Loading...
btc
BTC
-4.88%
Bitcoin
60.750,83 USDT
eth
ETH
-6.82%
Ethereum
2.997,56 USDT
bch
BCH
-6.74%
Bitcoin Cash
433,76 USDT
xrp
XRP
-4%
Ripple
0,49 USDT
ltc
LTC
-5.59%
Litecoin
78,84 USDT
bnb
BNB
-5.42%
Binance Coin
560,72 USDT
sol
SOL
-7.33%
Solana
127,67 USDT
avax
AVAX
-6.84%
Avalanche
32,87 USDT
ada
ADA
-4.76%
Cardano
0,44 USDT
dot
DOT
-6.55%
Poladot
6,16 USDT
doge
DOGE
-6.4%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.86%
Shiba Inu
0,00 USDT

“Siyah Kuğu” yazarından endişe verici kripto kışı yorumu

Bitcoin ve kripto için korkutan “buz çağı” tahmini
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

“Siyah Kuğu” kitabı ile ünlü olan Nassim Nicholas Taleb, kripto kışı konusunda endişe verici bir yorumda bulundu. Ona göre kripto kışından daha çok bir “buz çağı” yaşıyor olabiliriz. Açıklamasının ayrıntılarına bakalım.


“Siyah Kuğu” yazarından endişe verici kripto kışı yorumu

“Siyah Kuğu” kitabının yazarı Nassim Nicholas Taleb, bu aralar sık sık kullanılan kripto kışı ifadesini eleştirdi. Kripto kışı, kripto para piyasasında fiyatların uzun bir süre dip seviyelerde kalması anlamına geliyor.

Tabii kripto kışı demek, aynı zamanda burada bir mevsimsellik olduğu da demek. Yani kıştan ve ayı piyasasından sonra her zaman bir bahar gelir. Taleb’e göre ise buradaki mantık doğru değil.

Ünlü bir matematikçi olan Taleb, geçici olarak görülen kripto kışının tam teşekküllü “buz çağına” dönüşebileceğini belirtiyor. Buz çağı, buzulların yaklaşık 11.500 yıl boyunca gezegenin büyük bir bölümünü kapladığı tarihi bir dönem.

İlgili – Uzman analiste göre Bitcoin’de bu seviyeye kadar çöküşe hazırlıklı olmalı

Altcoinler kripto kışı seviyelerine geri döndü. Bitcoin 7,000 dolar desteğini kırarken, daha büyük bir düşüş altcoin piyasasında var.

Buz çağı ifadesi medyada 2018 yılında popüler olmuştu. Söz konusu yıl Bitcoin fiyatı 12 ay boyunca yüzde 80’den fazla düşmüştü. Bu sert kripto kışı dönemi ise 2017 yılındaki tarihi boğa piyasasından sonra gelmişti. Bu boğa dönemi ise tarihte ilk defa kripto paraları ana akıma taşımıştı.

Şimdi 2022 yılına gelirsek, tipik bir kripto kışının tüm işaretlerini artık görüyoruz. KoinMedya olarak daha önce Terra ve Three Arrows Capital gibi sektörün önemli isimlerinin başına gelenleri haber vermiştik. Son iki ayda ise piyasa da büyük bir çöküş yaşadı. Diğer yandan ise BlockFi, Coinbase ve Gemini gibi sektör liderleri de çalışanlarından dikkat çeken oranda bir kısmının işine son verdi. Gerekçe olarak ise kripto kışı gösterildi.

İlgili – Bitcoin ve kripto piyasası için bir kötü haber de Coinbase’den

Dünyanın lider kripto parası ise bu süre zarfında, son gördüğü zirve seviyeden yüzde 70 oranında değer kaybetti. Ancak bazıları, kısa süre önce görülen 17,600 doların dip seviye olmayacağını belirtiyor.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.