okx_koinmedya
okx_koinmedya
Loading...
btc
BTC
-0.64%
Bitcoin
63.453,89 USDT
eth
ETH
-1.32%
Ethereum
3.174,40 USDT
bch
BCH
-0.51%
Bitcoin Cash
462,73 USDT
xrp
XRP
0.26%
Ripple
0,52 USDT
ltc
LTC
-0.38%
Litecoin
83,19 USDT
bnb
BNB
0.63%
Binance Coin
596,54 USDT
sol
SOL
-1.44%
Solana
135,78 USDT
avax
AVAX
-1.82%
Avalanche
34,64 USDT
ada
ADA
-0.36%
Cardano
0,46 USDT
dot
DOT
-0.21%
Poladot
6,57 USDT
doge
DOGE
-0.3%
Doge Coin
0,14 USDT
shib
SHIB
-0.41%
Shiba Inu
0,00 USDT

Ripple başarılı olmasına neden olacak 4 sebep?

Ripple ve XRP 4 Nedenden
Ripple ve XRP 4 Nedenden
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bu makalede Ripple ve XRP’nin neden başarılı olacağını  herkesin anlayabileceği bir şekilde açıklamaya çalışacağım.

Aslında bunu anlamak için bankacı veya blockchain uzmanı olmanıza da gerek yok. Gerekçeler oldukça basit ve basit olmanın dayanılmaz bir cazibesi vardır.


 

Ripple ve XRP 4 Nedenden Dolayı Başarılı Olacak

 

Ripple, Dünyanın İhtiyacı Olan Bir Sorununu Çözüyor.

Ripple‘ye antipati duyan veya karşı olan insanların öncelikle bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Kripto para piyasasındaki bir çok yatırımcının bankacılık ve finans dünyasından hoşlanmadığı anlaşılabilir bir durum. Ancak gerçekçi bir yaklaşımla meseleye bakarsak, banka ve finans kuruluşlarının uzun bir süre daha hayatımızda olacağını kabul etmek gerekiyor. Bankalar modern topluluğun ve kurulu dünya düzenin vazgeçilmezi konumunda. Hükümetler, bu yapının dağılmasını, hem güvenlik gerekçesi hemde ekonomik menfaatlerinden dolayı kolay kolay vaz geçmezler. Ripple’in CEO’su Brad Garlinghouse bu gerçeğin farkında, bu nedenle finans kurumlarına ve bankalara ”tu kaka”  demeden, onlarla birlikte çalışıyor.

Kripto para endüstrinin tümünün, düzenleyicilerle birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu kabul etmesi gerekiyor, bu son derece önemlidir, sistemle çalışmak zorundayız […] Blockchain devrimi bankacılığı ve finansal kurumları içeriden fethedecek, onları dışlayarak başarılı olamazsınız” Bu son derece doğru ve soğuk kanlı bir yaklaşım

Yeni teknolojiler geliştirebilir, uzayın daha derin noktalarına uzay mekiği gönderebilir, çok daha hızlı arabalar üretebilirsiniz. Sonuçta bir ödeme altyapısına ihtiyacımız var. Buna rağmen, para transferinde hala 3-5 gün arasında bir zaman ihtiyaç duyuluyor. Ripple bu soruna odaklanıyor, çünkü hedeflediği ve çözüm üretmeye çalıştığı sektörün ticari hacmi 27 trilyon dolar. 27 trilyon dolarlık bir transferin, işlem maliyetlerini unutmayalım, korkunç bir maliyetten bahsediyoruz, neyse ki Ripple bu sorunu çözüyor. Bu sizin ve bizim paramız.

Ripple Sadece Bir Şirket

En fazla eleştirilen konu, benim ise en fazla konuşmak istediğim şey tam da bu. Ripple‘yi eleştirenlerin gözünde bu kötü bir şey aslında pekte kötü olmadığını söyleye bilirim. Bankalar ve ve tüm ödeme ekosistemini ele alalım, Ripple gibi esnek ve merkezi bir yapı bu kurumlarla çalışabilir. Bu şirket finans dünyasını değiştirme gücüne sahip çünkü günümüz sisteminin kuralları çerçevesinde çalışıyor. Bu kurumlar değişime ve dönüşüme karşı değiller, sadece muğlaklığı sevmiyorlar. Ripple onlar içinde ideal bir şirket.

Madenciliğin Olmaması Avantaj

Bitcoin ve madenciliği olan kripto paraların temel sorunlarından biri tüketilen enerjidir. Geleceğin global parasının, madencilik içermeyen bir kripto para olacağı net bir şekilde görülüyor. Daha anlaşılabilir, kullanımı daha kolay…

Bir çok kripto para PoW (Proof of Work) algoritması kullanıyor. Bu, işlemlerin onaylanması için madenciliğe bağımlı olmak anlamına geliyor. Blockchainin iddası olan ”merkezi olmama ve tekelleşmeme” kavramı kontrolü elinde bulunduran devasa madencilik şirketi ile zarar görüyor. Bu madencilik şirketlerinin, daha kârlı bir kripto paranın madenciliğini yapmayacağını kim garanti edebilir? Ethereum bu sorunu gördüğünden dolayı PoS (Proof of Stake) algoritmasına dönüyor.

Ripple’nin böyle bir sorunu yok, Madencilik mi kocaman bir ”sıfır”. Ripple consensus denilen bir süreçle çalışıyor. Consensus tüm ağın kabul ettiği bir süreçtir. XRP muhasebe defterindeki tüm işlemler doğrulayıcılar tarafın onaylanıyor ve herkes kendi doğrulayıcısını başlatabiliyor.

Ripple UNL ( Benzersiz Düğüm Listesi) adında bir sistem kullanıyor. Buradaki benzersizlik, aynı grup veya bireyler tarafından çalıştırılmayan düğümler anlamına gelir. Bir düğüm, bir muhasebe defterini yalınızca kendi özel doğrulama anahtarı ile imzalama yetkisine sahiptir ancak bu şekilde doğrulama süreci tamamlanır. Oluşturulan her UNL için Ripple kendi doğrulayıcı düğümlerinden ikisini serbest bırakır bu da Ripple’yi eleştirilen ”merkezi” olma sorunundan uzaklaştırıyor. Ripple kademeli olarak bu yapıdan tamamen kurtulmuş olacak

Ripple Düzenleyiciler ile Çalışmaya Devam Edecek

Bir şeyi kabul edelim düzenleyicilerle çalışmak zorundasınız, zaten düzenleyicilerin sektöre ağırlığını koymaya başladığını hepimiz görüyoruz. Merkezi yapıya diklenerek değil, uzlaşarak büyümeyi tercih etmek bu endüstrinin çıkarları için daha doğru bir adımdır. Yasa ve düzenlemelere uyumlu olmayan bir çok kripto paranın çöp olma ihtimali son derece yüksektir. Bu günlerde yaşanan FUD‘un bile Bitcoin ve altcoinlerde nasıl bir etkiye sahip olduğunu hepimiz görüyoruz. Kripto paranın şu anki durumuna bakıldığında sektörün netliğe ihtiyacı olduğunu hepimiz kabul ediyoruz.

Kara para aklama önlemeleri (AML) ve müşteri tanımlama (KYC) gibi uygulamalar Ripple muhasebe defterinde tamamen kayıtlıdır. Düzenemeler yürürlüğe tam olarak yürürlüğe girdiğinde kurumsal yatırımcılarda bunu takip edebilecek ve kurumsal yatırımcılardan bahsediyor sak bu  BÜYÜK PARA geliyor demektir.

Umarım herkesin anlayabileceği şekilde konuyu anlatabilmişimdir.

 

Makaleyi beğendiysen PAYLAŞMAYA ne dersin?

 


 

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yer alan tüm bilgiler haber ve bilgilendirme amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir.Çok riskli bir yatırım aracı olan kripto paralara kaybına tahammül edemeyeceğiniz bir yatırım yapmaktan kaçınınız.