Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Kripto para ve Bitcoin alım satım sinyallerini tespit etmek için kullanılan birçok teknik gösterge vardır. Bu teknik göstergelerden birisi de Awesome Osilatörü. Haberin içeriğinde uzun dönemli Awesome Osilatöründeki değişimi görüyoruz.
Bitcoin alım ve satım sinyaller için teknik analiz
Finansal teknik analizlerinde ilgili finansal varlığın fiyatlarının alım yada satım sinyallerini tespit etmek için kullanılan çeşitli osilatörler vardır. Bu osilatörler sayesinde ilgili finansal varlığın fiyatlarındaki trend değişimleri de tespit edilebilir. Örneğin fiyatları düşüş (artış) trendine girmiş olan bir kripto paranın fiyatlarının ne zaman artmaya (azalmaya) başlayacağı tahmin edilebilir.
Bitcoin ve kripto para piyasalarında sıklıkla duyduğumuz osilatörlerden bazıları MACD ve RSI osilatörleridir. Birçok kripto para borsası, fiyat göstergelerinde bu değerleri hesaplamak için sekmeler barındırmaktadır.
Bu haberimizde CoinDesk’ten Sebastian Sinclair’in okuyucuları ile paylaştığı “Awesome Oscilatörünü” siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz. Awesome Osilatörü (AO) basit bir formülle hesaplanıyor:
Medyan Fiyatı = (Yüksek Fiyat + Düşük Fiyat)/2
AO =SMA (Medyan Fiyatı, 5)-SMA(Medyan Fiyatı, 34)
SMA: Basit Hareketli Ortalama
Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu hesaplamaları sizin adınıza bilgisayar gerçekleştiriyor.
Aşağıdaki grafikte Bitcoin için hesaplanmış AO grafiğini görüyoruz. Grafik haftalık ortalama Bitcoin fiyatlarını yansıtmaktadır.
Yukarıdaki grafik “saucer” ve “ikiz zirve” diye iki önemli form oluşturuyor.
Saucer, histogram değerleri sıfırın üstünde ise alım sinyali veriyor. Bir Saucer alım sinyali için histogram çizgileri sıfırın üstünde olmalı, iki histogram çizgisi kırmızı iken üçüncüsünün yeşil ve diğer ikisinden yüksek olması gerekiyor.
Bitcoin 17 Temmuz-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında saucer formu oluşturmuş ve alım sinyali vermişti. Sonrasında da Bitcoin, 20 bin dolara doğru tarihi boğa koşusuna başlamıştı.
Eğer “İkiz Zirve” sıfırın altında oluşuyorsa alım sinyali oluşturabilir. İkinci zirvenin sıfıra yakın olması gerekiyor. Yukarıdaki grafikte Aralık 2018’de ikiz zirveler oluşmaya başladığını görüyoruz.
Aşağıdaki grafikte Bitcoin için güncel Awesome Osilatörünü görüyoruz.
Aşağıdaki grafikte ise Ethereum için güncel Awesome Osilatörünü görüyoruz.
Not: Bu yazı yatırım tavsiyesinde bulunmamaktadır. Bilgilendirme amaçlıdır.