okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.64%
Bitcoin
63.453,89 USDT
eth
ETH
-1.32%
Ethereum
3.174,40 USDT
bch
BCH
-0.51%
Bitcoin Cash
462,73 USDT
xrp
XRP
0.26%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
-0.38%
Litecoin
83,19 USDT
bnb
BNB
0.63%
Binance Coin
596,54 USDT
sol
SOL
-1.44%
Solana
135,78 USDT
avax
AVAX
-1.82%
Avalanche
34,64 USDT
ada
ADA
-0.36%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
-0.21%
Poladot
6,57 USDT
doge
DOGE
-0.3%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Çin merkez bankası DBS ve HSBC birlikte hareket etmek için GSBN ile ortak oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkez bankası DBS ve HSBC ticaret danışmanlığı oluşturmak ve  birlikte hareket etmek için GSBN ile ortak oldu.

 

Çin merkez bankası DBS ve HSBC ticaret finansmanının dijitalleştirilmesi konusunda GSBN ile ortak oldu

 

Üç banka, Çin merkez bankası , Singapurlu DBS ve HSBC, bir ticaret finansmanı danışmanlığı oluşturmak için yakın zamanda blockchain tabanlı bir ticaret platformu başlatan Hong Kong merkezli kar amacı gütmeyen bir konsorsiyum olan Global Shipping Business Network (GSBN) ile ortaklık kurdu. grup, Forkast ile paylaşılan bir medya açıklamasına göre.

 

Çin merkez bankası DBS ve HSBC ortaklığı

 

  • Ticaret finansmanı, ithalat ve ihracat işlemlerinin finansmanı, küresel ticaret için hızlı ve kolay hale getirdiği söyleniyor. Bununla birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmeler genellikle ticaret finansmanı elde etmede zorluklarla karşı karşıyadır ve mevcut ticaret süreçleri büyük ölçüde kağıt tabanlıdır ve verimsizliklerle doludur. Uluslararası Ticaret Odası’na (ICC) göre, tahmini küresel ticaret finansmanı açığının 1,5 trilyon ABD Dolar olan miktarın  2025 yılına kadar 2,5 trilyon ABD Dolarına ulaşması bekleniyor. ICC, dijital ticaretin, bankaların ticaret finansmanı açığını kapatmasına yardımcı olmak için önemli bir olanak olarak görüldüğünü söyledi.

 

  • GSBN’nin ticaret finansmanı danışma grubu, ortak kuruluşların mevcut süreçlerini dijitalleştirmelerine ve iyileştirmelerine yardımcı olarak finansman açığını kapatmayı ve KOBİ’ler için finansman desteğini artırmayı amaçlıyor. GSBN CEO’su Bertrand Chen, “COVID-19 salgını, kağıdın daha verimli, güvenilir dijital sistemler lehine ortadan kaldırılabileceği birçok alanı bize gösterdi” dedi. “Nakliye sektörü ve finans arasındaki simbiyotik ilişki göz önüne alındığında, 1,5 trilyon dolarlık ticaret finansmanı açığını kapatmak için bankacılık süreçleriyle nasıl bağlantı kurabileceğimizi ve bunları nasıl geliştirebileceğimizi araştırmalıyız.”

 

  • GSBN, danışma grubunun küresel tedarik zinciri ve finans kurumları arasındaki bağlantıları iyileştirmek için gereken teknik, yasal ve düzenleyici çerçeveleri araştıracağını söyledi. Grup ayrıca bankaların finansman sürecini iyileştirmek için elektronik Konşimento ve diğer tedarik zinciri verileri gibi dijital çözümleri test edecek.

 

  • DBS Bank Genel Müdürü ve Ürün Yönetimi Grup Başkanı Sriram Muthu Krishnan, “Nakliye ve lojistik oyuncularını dijital bir ekosisteme getirmek, kritik bilgi ve belgelerin ticaret akışındaki birden fazla katılımcı arasında sorunsuz bir şekilde paylaşılmasını, işlenmesini ve işlenmesini sağlayacak” dedi. 

 

  • GSBN’ye göre, üyeleri dünyadaki tüm nakliye konteynırlarının üçte birini idare ediyor. Bu yılın başlarında kurulan konsorsiyum, kısa bir süre önce küresel ticaret için blok zinciri platformunu ve Asya’da Kargo Yayını uygulamasının kullanıma sunulmasını başlattı.

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.