okx_koinmedya
okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.78%
Bitcoin
63.369,60 USDT
eth
ETH
-1.43%
Ethereum
3.170,69 USDT
bch
BCH
-0.72%
Bitcoin Cash
461,75 USDT
xrp
XRP
-0.62%
Ripple
0,51 USDT
ltc
LTC
-0.46%
Litecoin
83,13 USDT
bnb
BNB
1.59%
Binance Coin
602,27 USDT
sol
SOL
-1.34%
Solana
135,93 USDT
avax
AVAX
-1.24%
Avalanche
34,84 USDT
ada
ADA
-0.6%
Cardano
0,45 USDT
dot
DOT
-0.19%
Poladot
6,58 USDT
doge
DOGE
-0.48%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.57%
Shiba Inu
0,00 USDT

4,000 kurumsal yatırım fonuna kripto paralara yatırım için yeşil ışık

Kurumsal Bitcoin yatırımcısı kaçıyor! Rekor fon çıkışına en büyük destek 'O' ülkeden!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Canlı sohbete katılmak, haber, uzman görüşü ve piyasa sinyallerini anında almak için TELEGRAM, TWITTER, FACEBOOK, INSTAGRAM’dan bizi takip edin.

Almanya yeni bir yasa kabul etti. Bu yasa, 4,000’den fazla kurumsal yatırım fonuna kripto paralara yatırım izni veriyor. Bu aynı zamanda kitlesel bir kripto benimsenmesi dalgası başlatabilir. Ayrıca Almanya kurumsal yatırım merkezine dönüşecek.


Almanya’da yeni yasayla 4,000 kurumsal yatırım fonuna kripto paraya yatırım izni

2021 yılı kripto paranın kurumsallar tarafından benimsenmesi için dönüm noktası oldu. Yıllarca her an yok olabilir denilen kripto para piyasasına kurumsallar kucak açtı. Böyle bir ortamda hükümetler de bu alana ilgi göstererek açık düzenleyici çerçeveler hazırlıyorlar. Almanya’da ise hükümet yeni bir yasa çıkardı. Bu yasa, binlerce kurumsal şirketin kripto paralara yatırım yapmasının yolunu açıyor.

Almanya’da yeni yasa 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Bu yasa, 4,000’den fazla kurumsal yatırım fonu ve varlık yöneticisi şirkete yüzde 20’ye kadar kripto paralara yatırım yapma izni veriyor. Kripto para topluluğu bu haberi heyecanla karşıladı.

İlgili – JPMorgan’dan yüreklere su serpen haber: Bitcoin ve kripto paralar…

Almanya birçok açıdan bu alanda öncü. Bu ülkedeki kurumsal şirketlerin kripto paralara yatırım yapması büyük ölçekli kripto benimsenmesini tetikleyecek. Kurumsallar kripto sektörü için kilit öneme sahip. Çünkü kurumsalların gelmesinin yüklü alımlar getireceği ve kripto sektörünün volatilitesine çözüm olacağı düşünülüyor. Bunlara ek olarak bu adım Almanya’yı finansal yatırım merkezine de dönüştürebilir.

Alman milletvekili Frank Schäffler, bir röportajında bu adımı övgü ile karşıladığını belirtiyor. Şöyle diyor:

“Alman yatırım fonlarının (Spezialfonds) kripto paraları kabul etmeye başlaması kriptonun benimsenmesi için önemli bir adım. Şimdi bu yasa doğru yönde atılmış bir adım ve bunu hoş karşılıyoruz.”

Geçen hafta ise Alman finansal denetim kurumu BaFin, Coinbase’e kripto muhafaza lisansı vermişti. BaFin, basın duyurusunda, Almanya’da bu lisansı alan ilk kuruluşun Coinbase olduğunu doğruladı. Almanya, geçtiğimiz Kasım ayında kripto şirketlerin kripto muhafaza lisansı almasını gerektiren yeni yasa çıkarmıştı. Coinbase de bu lisans için yazın başvurmuştu. BaFin aynı zamanda başvuruları son aşamalarda olan diğer şirketler de olduğunu ve önümüzdeki aylarda bunlara da ilgili lisans verileceğini bildirdi.

İlgili – ABD finans devleri kripto paraların kokusunu aldı

Kaynak

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.