Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitcoin hakkındaki bazı yanlışlar kalıplaşarak doğru algılanmaya başlandı. Bu doğru bilinen yanlışların başında anonimlik ilkesi geliyor
Bitcoin hakkındaki doğru bilinen yanlışlar neledir?
Bitcoin, yaklaşık 10 yıl önce ekonomik hayata sanal para kavramını tanıştırdı ve o günden günümüze en çok merak edilen kavramların başında geliyor. Bitcoin hakkındaki ilginin bu kadar yüksek olmasına rağmen bazı yanlış bilgiler doğru olarak algılanmaya başlandı. Bitcoin hakkındaki doğru bilinen temel yanlışlar listesinin ilk sırasında anonim ve gizli işlemler geliyor.
1-Bitcoin anonim kavramının yanlış anlaşılması
Bitcoin üzerinde yapılan işlemlerin tamamen gizli ve anonim gerçekleşiyor algısı doğru bilinen temel yanlışlardan birisi. Bitcoin bir public blockchain ağına sahip bu nedenle bazı para transferleri tespit edilebiliyor. Kripto para takipçileri “whale alert” başlığındaki Bitcoin balina hareketlerini bu sayede gözlemleyebiliyor. Bitcoin üzerindeki işlemlerin takip edilebilmesi nakit işlemlere nazaran çok daha kolay.
2- Bitcoin suç örgütleri tarafından kullanılıyor.
Gemini borsası yöneticilerinin açıkladığı gibi akıllı suçlular, Bitcoin kullanmıyor. Bitcoin blockchain ağını analiz eden teknik yöntemler vasıtasıyla paranın izi takip edilebiliyor. Suçlulardan bir kısmı hala Bitcoin üzerinden işlem gerçekleştirse de sonunda yakayı ele veriyor.
Bitcoin’ler nihayetinde dolar gibi banknotlara çevrilmek isteniyor. Bitcoin bozdururken suçlular takibi kolaylaştıracak iz bırakabiliyor.
Lütfen Bkz: Bitcoin mutfağındaki göstergeler nasıl? Sağlam mı?
3- Bitcoin adaptasyonu
Bazıları Bitcoin’in sadece teknoloji gurularının kullandığını ve gündelik kullanım alanının az olduğunu düşünüyor. Oysa Bitcoin’in temel misyonu evrensel bir para birimi haline gelmek.
4- Bitcoin bir otorite veya devlet tarafından yok edilebilir mi?
Bitcoin’in dünyaya gelmesinde FED’in ve diğer merkez bankalarının fiat para birimlerinin değerini sürekli manipüle etmeleri etkili oldu. Bu nedenle merkeziyetsizlik kripto para piyasalarında kutsanan bir kavram ve Bitcoin’in temel felsefesi bir otorite tarafından yönetilmemek. Bu nedenle Satoshi Nakamoto arzı sabit ve bir merkezi otorite tarafından yönetilmeyen Bitcoin’i icat etti. Bir devletin veya merkez bankasının Bitcoin’i yasaklaması, Bitcoin’in sonunu getirmez. İnsanlar Bitcoin’e değer verdiği sürece Bitcoin değerli bir para birimi olarak kullanılmaya devam edecektir. Hatta devletlerin Bitcoin’i yasaklayıcı tutumlar ters tepkiye neden olabilir ve Bitcoin kullanımını daha da arttırabilir. Bu nedenle bazı devletler Bitcoin’i yasaklamaktan ziyade kendi ulusal kripto paralarını çıkarmaya başladılar.
Lütfen Bkz: Yatırım yapmadan önce bu Bitcoin anket sonuçlarına bakmalısınız!