okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-5.97%
Bitcoin
60.052,94 USDT
eth
ETH
-8.39%
Ethereum
2.946,90 USDT
bch
BCH
-8.38%
Bitcoin Cash
426,09 USDT
xrp
XRP
-3.87%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-6.52%
Litecoin
78,07 USDT
bnb
BNB
-3.88%
Binance Coin
569,83 USDT
sol
SOL
-11.13%
Solana
122,43 USDT
avax
AVAX
-8.66%
Avalanche
32,23 USDT
ada
ADA
-5.34%
Cardano
0,43 USDT
dot
DOT
-7.2%
Poladot
6,11 USDT
doge
DOGE
-8.73%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-8.82%
Shiba Inu
0,00 USDT

Bitcoin’in piyasa değeri 4.5 trilyon dolar olur diyen uzmanın BTC fiyat beklentisi

Bitcoinin değeri neden düşüyor
Bitcoinin piyasa değeri düşüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Yatırım uzmanı ve ARK Invest CEO’su, Bitcoin’in piyasa değerinin çok hızlı bir şekilde yükselerek dünyada birçok fiat para biriminden bile daha değerli olabileceğini söylüyor. Uzmanın BTC fiyatı için beklentisinin ne olduğuna bakalım.


Yatırım uzmanından Bitcoin için 4,5 trilyon dolara patlama tahmini: BTC fiyatı ne kadar olur?

Yatırım fonu ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Bitcoin destekçisi Peter McCormack’e “Bitcoin ne yaptı?” konulu bir röportaj verdi. Cathie Wood, Bitcoin’in aslında ne olduğunu önde gelen bir ekonomist olan Art Laffer’e sorduğunu söylüyor. Ondan, BTC’nin whitepaper belgesini didik didik edmesini istemiş. Asıl merak ettiği ise Bitcoin’in para birimlerinin üç temel görevlerinden hangisi olduğunu belirlemek. Bu temel üç görevi: değer saklama aracı, hesaplama birimi ve ticaret aracı.

Wood, Laffer’in Bitcoin’in potansiyel olarak ABD Doları’na değer sağlayan bir varlık olabileceğini belirtiyor. Sözlerine şöyle devam ediyor:

“Art Laffer, Bitcoin’i didik didik etti. Çok muhteşemdi ve bize gelerek dedi ki ‘Altın standardından çıkmamızdan bu yana bunu arıyorduk’. Ayrıca devamında ‘Bu bir kullara dayanan bir para politikası ve kurallara dayanan bir para sistemi. Bizim de bu kurallara dönmemiz gerekiyor.’ Ben de ona ‘Bu ne kadar büyük olabilir?’ diye sordum. Cevabı, ‘ABD ekonomisinin tabanının büyük olabileceği kadar’ oldu.”

Bitcoin’in piyasa değeri konusunda da görüş alış verişi yapan Wood ve Laffer, BTC’nin 4.5 trilyon dolar piyasa değerine ulaşabileceğini belirtiyor. Bu piyasa değerini Bitcoin’in maksimum arzı üzerinden hesapladığımızda ise coin başına 200,000 dolardan fazla bir fiyat ediyor.

İlgili – Coinbase’den 1 milyar dolarlık Bitcoin çıkışı neyin habercisi?

cathie wood

Wood, Laffer ile yaptığı görüşmeden sonra (o zamanlar Bitcoin düşük bir seviyeden işlem görüyordu) 100,000 dolarlık Bitcoin aldığını belirtiyor. Hatta ne kadar BTC aldığını bile bilmiyor. Şöyle devam ediyor:

“Daha önce bunu açıklamadım ama o zaman Bitcoin’e 100,000 dolarlık yatırım yapmıştım. Hatta ne kadar BTC ettiğini bile bilmiyorum. O zaman saymıyordum. Hepsini sakladım. Çünkü Laffer ile konuştuktan sonra böyle bir adım atmanın gerekliliğini hissetmiştim.”

Bitcoin fiyatı şu an 19,215 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri 368 milyar dolar. 4.5 trilyon dolar piyasa değerine yükselmesi ise yüzde 1,122’lik bir yükseliş demek.

İlgili – Bitcoin’de beklenen büyük kırılma yakın mı?

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.