin ve varlık olarak tutulan” diğer “dijital altın” çeşitleri ile, sabit paralar ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) gibi fiat destekli paralar. Birinci tip para için Visa, en iyi eylem yolunun ortaklıklarla devam etmek ve dünya çapındaki yaklaşık 70 milyon tradera kimlik bilgilerini kullanarak varlıklarından istedikleri gibi nakit para çekebilmelerini sağlamak olduğuna inanıyor.
İkincisine gelince: Kelly, “Bunlar, diğer herhangi bir fiat para birimi gibi, küresel ticaret için kullanılma potansiyeline sahip olabilecek, yeni ortaya çıkan bir ödeme yeniliği” dedi. “Herkese açık blockchainlerde çalışan dijital para birimlerini, RTP veya ACH ağları gibi ek ağlar olarak düşünüyoruz, bu nedenle bunları ağ stratejimizin bir parçası olarak görüyoruz.”
“Belirli bir dijital para birimi eğer tanınmış bir değişim aracı haline gelmişse, o ölçüde onu halihazırda 160’tan fazla para birimini destekleyen ağımıza eklemememiz için hiçbir neden yok,” .
Bu konuşma Kelly’nin Kasım ayında yaptığı bir açıklamanın daha net bir versiyonu. O sırada Kelly, “birkaç yıl sonra” olsa da “Visa ağında çalışan dijital para birimlerinin” daha düzenli bir şekilde görülebileceğini söylemişti.
Visa daha önce kripto para birimleriyle oynamak istemediğini, bunun yerine coinler ve sağlayıcılarını daha geniş bir şekilde destekleyebileceklerini iddia etmişti. Stabilcoin ve CBDC’nin benimsenmesi önümüzdeki aylarda ve yıllarda arttıkça bu yaklaşımın değişip değişmediğini göreceğiz.