Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
On üçüncü bölümde Temel Analiz yaparken kaçınılması ve dikkat edilmesi gereken durumları anlatmaya başlamıştık. Bugün kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Kripto Temel Analiz Nedir? (On Dördüncü Bölüm)
4. GitHub
GitHub, sürüm kontrol sistemi olarak Git kullanan yazılım projeleri için bir depolama servisidir ve açık kaynaklı projeler için ücretsizdir.
Projeye ait GitHub sayfasının kontrol edilmesi önem arz etmekte ki ekibin çalışıp çalışmadığı kontrol edilebilsin. Ancak bir önceki yazıda belirttiğim Droplex örneğinde olduğu gibi kopya kodlar veya yazılımcı değilseniz anlamayacağınız kullanımlar sizi yanıltabilir. İlk başta yapabileceğiniz tek şey GitHub’ı kontrol etmek ve kod olup olmadığına bakmak.
git-awards.com sitesinde dilediğiniz projenin adını yazıp istatistikleri inceleyebilirsiniz. Örneğin “Bitcoin” yazıp “enter” dediğinizde karşınıza şu bilgiler çıkacak:
Bazı projelere ait bu istatistiki bilgilere GitHub üzerinden ulaşamayabilirsiniz. Örneğin Patientory (PTOY) yazdığınızda karşınıza bir veri çıkmaz. Bunun nedeni projenin açık kaynak kodlu olmayışıdır.
5. Ortaya Çıkış Nedeni
4700’ün üstündeki kripto para projelerinin çoğu orijinallikten yoksundur. Eğer yeni gördüğünüz bir proje sadece “Dünyanın her yerine, istediğiniz an, istediğiniz kadar ve hızlı olarak para gönderebilirsiniz” sloganıyla ortaya çıkmışsa “geçiniz!”.
6. Sosyal Medya Hesapları
Proje hakkında bilgi sahibi olmak veya fikir alışverişinde bulunmak için gidilebilecek mecraların başında sosyal medya hesapları gelmekte. İlk başta Twitter, Telegram, YouTube, Facebook, Medium, Slack gibi platformları saymak mümkün.
Bu platformların bazılarında genellikle duyuru ve gelişmeler paylaşılırken bazılarında ise katılımcıların sorularına cevaplar verilmekte veya kullanıcılar kendi aralarında proje hakkında sohbet edebilmekteler.
Bir projenin çok sayıda takipçisinin olması kayda değerdir. Kripto para ekosistemi için özellikle Twitter ve Telegram büyük önem taşır. “Piyasanın kalbi burada atar” diyebiliriz.
14 Kasım 2019 itibariyle Roger Ver güdümündeki ve Bcash propogandasının yapıldığı @BitcoinCom twitter hesabının takipçi sayısı 22 bin iken @Ripple’ı takip edenlerin sayısı ise 942 bin! Bunlar önemli veriler.
Fakat burada yine temkinli olmakta fayda var. Bazı coin’lere aşırı bağımlı olan kitleler özellikle Telegram kanallarında insanları yanıltıcı paylaşımlar yapabiliyorlar. Görülen her paylaşıma itibar etmek yanlış yatırım kararı almanıza neden olabilir.
Sosyal medya hesabı olmayan veya aktif olarak kullanılmayan projelerden ise kaçınılmalıdır.
Devam edeceğiz…
Kripto Paralar ve Temel Analiz kitabımı incelemek veya almak için TIKLAYINIZ.