Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Nobel ödüllü ünlü iktisat profesörü CNBC’ye verdiği röportajda kripto pazarı hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Detaylar haberimizde.
Nobel ödüllü ünlü ekonomi profesöründen kripto açıklaması
Kripto paralara artan ilgi ünlü profesöründe dikkatini çekti. Nobel ödüllü ekonomi profesörü Robert Shiller, pazar günü CNBC’de yayınlanan röportajda kripto paralar hakkındaki görüşlerini de açıkladı.
Bkz: Bitcoin haberleri ve son dakika gelişmeleri
Shiller, kripto pazarının çok psikolojik bir pazar olduğunu, bu nedenle pazarı gerçekliklerle anlatmanın zor olduğunu ifade etti. Buna rağmen kriptoya ilgi duyduğunu da söyledi.
“Bu çok psikolojik bir pazar. Etkileyici bir teknoloji. Bununla birlikte, değerin nihai kaynağı o kadar belirsiz ve bu gerçeklikten çok anlatılarımızla ilgili.”
Shiller bunlara rağmen kripto para alma konusunda hevesli olduğunu da belirtti.
“Etkisini deneyimlemek için onları satın almayı düşünüyordum. Aslında birçok insan bunu yapıyor. Hiç Bitcoin almadım. Belki o pazarda aktif olmalıyım.”
“Varlık fiyatlarının ampirik analizi” konusunda yaptıkları çalışmalar ile Eugene Fama, Lars Peter Hansen ile 2013’te Nobel Ekonomi Ödülü kazanan ünlü iktisatçı halen Yale üniversitesinde ekonomi bölümünde profesör olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Ünlü Profesör, daha önce de Bitcoin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 2017 yılında Bitcoin için “mantıksız coşku veya spekülatif balon” tabirini kullanan Shiller, 2018 yılında da aynı görüşünü tekrarladı ve Bitcoin’in bir balon olduğunu ifade etti ve 100 yıl sonra hala piyasada olup olmayacağını sorguladığını belirtmişti.
Shiller, son açıklamalarda fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Ünlü iktisatçı bu konuda fikrini değiştiren tek kişi değil. Başka bir Nobel ödüllü iktisatçı Paul Krugman’da geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’in yakın zamanda tamamen kaybolacağı tahmininden vazgeçtiğini açıklamıştı. Bitcoin’i “sonsuza kadar devam edecek bir tarikat” olarak düşündüğünü belirtmişti.