Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.
Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında ilk resmi NFT ürünü piyasaya çıkıyor.
Birleşmiş Milletler, NFT çıkarıyor!
Pek çok ana akım marka ve ünlü, reklam ve tanıtım faaliyetlerinin bir parçası olarak NFT, Non-Fungible Token’lere yöneldiler. Bu akıma son katılan ise Birleşmiş Milletler (BM) oldu.
Birleşmiş Milletler, iklim krizi konusunda farkındalık yaratmaya yönelik, tanırım faaliyeti olarak NFT çıkaracağını duyurdu.
İlgili: NFT nedir? Non-fungible Token nedir?
BM’den yapılan açıklamaya göre, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen ve adına “DigitalArt4 Climate” (İklim için dijital Sanat) denilen girişim sonunda başarılı bulunan sanat eserler NFT’ye dönüştürülecek.
Girişimle ilgili sanat eserleri geçtiğimiz süreçte İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konderansı’nda sergilenmişti. BM Habitat gurubu NFT iklim girişimini şekillendirmek için Unique Network, IAAI Glocha ve Exquisite Workers gibi oluşumlarla ortaklıklar kurdu.
Konuyla ilgili konuşan, Unique Network CEO’su Alexander Mitrovish şunları söylüyor:
Distibuted ledger teknolojisinin ve açık kaynakların, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma hususunda kullanıldığı için heyecanlıyız.
Unique Network bu önemli Birleşmiş Milletler girişimi ile işbirliği yapmaktan son derece gururluyuz.
NFT pazar patlaması sanat faaliyetlerini destekliyor
NFT olarak bilinen Non-Fungible Tokenler ilk olarak 2012-2013 döneminde kripto alanına dahil oldu. Bununla birlikte 2017 yılına gelindiğinde, taraftar tokenleri farklı markaların tokenleri daha fazla etkileşim elde edebilmek için NFT kullanmaya başladı.
NFT’nin asıl patlaması ise 2021 yılında oldu. NFT’ler artık koleksiyon parçaları olarak yüksek ücretlere alınıp satılır oldu.