İşte Tesla’nın Bitcoin yatırımından yaptığı zararın bilançosu!

İşte Tesla'nın Bitcoin yatırımından yaptığı zararın bilançosu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Tesla’nın Bitcoin yatırımından kaydettiği zarar ne kadar? ABD Menul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na sunulan son raporda, elektrikli araç devi Tesla’nın kaç Bitcoin’i olduğu ve 2021’de kripto yatırımından ne kadar zarar ettiği açıklandı.

Tesla’nın Bitcoin yatırımı ve değer düşüklüğü zararı açıklandı

ABD Menul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’na sunulan son rapora göre, Tesla, 2021’de Bitcoin’de 1,26 milyar doları bulan net defter değer* ile birlikte, 101 milyon dolarlık zarar (değer düşüklüğü zararı*) kaydetti.

(*Net defter değeri, bir şirketin bilançosunda yer alan hesap defterlerine göre şirket varlıklarının net değerini ifade eder. Değer düşüklüğü zararı ise; bir varlığın veya nakit bir değeri olan birimin defter değerinin geri kazanılabilir tutarı aşan kısmını ifade eder.)

İlgili: Tesla, Bitcoin’e yeniden kapılarını açar mı? İşte elindeki Bitcoin miktarı! 

İşte Tesla'nın Bitcoin yatırımından yaptığı zararın bilançosu!

İlgili: Güncel Bitcoin (BTC) fiyat tahmini, gelecek beklentisi 2022- 2025

Tesla’nın kaç Bitcoin’i var?

Elon Musk’ın şirketi elektrikli araç üreticisi Tesla, resmi kayıtlara göre 2021’in sonunda yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) tutuyordu.

Şirket, geçtiğimiz cuma ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu yıllık raporda, Tesla’nın 31 Aralık 2021 itibariyle elinde bulundurduğu BTC’lerin mevcut piyasa koşullarındaki adil piyasa değerinin (piyasa değerinin) 1,99 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Şirket geçtiğimiz yıl şubat ayında 1,5 milyar dolarlık tarihi bir BTC alımı gerçekleştirmişti. Raporda ise şimdi, Tesla’nın BTC varlıklarının bir kısmını Mart 2021’de 128 milyon dolarlık kazanç elde ederek sattığına yer verildi.

Ancak raporda; 2021’de Tesla’nın Bitcoin yatırımında 101 milyon dolarlık bir değer düşüklüğü zararı olduğu kaydedildi. Şirket raporda bu zararı şöyle açıkladı: 

“31 Aralık 2021 itibariyle, tutulan dijital varlıklarımızın defter değeri 1,26 milyar dolardı ve bu da 101 milyon dolarlık kümülatif bir değer düşüklüğünü yansıtıyor.”

KoinMedya olarak daha önce söylediğimiz gibi; Tesla, 2021’in ilk çeyreğinde BTC’lerinin bir kısmını sattı ve 272 milyon dolarlık net gelir elde etti. Tesla, Mayıs 2021’de çevresel kaygılar nedeniyle, Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etme kararını askıya almasına rağmen, şirket hala BTC’leri elinde tutuyordu.

Bitcoin Treasuries. Net’den alınan verilere göre, Tesla şu anda yaklaşık 43.200 BTC’ye sahip. Ve bu da şirketi, Michael Saylor’un 31 Ocak itibariyle toplam 125.000 BTC tutan şirketi MicroStrategy’den sonra ikinci en büyük Bitcoin yatırımcısı yapıyor.

İşte Tesla'nın Bitcoin yatırımından yaptığı zararın bilançosu!

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.