Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bu haberimiz Bitcoin’in veya kripto paraları olanlar için hazırladık. Kripto paranızı borsada tutmak daha mı güvenli? Elektronik cüzdanları hacklemek mümkün mü?
Kripto paranızı borsada mı elektronik cüzdanlarda mı tutmalı?
Dmitry Nedospasov, Thomas Roth ve Josh Datko takımı geçtiğimiz Haziran ayında kripto paralar için hazırlanmış elektronik cüzdanların güvenilirliğini test etmeye başladılar. 6 ay sonda Kaos İletişimi Kongresindeki sunumlarında elde ettikleri sonuçları paylaştılar.
Trezor One, Ledger Nano S, ve Ledger Blue gibi elektronik cüzdanların hem çip hem de yazılım konusunda zayıf yönlerinin olduğu tespit edildi.
En önemli güvenlik açığının ürünlerin güvenlik etiketlerinde olduğu tespit edildi. Basit bir yöntemle, saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutarak, güvenlik şeridi iz bırakmayacak şekilde sökülüyor. Cüzdanların içine casus donanımlar monte edilerek cüzdan sahibinin bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu işlemi “ucuz donanım implantı” olarak adlandırıyorlar. Ayrıca cüzdanların içine farklı yazılımlar da bu vasıta ile yüklenebiliyor.
Kimileri de paralarını borsalar da tutmayı tercih ediyorlar. Bu durumda karşılaşılacak risklerin ise kullanıcı kaynaklı olma ihtimali daha yüksektir. Kullanıcıların kimlik bilgileri art niyetli üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilmesi ile hesaplar boşaltılabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için borsalar kimlik doğrulaması yapıyorlar. Yine de kullanıcıları kimlik bilgilerini korumaları için önlem almaları gerekiyor.
Bitcoin’leri borsada saklamak | Bitcoin’leri fiziksel cüzdanda saklamak |
Siber saldırılara açıktır. | Siber saldırılara göre daha güvenli. |
Bazı borsalardan staking getirisi elde edebilirsiniz. | Varlıklarınız pasif durduğu için ekstra getiri elde edemezsiniz. |
Bazı borsalar olası kayıplara karlı sigorta sunuyor. | Donanım zarar görürse Bitcoin’lerinizi kaybedebilirsiniz. |