Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Kripto para birimleri çoğu ülkede “yasal ” etiketini her zaman taşımamaktadır. Aslında, Bitcoin ve altcoinlerin yasal olduğu ülkelerin sayısı neredeyse sayılabilir. Quintric, gümüş ve altın tarafından
desteklenen yasal kripto paralar ureterek bunu değiştirmeye çalışıyor. Başarı şansı bilinmese de oldukça ilginç bir proje.
QUINTRIC PROJESİ
Değerini koruyan koinlerin finans sektöründe tartışmalı bir konu haline geldiğini söyleyebiliriz. Bilmeyenler için, ABD doları yada emtialar çoğu zaman değerini korumak eğiliminde olan diğer varlık türlerine göre bir (dijital) para birimidir. Quintric söz konusu olduğunda, ekip, hem altın hem de gümüş tarafından yasal ihale ve destekli kripto paralar üretmeyi amaçlamaktadır.Bu kesinlikle ilginç bir karar, ancak biraz tartışmaya açık.
Firma, değerli metallerin, kripto para birimlerinin ve yasal ihalenin en iyi yönlerini tek bir pakette birleştirmek istiyor. Bu, ABD’nin insanlara kendi dijital paralarını yasal olarak kabul etmesine izin vermediği için yapıldığından çok daha kolay. Quintric durumunda, bu girişimin uzun vadede nasıl ilerleyeceğini görmek ilginç olacaktır.
Quintric’in geleneksel kripto para birimleri, fiat para birimleri ve değerli metaller üzerinde sağladığı avantajlar oldukça belirgindir. Bu belirleyici, resmi yasal tanımı “yasal ihaleye tapu” olduğu için bir güvenlik değildir. Aynı zamanda, proje, Quint olarak bilinen bu madeni paraların, harcanabilir, maddi, kıt ve içsel değere sahip olmasını sağlamak istiyor. Bu projenin başarılı olması durumunda, gelecekte değerli metaller ve diğer doğal kaynaklar tarafından desteklenen çok daha fazla para görebiliriz.
Şu anda, plan birden fazla dijital para birimi yayınlamaktır. Her şeyden önce, ABD altınının desteklediği ve 5 ABD altın senti değerine sahip olan Quint var. Beş Amerikan gümüş sentiyle desteklenen QuintS de var. Uluslararası altın ve gümüş para birimleri için destek de ufukta ve bu para birimleri iQuint ve iQuintS olarak bilinecek.
Oldukça merak uyandıran şey, bu Quintric tokenlerinin tonoz ücretlerine tabi olmamasıdır. Quintric, kıymetli metallerle uğraşırken ortaya çıkan taşıma maliyetlerini kapsar. Şirket token sahiplerine bedelsiz olarak tüm değerli metal eşyalarını sigortalayacaktır. Bu ilgi çekici bir kavramdır, ancak birçok müşteriyi etkilemek için yeterli olup olmayacağı görülecektir.
Şu an için, Quintric’in ne kadar meşru olduğunu görmek için beklemek zorundayız. Sundukları ürünler yatırımcılara çekici gelebilir ancak çok az kişi hakkında bilgi sahibi. Dijital para birimleri dünyasında sağlam bir itibar yaratmanın ve sürdürmenin önemi hiçbir şekilde küçümsenmemelidir. Konsept çekici olsa da, bu fikrin yeterli ilgi kazanıp kazanamayacağını sadece zaman gösterecek