Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Bitcoin grafiğinde yükseliş işaretleri artıyor! Nihayet yükseliş formasyonu oluştu!
Bitcoin grafiğinde yükseliş işaretleri!
Bitcoin, 14 Temmuz’da 32.820$’a yükselmeden önce 31.550$’a düşerek çekiç formasyonu ile birlikte bir boğa mumu* oluşturdu.
(*Bullish Hammer (çekiç boğa), düşüş trendlerinin sonunda ortaya çıkan bir mum formasyonudur.
Üst üste gelen kırmızı mumlarla devam eden bir düşüş trendinin sonunda oluşur. Burada parite açılışta satış yer ve daha düşük fiyatları gördükten sonra alıcılar baskın hale gelir ve fiyatı yukarı taşır. Bu mumun kapanışı ise günün en yüksek seviyesinde gerçekleşir.)
Şu anda parite, düşen paralel kanalın ortasında kalmaya çalışıyor. Bu da kanaldan çıkışın yakın olduğuna işaret ediyor.
Bitcoin grafiğinde çekiç boğa (bullish hammer) formasyonu!
BTCUSD 14 Temmuz’a düşüşle başladı. İlk başta 31.550$’a düştü ve hatta neredeyse 31.300$’lık yatay destek alanına dokundu.
Ancak bu alana dokunur dokunmaz hızlı bir şekilde geri döndü ve 32.820$’lık bir kapanışa ulaştı. Bu hareket, uzun bir alt fitili olan bir boğa çekiç formasyonu (yeşil simge) oluşturdu.
Fakat yükselen mum çubuğuna rağmen, günlük zaman dilimindeki teknik göstergeler düşüş gösteriyor. Bu, özellikle Stokastik osilatördeki (kırmızı simge) bearish cross (ayı geçişi) ile daha belirgin hale geldi.
Şu an için en önemli direnç alanı 40.550 dolarda. Bu hedef aynı zamanda, 0,382 Fib geri çekilme seviyesi ve yatay bir direnç alanıdır.
İki saatlik grafik, BTC’nin 30 Haziran’dan beri düşen bir paralel kanalda hareket ettiğini gösteriyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltme hareketleri ile sonuçlanir, bu nedenle yakin vadede bir patlama olasılığı yüksek görünüyor.
Ayrıca dün (14 Temmuz) 0,618 Fib geri çekilme destek alanında bulunan kanalın destek hattına (yeşil daire) çok yaklaştı.
Şu anda kanalın ortasında önemli bir dirençle karşı karşıya (kırmızı simge). Kanaldan çıkış bileti olarak, bu seviyeyi geri alması gerekiyor.
Böyle bir hareket, aynı zamanda hem iki saatlik MACD hem de RSI’nin yükseliş bölgesine geçmesini sağlayacak.
Bitcoin Elliot Analizi ve dalga sayımı
Analistler, dalgalarla gösterilen sürü psikolojisini tespit ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin etmek için Eliott Wave* teorisini kullanır.
*Elliot Dalga Teorisi nedir?
Elliot Dalga Teorisi, Ralph Nelson Elliot’un, kitle hareketlerinin yinelenen dalga formasyonlarını analiz ederek tahmin yürüttüğü bir teoridir. Ona göre piyasada gerçekleşen hareketlerin belirli bir nedeni var ve oluşan hareketler kendinden sonraki hareketleri de etkileyebilecek önemli verileri oluşturur.
Hareketler her zaman aynı çizgiyi takip etmese de fiyat değişimleri her zaman belirli bir yapısal düzeni korur. Bu düzene de “dalga düzeni” denir.
14 Temmuz’un en düşük seviyesinden başlayan sıçrama, diagonal bir yapıyı andırsa da daha çok beş dalgalı bir yapıya benziyor. Eğer öyleyse; parite yukarı doğru hareket etmeden önce ya 32,370 dolardaki 0,5 Fib geri çekilme seviyesinde veya 0,618 Fib’e denk gelen 32,176 dolarda destek bulabilir.
Ayrıca kanalın tamamı karmaşık bir W-X-Y düzeltme yapısının parçası olabilir. Kanaldan çıkış bunu doğrulayacak ve bu da muhtemelen BTC’yi 40.550$‘a yakın bir aralığa doğru götürecek.