Loading...
btc
BTC
-4.18%
Bitcoin
61.193,07 USDT
eth
ETH
-6.52%
Ethereum
3.006,93 USDT
bch
BCH
-5.56%
Bitcoin Cash
439,22 USDT
xrp
XRP
-3.89%
Ripple
0,50 USDT
ltc
LTC
-5.6%
Litecoin
78,84 USDT
bnb
BNB
-4.29%
Binance Coin
567,37 USDT
sol
SOL
-6.49%
Solana
128,83 USDT
avax
AVAX
-7%
Avalanche
32,81 USDT
ada
ADA
-5.83%
Cardano
0,43 USDT
dot
DOT
-5.58%
Poladot
6,22 USDT
doge
DOGE
-6.35%
Doge Coin
0,13 USDT
shib
SHIB
-7.12%
Shiba Inu
0,00 USDT

Elon Musk’ın şirketi Tesla’dan heyecan verici Bitcoin açıklaması

Bitcoin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın bu yılın başında Bitcoin ödemeleri kabul etmesi ve BTC satın alması, lider kripto para fiyatına boğa etki yaparak yeni ATH değerine taşımıştı. Şimdi Tesla’dan bir kez daha heyecan verici Bitcoin açıklaması geldi.


Tesla’dan heyecan verici Bitcoin açıklaması

Elon Musk’ın elektrik araç şirketi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) gönderdiği çeyrek dönem raporunda, ürün ve hizmetleri için yeniden kripto para işlemlerini denemeye başlayacağı konusunda bilgi verdi.

Tesla, ödemelerde Bitcoin kabul etmeyi Mayıs ayından askıya almıştı. Sebep olarak ise çevresel endişeler gösterilmişti. Özellikle de BTC madenciliğinin yüksek enerji tüketimine dikkat çekilmişti.

İlgili – Kripto piyasasına geri dönen Elon Musk’ın odağındaki sürpriz 2 coin

Tesla yeniden Bitcoin kabul etmeye başlayabilir

Tesla şirketi, Pazartesi günü SEC’e çeyrek dönem raporunu sundu. Burada, bu yıl ne kadar kripto para ve Bitcoin altığı ile ilgili bilgiler de yer alıyor.

Tesla, 2021 yılının 9 ayı boyunca “yaklaşık olarak 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını” bildiriyor. Tesla’nın 2. Çeyrek bilançosu, 1.26 milyar dolar değerinde Bitcoin gösteriyor.

bitcoin

Raporda ayrıca 31 Mart’ta biten birinci çeyrekte Tesla’nın “yürürlükteki yasalara tabi olarak belirli bölgelerde ürünlerin bazılarının satışı için ödeme olarak Bitcoin kabul ettiği” bilgisi de yer alıyor. Ancak buna rağmen BTC ödemelerinin “Mayıs 2021’de askıya alındığı” da belirtiliyor. Tesla şöyle diyor açıklamanın devamında:

“Gelecekte, ürün ve hizmetlerimiz için kripto para birimleri ile (“dijital varlıklar”) işlem yapma uygulamasını yeniden başlatabiliriz.”

İlgili – Elon Musk ve Tesla, Bitcoin alarak turnayı gözünden vurmuş

Elektrik araç şirketi Tesla’nın piyasa değeri bu hafta 1 trilyon dolara ulaşıştı. Şirket, Bitcoin ödemelerini, çevresel etkilerden dolayı askıya aldığını da açıklıyor. Buna göre Bitcoin madenciliği ve işlemlerinde artan oranda fosil yakıt kullanılıyor. Özellikle de kömür. Herhangi bir yakıttan daha kötü emisyona sahip.

Tesla CEO’su Elon Musk ise Bitcoin madencilerini yenilenebilir enerji kullanmaya ikna etmeye çalışmıştı.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.